کسانی که سخت تمرین میکنند و با کوفتگی و بدندرد بعد از آن دستوپنجه نرم کردهاند، اهمیت ریکاوری بعد از ورزش را بهتر از دیگران میدانند. یکی از ابزارهای جدید ریکاوری، فومرولر است که در حیطه توانبخشی، حرکتدرمانی و حرکات اصلاحی وارد شده و استفاده از آن روزبهروز درحال گسترش است. راز محبوبیت این ابزار، سادگی و اثربخشبودن آن است.
چه کاربردهایی دارد؟
فوم رولر Foam Roller چیزی جز یک غلتک استوانهای ساده نیست که میتوان با استفاده از وزن بدن و حرکات کنترلشده، خود را ماساژ دهید. علاوه بر ماساژ، از فومرولر میتوان برای بهبود تحرکپذیری مفاصل نیز استفاده کرد. از فومرولر میتوان برای تسریع ریکاوری و کاهش دردهای اسکلتی عضلانی استفاده کرد. این ابزار علاوه بر افزایش جریان خون، افزایش انعطافپذیری و دامنه حرکتی مفاصل را زیادتر میکند. این ابزار بینظیر توسط بیشتر ورزشکاران حرفهای در گرمکردن یا سردکردن استفاده میشود.
بهترین زمان استفاده فومرولر کدام است؟
به هدف شما بستگی دارد، اما بهترین زمان برای گرمکردن یا سردکردن است. اگر بهدنبال تحرکپذیری بیشتر یا افزایش انعطاف هستید، حتما در گرمکردن از غلتک فومی استفاده کنید. اگر قصد دارید از فومرولر برای ریکاوری و ماساژ عمقی استفاده کنید، بهتر است آن را در انتهای برنامه تمرینی خود و در بخش سردکردن بگنجانید.
انواع فومرولر ورزشی
فوم رولرها بر اساس درجه سفتی به ۳ درجه نرم، معمولی و سفت تقسیمبندی میشوند. هر چه درجه سفتی بیشتر میشود، فشار به عضلات بیشتر شده و ماساژ، عمقیتر و دردناکتر میشود. در بعضی انواع غلتک فومی، برجستگیهایی به شکلهای مختف وجود دارد. مدلهای بامپی یا آجدار برای حمله به نقاط ماشهای دردناک بسیار مناسب هستند. با این فومرولرها میتوان عضلات هدف را دقیقتر ماساژ داد. اگر بعد از تمرینات بدنسازی، در ناحیه شانه و پشت خود نقاط دردناکی دارید، از آن استفاده کنید.
نکات مهم
از انجام فومرولینگ روی مفاصل و استخوانها خودداری کنید و تمرکز خود را بر روی بافتهای عضلانی بگذارید. سرعت اجرای حرکات باید بسیار آرام و کنترلشده باشد. دستکم ۲۰ثانیه روی یک ناحیه تمرکز کنید. از انجام فومرولینگ روی نواحی حساس بدن خودداری کنید. از انجام فومرولینگ روی قوس کمر خودداری کنید.