واکنش سفارت ایران به اتهام‌زنی‌های هلند ترامپ: مذاکرات هسته‌ای برای توافق با ایران به خوبی پیش می‌رود شمار شهدای غزه امروز به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر ورزش عراق به زیارت حرم امام رضا علیه السلام مشرف شد بیانیه فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی منتظر جنگ میان هند و پاکستان باشیم؟ | فرصت ۴۸ ساعته هند به اتباع پاکستان فرانسه: آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با تهران هستیم رهبر انقلاب: مردم غزه و لبنان با ایستادگی خود در خط ائمه کار می‌کنند + ویدئو مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است
سرخط خبرها

دولت عراق اجرای توافق مرزی با ایران را تأیید کرد

  • کد خبر: ۱۸۱۶۰۸
  • ۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۶
دولت عراق اجرای توافق مرزی با ایران را تأیید کرد
سخنگوی رسمی دولت عراق، اجرای توافق مرزی با ایران در خصوص خلع سلاح گروه‌های تروریستی در منطقه کردستان و برچیدن اردوگاه‌های آن‌ها را تأیید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، باسم العوادی، سخنگوی رسمی دولت عراق، طی پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق)، نوشت که عراق به تعهدات خود در قبال ایران در خصوص جلوگیری از نفوذ افراد مسلح، تحویل افراد تحت تعقیب، خلع سلاح و برچیدن اردوگاه‌های گروه‌های تروریستی در مرز‌ها عمل کرده است.

وی نوشت: «مهمترین اصول سیاست خارجی این است که عراق نباید طرفی برای آسیب زدن به همسایگان خود باشد و حاکمیت عراق مستلزم تفاهمات امنیتی برای محافظت از مرز‌های عراق در برابر هرگونه تجاوزی است».

العوادی افزود: «به همین دلیل، عراق با ایران توافقنامه‌ای را برای جلوگیری از نفوذ افراد مسلح، تحویل افراد تحت تعقیب، خلع سلاح و برچیدن اردوگاه‌ها امضا کرد. عراق به تعهد خود عمل کرده است».

سخنگوی دولت عراق، یک روز پس از آن‌که وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران از توافق با بغداد درباره خلع سلاح گروه‌های تروریستی در منطقه کردستان عراق و بستن مقر‌های نظامی آن‌ها تا ماه سپتامبر آینده و اخراجشان از پادگان‌های نظامی و انتقال به پایگاه‌های نظامی اختصاص یافته از سوی عراق، خبر داد، با انتشار این پست در شبکه‌های اجتماعی آن را تایید کرد.

هشام الرکابی مشاور نخست وزیر عراق نیز روز گذشته حصول توافق امنیتی این کشور با جمهوری اسلامی ایران را تایید و اعلام کرد که بر اساس آن، بغداد با استقرار نیرو‌های مرزبانی، اجازه نخواهد داد گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب کُرد وارد خاک ایران شوند.

وی در گفتگو با خبرگزاری رسمی عراق (واع)، تصریح کرد: «این توافق امنیتی سه بخش دارد که جلوگیری از نفوذ افراد مسلح پس از استقرار نیرو‌های مرزبانی، تحویل افراد تحت تعقیب پس از صدور دستور بازداشت بر اساس قانون و خلع سلاح [گروهک‌های تروریستی]و برچیدن اردوگاه‌ها شامل آن خواهد بود».

«ناصر کنعانی» سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در نشست هفتگی با خبرنگاران در این خصوص گفت: «توافقی بین ایران و دولت عراق شکل گرفت که براساس آن دولت عراق متعهد شد تا ۲۸ شهریور جاری براساس تفاهم و توافق، گروه‌های تروریستی مسلح تجزیه طلب در خاک عراق و در منطقه اقلیم کردستان را خلع سلاح کند و نیز آن‌ها را از پادگان‌های نظامی که در آنجا ایجاد کرده‌اند، خالی و این پادگان‌ها را تعطیل کند و آن‌ها را براساس توافق به اردوگاه‌هایی که دولت عراق در نظر گرفته، منتقل کنند. این تعهد دولت عراق است».

وی افزود که دولت عراق مفاد این تفاهم را برای اجرا به مقامات منطقه کردستان ابلاغ کرده و موعد ۲۸ شهریور ماه همانطور که مقامات ذیربط جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده‌اند، به هیچ وجه تمدید نخواهد شد».

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->