پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان؛ از بی انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴) درخواست وزیر آموزش و پرورش از اعضای مجلس برای رفع مشکلات تبدیل وضعیت معلمان جریمه ۵۹۰ میلیارد ریالی یک شرکت تجاری در مشهد + جزئیات سارق، موبایل دزدی را به کلانتری خواجه ربیع مشهد فرستاد! معاون وزیر آموزش و پرورش هشدار داد: برخورد جدی با هرگونه هنجارشکنی در مدارس غیردولتی اجرای طرح هوشمندسازی بیمارستان‌های کشور از مشهد | اسناد کاغذی بیمه سلامت حذف می‌شود
سرخط خبرها

طرز تهیه آش رشته نذری +لیست مواد لازم

  • کد خبر: ۱۷۵۹۸۶
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۵
طرز تهیه آش رشته نذری +لیست مواد لازم
آش رشته یکی از آش های معروف و اصیل ایرانی است که در ماه رمضان و ماه محرم به عنوان نذری طبخ می شود و طرفداران بسیار زیادی دارد. در این مطلب به شما طرز تهیه آش رشته نذری با نکات و فوت و فن آن را آموزش خواهیم داد.

به گزارش شهرآرانیوز، آش رشته از آن غذاهای اصیل و پرطرفدار در میان ایرانی هاست. این آش خوشمزه همیشه سهم ویژه‌ای در میان غذاهای نذری داشته است و در مناسبت‌های مذهبی مختلف از آن استفاده می‌شود.

سبزی‌ها و میزان حبوبات بالایی که در آش رشته وجود دارد از نظر خواص، آش رشته را بسیار مغذی و پر از خاصیت می‌کند که در کنار طعم خوشمزه آش رشته می‌توان از خاصیت بالای آن نیز بهره برد.

مواد لازم جهت تهیه آش رشته نذری برای ۴۰ نفر

نخود: ۴۰۰ گرم

لوبیا قرمز: ۴۰۰ گرم

لوبیا چیتی: ۴۰۰ گرم

عدس ریز: ۵۰۰ گرم

پیاز متوسط: ۳۰ عدد

روغن: به مقدار لازم

زردچوبه: ۱۰ قاشق غذاخوری

اسفناج: ۲۰۰ گرم

جعفری: ۲۰۰ گرم

تره: ۳۰۰ گرم

شوید: ۱۰۰ گرم

گشنیز: ۲۰۰ گرم

نعناع خشک: ۲۰ قاشق غذاخوری

رشته آش: ۷۰۰ گرم

سیر: ۲۰ حبه

کشک: ۲۰ قاشق غذاخوری

آرد: ۲۰ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه کامل آش رشته

مرحله اول:

برای تهیه آش رشته از شب قبل حبوبات آش رشته که شامل نخود و لوبیا و عدس می‌شود را در ظرف‌های جداگانه خیس کنید و چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.

عدس را نیز در ظرفی جداگانه بخیسانید.

مرحله دوم:

پیاز‌ها را نیز پوست بگیرید و بشوِیید در ادامه پیاز‌ها را به صورت خلالی خرد کنید و برای اینکه موقع سرخ کردن له نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه‌ای تمیز پهن کنید و با یک پارچه نازک روی آن را بپوشانید.

مرحله سوم:

نخود و لوبیا‌هایی که از شب قبل خیس کرده اید را درون قابلمه‌ای با ۵ لیوان آب بپزید و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با کمک یک قاشق بگیرید و حرارت شعله گاز را کمتر کنید و در قابلمه را به طوری که کمی نیمه باز باشد روی قابلمه قرار دهید.

مرحله چهارم:

سبزی آشی را که از قبل تهیه کرده اید را پاک کنید سپس بشویید پس از آبکشی سبزی‌ها را به اندازه‌ای مناسب خرد کنید. سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد، چون خودش را در آش نشتن نخواهد داد.

مرحله پنجم:

پس از حاضر سازی سبزی به سراغ آماده کردن پیاز‌هایی بروید بدین منظور پیاز‌هایی را که خلالی خرد کرده اید را در ماهیتابه‌ای مناسب با روغن سرخ کنید تا طلایی شود.

در ظرف دیگری ۴ قاشق غذا خوری روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود پس از داغ شدن روغن یک قاشق زردچوبه را به آن اضافه کنید و بعد از کمی هم زدن نعناع را به آن اضافه کنید و سریع بعد از ۱۰ ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.

باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.

مرحله ششم:

عدس و سبزی را با هم در قابلمه‌ای که می‌خواهید آش را تهیه کنید بریزید و اجازه دهید تا حدود ۱ ساعت بپزند سپس لوبیا‌ها را به آن‌ها اضافه کنید و ۵ لیوان آب جوش هم داخل قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا مواد با هم ترکیب شده به جوش بیاید. بعد شعله را کم می‌کنیم و با در نیمه باز اجازه می‌دهیم عدس و سبزی‌ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.

مرحله هفتم:

بعد از این زمان داخل لیوانی ۲ قاشق غذا خوری آرد معادل ۲۰ گرم را با نصف لیوان آب به کمک همزن خوب مخلوط کنید تا آرد گلوله گلوله نشود در ادامه مخلوط را به مواد آش اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله هشتم:

بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغی را که از قبل تهیه کرده اید را به مواد آش اضافه کنید و کمی هم بزنید تا ترکیب شوند.

مرحله نهم:

در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم‌کم به صورت نامنظم در حالی که آش را به هم میزنید به مواد آش اضافه کنید و هم بزنید.

باید مدام هم بزنید تا رشته‌ها نرم شوند.

در این فاصله نمک و ادویه دلخواهتان مثل فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و پس از گذشت یک ربع از روی شعله آش را بردارید.

مرحله نهایی:

دقت کنید آش تان رقیق باشد، چون بعد از کمی سرد شدن آش غلیظ میشود؛ و بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردن می‌باشد، چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته‌ها حجیم‌تر و نرم‌تر شده است.

برای تزیین میتوانید از نصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدل‌های دلخواه استفاده کنید.

نکات پخت آش رشته

برای اینکه رشته‌های آش به هم نچسبند و مواد راحت‌تر در قابلمه پخته شوند باید گنجایش قابلمه بزرگتر از حجم آش رشته باشد.

برای زیبایی آش رشته، سبزی آش باید درشت خرد شود و نیز بدون ساقه باشد.

بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش استفاده کنید.

سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.

حتما نمک داخل آش رشته را تست کنید تا به واسطه ریختن کشک آش شور نشود.

روغن باعث جا افتادن آش میشود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.

کشک باعث بریده شدن آش میشود، به همین دلیل نباید آن را در آش رشته جوشاند.

از نظر بهداشت و سلامت کشک را حتماً به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.

هنگامی که آش جا افتاد باید لعابی رقیق روی آن را بپوشاند و رشته بوی خامی ندهد. البته نوع رشته هم تاثیر خوبی در جا افتادن آش میگذارد.

تره را جدا از سبزی‌های دیگر خرد کنید.

برای اینکه آش بدرنگ نشود هرگز موقع پخت در قابلمه را نگذارید.

مقدار حبوبات داخل آش را میتوانید کم یا زیاد کنید.

اگر از آب قلم در آش استفاده کردید مقدار کره یا روغن را کمتر کنید.

نکته تکمیلی در مورد آش رشته

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن نیز در حدود ۲ ساعت می‌باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->