پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

افزایش ۲۰۰ میلیون تومانی وام اشتغال روستایی

  • کد خبر: ۱۸۱۷۶۳
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۵
افزایش ۲۰۰ میلیون تومانی وام اشتغال روستایی
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور گفت: سال گذشته سقف وام‌های روستایی ۳۰۰ میلیون تومان بود که امسال به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، پرداخت وام اشتغال روستایی و طرح اشتغال روستایی و عشایری با هدف جلوگیری از مهاجرت به کلانشهرها، کاهش حاشیه‌نشینی و ماندگاری ساکنان روستا‌های کشور در بهمن ۹۶ کلید خورد. با تصویب مجلس مجوز برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال و حفظ مشاغل روستایی صادر شد.

بر اساس این طرح مقرر شد معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی نزد مؤسسات عامل (بانک‌های کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی) سپرده گذاری شود و با تلفیق منابع هر مؤسسه برابر با سهم صندوق توسعه ملی به متقاضیان پرداخت شود.

محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزارت کار اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ با بیان این که منابع موجود و بازپرداخت شده اعتباری اشتغال روستایی هزار میلیارد تومان است، عنوان کرد: اعتبارات اشتغال روستایی سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان بود و پیش بینی ما برای امسال حداقل ۸ هزار میلیارد تومان است.

امیرحسین مدنی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور از مهاجرت معکوس ۳۵۰ هزار نفر از شهر به روستا در ۴ سال گذشته خبر داد.

وی گفت: بر اساس پژوهش انجام‌شده از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ تعداد ۳۵۰ هزار مورد مهاجرت معکوس از شهر‌ها به روستا‌ها داشته‌ایم.

مدنی با بیان اینکه البته نرخ تورم در روستا‌ها بالاتر از شهر‌ها است اظهار داشت: یک بخش آن به خاطر هزینه‌های حمل و نقل است که ما در روستا مشکل راه نداریم، اما مشکل وسایل نقلیه داریم و روستائیان برای رساندن محصولات کشاورزی و حتی خودشان به شهر با مشکلاتی مواجه هستند.

مدنی اضافه کرد: ۲۰ هزار شاهراه در کشور وجود دارد که ۵۰۰ شاهراه به روستا‌ها ختم می‌شود. در برنامه قرار است ۱۵۰۰ شاهراه حمل و نقل و نوسازی ناوگان روستایی در بخش حمل بار و مسافر انجام شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور اظهار داشت: قرار است ۱۶ هزار کیلومتر راه روستایی و بارانداز در کشور ایجاد شود. در شاخص راه روستایی، ۳ درصد رشد داشتیم و تاکنون ۴ هزار کیلومتر راه روستایی احداث شده و قرار است ۱۲ هزار کیلومتر باقیمانده ظرف ۳ تا ۴ سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی افزود: برخی از راه‌های روستایی مربوط به ۳۵ سال قبل است که باید به سازی شود، همچنین در برنامه ۶ ساله قرار است دولت در بخش آب روستایی، مشکل ۱۰ هزار روستایی که دارای تنش آبی بودند را حل کند. تاکنون ۳۰۳۰ روستا حل شده است و بناست طی دو سال آینده ۷ هزار روستای دیگر نیز آبرسانی شود و این وعده‌ای است که وزارت نیرو داده است.

مدنی گفت: قرار است شاخص برخورداری روستا‌ها از آب آشامیدنی سالم و پایدار به ۹۰ درصد برسد. در این زمینه ۶ هزار رشته قنات مطالعه شده است. تاکنون ۳۲ درصد از آن‌ها بهسازی شده، بهره‌وری قنات‌ها از ۳۲ درصد به ۳۶ درصد افزایش یافته است و قرار است بهره‌وری آن طی دو سال آینده به ۴۶ درصد افزایش یابد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در مورد طرح‌های آبخیزداری در روستا‌ها گفت: یکی از مشکلات اجرای طرح آبخیزداری که در شورای عالی جهاد سازندگی مطرح شده بود که یک میلیون هکتار از حوضه‌های آبخیز را انجام دهیم، این است که اعتبارات آن در بودجه‌های عمرانی و تملک دارایی در نظر گرفته می‌شود، درحالی‌که وقتی طرح اجرا می‌شود، باید به دولت نشان داده شود، اما در آبخیزداری این طرح‌ها در بیابان‌ها اجرا می‌شود.

وی تأکید کرد: در بودجه سال آینده تلاش می‌شود فصل مجزایی در بودجه برای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری روستا‌ها پیش‌بینی شود.

مدنی همچنین با بیان اینکه ۱۵ مجموعه مختلف در اشتغال روستایی ورود پیدا می‌کنند، گفت: گاهی در یک روستا از دو نهاد افرادی برای ایجاد اشتغال وارد می‌شوند و وظیفه شورای عالی جهاد سازندگی این است که این هماهنگی بین گروه‌ها را انجام دهد تا تداخل ماموریت نداشته باشند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور همچنین در مورد منابع تبصره ۱۸ بودجه گفت: دستگاه‌های مختلف از منابع این تبصره سهم دارند؛ به‌طور مثال وزارت صنعت، کمیته امداد، ستاد اجرایی و بنیاد برکت، هر کدام شبکه تسهیل‌گری دارند و مشکل اشتغال روستایی فقط وام نیست، باید تسهیل‌گران و راهبران شغل، مراجعه کنند. سازمان برنامه در زمینه ۲۵ هزار روستا مطالعه و کار کرده‌اند و پیشنهاد ایجاد شغل با توجه به شرایط روستا‌ها در آن‌ها مشخص شده است.

وی افزود: تسهیل‌گران برای ایجاد اشتغال درروستا‌ها وارد می‌شوند و ما به عنوان بازوی شورای عالی اشتغال در روستا عمل می‌کنیم و به وسیله سامانه‌ای که طراحی کردیم، از تکرار وام‌ها برای افراد جلوگیری می‌کنیم.

مدنی همچنین در مورد سقف وام‌های روستایی گفت: سال گذشته سقف وام‌های روستایی ۳۰۰ میلیون تومان بود که امسال به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافته و هر یک از وام‌گیرندگان به ازای هر اشتغال جدیدی که ایجاد می‌کنند، می‌توانند تا سقف ۵۰۰ میلیون وام بگیرند. اگر در یک کارگاه ۲۰ نفر جدید مشغول به‌کار شوند می‌توانند به همان تعداد وام ۵۰۰ میلیون تومانی دریافت کنند.

وی در مورد حساب‌های پیشرفت و عدالت گفت: امسال دبیری این حساب بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی است و تاکنون عملکرد قابل توجهی نداشته، البته در ابتدای سال میزان تحقق درآمد‌ها کم است. منابع تبصره ۱۸ دارای ۳-۲ جزء هست که بخشی از منابع مربوط به مانده اعتبارات در سال‌های قبل است که طبق قانون تا چند ماه از سال جاری امکان استفاده از آن وجود دارد. بخشی هم منابع قرض‌الحسنه بانک‌هاست که البته با روند کُندتری جذب می‌شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور تصریح کرد: برای ایجاد اشتغال تاکنون ۲۴۹ هزار نفر وام اشتغال دریافت کرده‌اند. در این زمینه بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان از بهمن سال گذشته تاکنون پرداخت شده و نرخ بیکاری در روستا‌ها از ۷.۲ درصد به ۵.۶ درصد کاهش پیدا کرده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->