«مایکروسافت تیمز» در جلسات به قابلیت ترجمه همزمان گفتار مجهز می‌شود سونی می‌خواهد شرکت Kadokawa، مالک بازی «الدن رینگ»، را بخرد قابلیت ریست‌کردن الگوریتم پیشنهادها به‌زودی به اینستاگرام اضافه می‌شود بهترین برنامه‌ها و بازی‌های گوگل پلی در سال ۲۰۲۴ + لینک دانلود گزارش اتاق بازرگانی از اثرات فیلترینگ بر کسب‌وکارهای اینترنتی اولین سیستم راداری شکار یوفوها در آمریکا راه‌اندازی می‌شود پنجمین دوره رویداد «هفته ایران دیجیتال» برگزار می‌شود | ۵G و هوشمندسازی از محور‌های رویداد گروهی از هکر‌های چینی به اپراتور آمریکایی T-Mobile حمله کردند کاوشگر ناسا ممکن است ۵۰ سال پیش به طور تصادفی حیات در مریخ را از بین برده باشد پاسخ پازل امروز میجر (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) بر مدار دانش اطلاعاتی جدید از دوربین گوشی A۳۶ سامسونگ + عکس تعرفه واردات گوشی‌های بالای هزار دلار تعیین شد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) پاسخ پازل امروز میجر (یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳) دانشمندان بزرگ‌ترین مرجان دریایی جهان را کشف کردند که از فضا قابل مشاهده است + فیلم و عکس گوگل اپلیکیشن اختصاصی هوش مصنوعی جمینای را برای آیفون منتشر کرد توضیحات بهزاد اکبری درباره اختلال امروز شبکه اینترنت کشور (۲۴ آبان ۱۴۰۳) پاسخ پازل امروز میجر (جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳) امشب و فردا عبور ایستگاه فضایی بین‌المللی از آسمان ایران را تماشا کنید (۲۴ و ۲۵ آبان) شرکت «نوکیا» درباره جعل گوشی‌هایش در ایران بیانیه صادر کرد + سند
سرخط خبرها

آیا ربات‌های کاوشگر هند می‌توانند از تاریکی و سرمای قطب جنوبی ماه جان سالم به در ببرند؟

  • کد خبر: ۱۸۳۴۹۱
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۷
آیا ربات‌های کاوشگر هند می‌توانند از تاریکی و سرمای قطب جنوبی ماه جان سالم به در ببرند؟
پس از یک مأموریت پیشگامانه دو هفته‌ای، کاوشگران رباتیک هند در تاریکی سرد قطب جنوبی ماه به خواب عمیقی فرو رفته‌اند. این که آیا آن‌ها در پایان این شب قمری، هنگامی که خورشید بر آن‌ها می‌تابد، از خواب بیدار می‌شوند یا نه، بیشتر به شانس بستگی دارد.

شهرآرانیوز - دمای قطب‌های ماه می‌تواند تا ۴۲۴- درجه فارنهایت (۲۵۳- درجه سانتی گراد یا ۲۰ درجه کلوین) کاهش یابد. با این حال، نه فرودگر چاندرایان-۳، و نه مریخ‌نورد آن، پراگیان، که در ۲۳ آگوست یک فرود تاریخی روی ماه داشتند- به گرمکن‌هایی مجهز نیستند که برای مأموریت‌های ماه استفاده می‌شوند.

این بخاری‌ها که واحد‌های گرمکن رادیوایزوتوپی (RHUs) نامیده می‌شوند، با تابش غیرفعال گرما کار می‌کنند تا سخت‌افزار فضاپیما را در دمای عملیاتی پایدار نگه دارند. معمولاً RHU‌های مورداستفاده در مأموریت‌های فضایی گرمای تولیدشده از فروپاشی طبیعی نسخه‌های رادیواکتیو پلوتونیوم یا پلونیوم را به نیروی الکتریکی تبدیل می‌کنند. این فرآیند در نهایت سخت‌افزار فضاپیما را گرم می‌کند، هرچند عمدتاً این گرما به اندازه‌ای است که تجهیزات در دمای بسیار سرد زنده بمانند.

بدون چنین سیستم‌هایی، بقای دو ربات Chandrayaan-۳ به شانس بستگی دارد.

RHU‌ها از دهه‌ی ۱۹۷۰ در مأموریت‌های فرود روی ماه استفاده شده‌اند. لونوخود ۱، که اولین ماه‌نورد بود و بیش از ۱۰ کیلومتر (۶ مایل) را تنها در ۱۰ ماه طی کرد، با استفاده از سلول‌های خورشیدی نصب شده روی یک درب بزرگ، انرژی خود را تأمین می‌کرد. در طول شب‌هایی که روی ماه بود، درپوش را می‌بست تا با انرژی تامین‌شده توسط یک بخاری رادیوایزوتوپ پولونیوم ۲۱۰ تا طلوع بعدی خورشید گرم بماند.

کاوشگر و مریخ‌نورد Chang'e-۳ چین که در سال ۲۰۱۳ در دهانه‌ای بزرگ در قسمت شمال غربی ماه در فاصله کمی از سایت Lunokhod ۱ فرود آمد، مکانیسم‌های مشابهی برای مقابله با شب‌های قمری داشت. مریخ‌نورد یوتو در شب اول جان سالم به در برد، اما بعد از شب دوم برای همیشه قابلیت حرکت خود را از دست داد. با این حال، در چهار سال گذشته، جانشین شش‌چرخ آن به نام Yutu-۲ همان‌طور که انتظار می‌رفت در هر روز قمری از خواب بیدار شده است.

هنوز مشخص نیست چرا بخاری‌های رادیو ایزوتوپی در کاوشگر Chandrayaan-۳ و مریخ‌نورد پراگیان نصب نشده‌اند – با این وجود، این دو ربات به طور عالی اهداف علمی خود را در منطقه‌ای از ماه که به‌طور قطعی تبدیل به نقطه‌ای برای اکتشافات فضایی شده است، انجام دادند.

سازمان تحقیقات فضایی هند، که این مأموریت را انجام می‌دهد، در پستی در ایکس (توییتر سابق) گفته است باتری‌های مریخ‌نورد پراگیان چاندرایان-۳ قبل از خواب، کامل شارژ شده‌اند.

آرون سینها، دانشمند ارشد سابق ISRO، قبل از پرتاب Chandrayaan-۳ گفته بود: «بعد از غروب خورشید، هیچ برقی وجود ندارد. با این حال، احتمالا شارژ باتری به کار بیاید. اگر این گونه باشد، ممکن است Chandrayaan-۳ چهارده روز دیگر در دسترس باشد.» سازمان تحقیقات فضایی هند در ۲ سپتامبر در پستی در ایکس گفت: «اگر این اتفاق نیفتد، Chandrayaan-۳ برای همیشه به عنوان سفیر هند در ماه خواهد ماند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->