به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا پیمانپاک عنوان کرد: در ۶ ماه دوم سال مصرف گوشت افزایش مییابد، اما با تأمین به موقع گوشت روند تثبیت و حتی کاهش قیمت اتفاق افتاده است و بازار رسانی مستمر هم انجام میشود، به گونهای که هم برای تولیدکننده به صرفه باشد و هم برای مصرفکننده قابل خرید باشد. در این زمینه گوشت شقه گوسفندی کیلویی ۳۶۰ تا ۳۸۰ هزار تومان است که به نظر قیمت مناسبی است.
وی این را هم گفت: اگر ثبات در تأمین نهادههای دامی اتفاق افتد، روند کاهشی باز هم ادامه پیدا میکند.
وی در مورد تأمین نهاده جو گفت: جو در سامانه بازارگاه صددرصد افزایش یافته و بر سامانه کیلویی ۸هزار تا ۸،۲۰۰تومان به فروش میرسد، در حالی که قیمت مصوب جو ۱۱،۲۰۰ تومان بوده یعنی ۳۰ درصد کمتر از قیمت مصوب عرضه میشود که این مسئله به کاهش هزینه تمامشده دامدار منجر میشود.
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: برای تأمین نهادههای دامی تنوع بازارهای مبدأ انجام شده و از کشورهای اوراسیا پیشخرید و سلفخریدی جو و نهادههای دامی انجام شده که این امر به کاهش هزینه تمام شده نهادهها و همچنین هزینه تولید منجر میشود و اگر بتوانیم روزانه ۲۵۰تن گوشت وارداتی گرم به بازار عرضه کنیم، قیمتها را کنترل میکند. در حال حاضر تأمین گوشت روزانه ۲۳۰ تا ۲۵۰ تن است که عمدتاً در استان تهران توزیع میشود، چون استان تهران بازار بزرگ مصرف است و خودش در زمینه دام تولید آنچنانی ندارد. حتی روزانه ۱۰ هزار رأس گوسفند از استانهای دیگر برای تأمین گوشت وارد تهران میشود بنابراین اگر ما بتوانیم بازار تهران را کنترل کنیم خود به خود به تثبیت قیمت در کشور منجر میشود.
در همین رابطه، علیاصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی هم اعلام کرد: قیمت گوسفند زنده در شهرستانها ۱۹۰ تا ۲۰۰هزار تومان است، اما در تهران این رقم بیش از این است و با توجه به افزایش مصرف گوشت در زمستان اگر میزان نیاز بازار تأمین نشود قیمت افزایش مییابد و امیدواریم با تزریق به اندازه کافی گوشت در بازار قیمت گوشت برای مصرفکننده به ثبات برسد.
منبع: فرارو