افزایش تعداد شهدای حادثه انفجار در کلانتری شهید رجایی مشهد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) فرمانده سپاه امام‌رضا(ع) در پیامی، درگذشت پدر شهیدان «دوستدار» را تسلیت گفت مشارکت ۲۸۰ هزار نفر در نماز عید فطر مشهد زمان تشییع پیکر دو شهید انفجار کلانتری در مشهد اعلام شد عید فطر، جشن پرنشاط شکرگزاری رهبر انقلاب در خطبه های نماز عید فطر: ماه رمضان یک پدیده توحیدی است| پاسخ ایران به هر شرارتی ضربه متقابل و محکم است+ فیلم اللهُ اَکبَرُ وَ لِلّهِ الحَمد | روایت شهرآرانیوز از اقامه باشکوه نماز عید فطر در حرم مطهر رضوی حال و هوای ویژه حرم مطهر رضوی در آستانه عید سعید فطر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) زیباسازی حرم امام‌رضا(ع) با ۳۰ هزار بوته گل به‌مناسبت عید فطر اعلام روز عید فطر از سوی دفتر آیت‌الله سیستانی میزان زکات فطریه سال ۱۴۰۴ براساس نظر مراجع تقلید اسکان ۱۷ هزار زائر نوروزی در مساجد مشهد تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ | افزایش ظرفیت اقامت شبانه تا ۵۰ هزار نفر در صورت نیاز خداحافظی مردم روزه دار با سفره‌های افطاری ساده| ای ماه خدا دلمان برایت تنگ می‌شود برگزاری نماز عید فطر در حرم مطهر رضوی به امامت آیت‌الله علم‌الهدی از دعا تا زکات فطریه | اعمال عید فطر و حکمت‌های آن +فیلم اعلام روز عید فطر توسط دفتر آیت‌الله سیستانی عربستان فردا (یکشنبه ۱۰ فروردین) را عید فطر اعلام کرد آیا پرداخت فطریه مهمان به عهده میزبان است؟ برگزاری نماز عید سعید فطر در بیش از ۶۰۰ مسجد مشهد مقدس | مردم ساعت دقیق برگزاری نماز را از مسجد محل خود جویا شوند
سرخط خبرها

موی بشکافی به عیب دیگران

  • کد خبر: ۱۷۸۷۴۷
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۶
موی بشکافی به عیب دیگران
برخی از ما با نگاه موشکافانه‌ای نکات منفی و کاستی‌ها و نواقص محیط اطرافمان را تحلیل می‌کنیم و اغلب اوقات دیگران را با انتقاد‌های سخت متهم می‌کنیم که تا چه اندازه سهیم این کاستی‌ها هستند.

‌می‌گفت همیشه ساده‌ترین راه این است که برای فرار از یک موقعیت سخت به دنبال مقصر بگردیم. بعد هم انگشت اتهاممان را به سمتش بگیریم و همه چیز را گردن یک نفر بیندازیم. روشی که خیلی از افراد در جامعه در سطوح مختلف ارتباطی و در رویارویی با مشکلات و مسائل انتخاب می‌کنند. صورت مسئله پاک می‌شود و با پیدا کردن مقصر فراموش می‌کنیم که مهم‌تر از مقصر حل مشکل است. واکاوی اینکه در این رخداد یا اتفاق تلخ در هر سطحی نقش و تأثیر ما تا چه اندازه و کجاست. حلقه مفقوده‌ای که خود ما هستیم.

برخی از ما با نگاه موشکافانه‌ای نکات منفی و کاستی‌ها و نواقص محیط اطرافمان را تحلیل می‌کنیم و اغلب اوقات دیگران را با انتقاد‌های سخت متهم می‌کنیم که تا چه اندازه سهیم این کاستی‌ها هستند. جامعه را نقد می‌کنیم، آدم‌ها را در رتبه‌های اجتماعی متفاوت و مسئولیت‌هایی که دارند زیر ذره بین می‌گذاریم، با نارضایتی از همه چیز گلایه داریم که چرا وضعیت بهتری رقم نمی‌خورد و در عین حال هرگز خودمان را تحلیل و واکاوی نمی‌کنیم. می‌گویند برای ساختن دنیایی بهتر باید دنیای زیباتری را اول از همه برای خودت ساخته باشی.

برای داشتن جامعه‌ای بهتر باید برای رشد و بهبود جامعه کوچک خودت (خانواده ات) تلاش کرده باشی و برای داشتن یک خانواده خوب باید خودت انسان خوبی باشی. این نگاه از جزء به کل را خیلی هایمان از یاد برده ایم از دیگران انتقاد می‌کنیم، اما حاضر نیستیم برای اصلاح خودمان قدمی برداریم و در بیانی دیگر به خودمان بپردازیم. از رعایت قوانین رانندگی گرفته تا احترام به حقوق یکدیگر...

خداوند متعال در آیه ۱۰۵ سوره مائده انسان را به خودش دعوت می‌کند و می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا عَلَیْکُمْ أَنْفُسَکُمْ..، اى کسانى که ایمان آورده اید، به خودتان بپردازید.»
(مصرعی از مولانا: موی بشکافی به عیب دیگران/ ور بپرسم عیب تو کوری در آن)

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->