پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

چرا قیمت گوشت وارداتی ارزانتر از گوشت داخلی است؟

  • کد خبر: ۱۸۶۸۴۴
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۹
چرا قیمت گوشت وارداتی ارزانتر از گوشت داخلی است؟
رئیس انجمن صنفی گاوداران صنعتی گفت: گوشت وارداتی به این دلیل ارزانتر در می‌آید که با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی و ارد می‌کنند اگر با دلار آزاد وارد کنند آن موقع همه چیز روشن خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سید احمد مقدسی با بیان اینکه ظرفیت‌های بسیار خوبی در تولید گوشت کشور وجود دارد که نیاز به واردات هم نداریم، افزود: برخی فکر می‌کنند که هر مشکل داخل را می‌توان با واردات تامین کرد و اقدام به واردات گسترده گوشت می‌کنند، در حالی که این گونه نیست.

رئیس انجمن صنفی گاوداران صنعتی در باره اینکه برخی این روز‌ها به فکر واردات برای تامین گوشت کشور هستند، گفت: آن‌ها می‌گویند واردات گوشت ارزانتر از تولید داخل در می‌آید، علتش این است که آن‌ها با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی وارد می‌کنند، اما اگر با دلار آزاد وارد کنند آن موقع گرانی گوشت وارداتی را متوجه خواهند شد.

وی اضافه کرد: دولت در واقع واردات با ارز ارزانتر یارانه به واردات می‌دهد و تولید داخلی را تحت فشار قرار می‌دهد، در حالی که این یارانه را می‌تواند به تولید داخلی بدهد، اگر نهاد ارزان در اختیار تولید کننده قرار بگیرد و پول تولید کننده را به موقع در اختیارشان قرار دهد، تولید داخلی تقویت می‌شود.

مقدسی گفت: دام زنده کیلویی ۲۰۰ هزار تومان است و گوشت با استخوان کیلویی ۴۰۰ هزار تومان که اگر بدون استخوان در فروشگاه‌ها عرضه شود با کسر ۲۲ درصد استخوان قیمت به کیلویی ۴۵۰ هزار تومان می‌رسد.

وی افزود: حال گوشت وارداتی گفته می‌شود که کیلویی ۳۹۰ هزار تومان عرضه می‌شود در ظاهر ارزانتر از گوشت داخلی است، اما فراموش نکنیم که این گوشت با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی وارد شده یعنی با ارز ارزان، قیمت را ارزان کرده‌اند.

تضاد فراوانی و گرانی گوشت در بازار

رئیس انجمن صنفی گاوداران صنعتی افزود: سال گذشته ۴۶ هزار تن گوشت مازاد به شرکت پشتیبانی کشور فروختیم که هیچ نیازی به واردات وجود نداشت و نیاز کشور به خوبی تامین شد.

وی در پاسخ به اینکه اگر تولید کافی گوشت در کشور وجود دارد چرا قیمت‌ها اینقدر بالاست، گفت: بالا بودن قیمت گوشت در کشور به دلیل بالا بودن هزینه‌ها است، سال گذشته ذرت علوفه‌ای که ۵۰ درصد خوراک دام را تشکیل می‌دهد کیلویی ۱۴۰۰ تومان می‌خریدیم، اما امسال به کیلویی ۳۰۰۰ تومان افزایش یافته است یا قیمت هر کیلو یونجه ۶۰۰۰ تومان بود که امسال به ۱۳۰۰۰ تومان رسیده است و همه این‌ها قیمت تمام شده تولید را بالا می‌برد.

مقدسی این را هم گفت که دولت اگر به قیمت مناسب از تولید کننده داخلی بخرد آن‌ها ظرفیت فروش به داخل را دارند ضمن اینکه سال گذشته شرکت پشتیبانی امور دام گوشت خریداری شده را پس از ۱۰ ماه تسویه کرد و این باعث دلسردی تولید کنندگان داخلی می‌شود.

بر اساس این گزارش، سالانه حدود ۹۰۰ هزار تومان گوشت در کشور تولید می‌شود و نیاز کشور حدود یک میلیون تن است، سال گذشته گفته شد که تولید به اندازه نیاز است که برخی نظرشان این بود که کاهش تقاضا باعث متعادل شدن عرضه و تقاضای بازار شده است.

پس از شیوع بیماری کرونا و جنگ روسیه و اوکراین، سیاست کشور‌ها به سمت حمایت از تولید داخل به جای واردات چرخش پیدا کرده و در این زمینه سرمایه‌گذاری زیادی هم می‌کنند. حامیان این سیاست معتقدند که اتکا به واردات در جهان امروز سخت‌تر شده و باید تولیدکنندگان داخلی را حمایت کرد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->