یک رسانه عبری: سربازان ما در غزه مثل اردک شکار می‌شوند مخالفت مجلس با کاهش منابع اعتباری دولت و شهرداری‌ها در بودجه ۱۴۰۴ درخواست دولت در مورد کاهش مالیات دارو و نهاده‌های دامی و کشاورزی در مجلس مصوب نشد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران ارتباطی به تصویب پالرمو ندارد روسیه درباره پیامد‌های هرگونه اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد پیگیری قالیباف و نمایندگان مجلس در مورد تهمت اخیر همتی طرح نظام قانون‌گذاری در مجلس شورای اسلامی تصویب نشد سرنوشت گزارش شورای حکام در گرو نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پدافند هوایی روسیه ۹ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد سخنگوی وزارت خارجه: جامعه بین‌الملل در برابر اقدام آمریکا در تحریم و ارعاب قضات دیوان بین‌المللی کیفری به پا خیزد نمازی: میزان و شتاب غنی‌سازی، اهرم خوبی برای چانه‌زنی ایران است قالیباف: رئیس جمهور آمریکا اگر واقعاً به دنبال توافق است باید رویکرد خود را تغییر دهد + فیلم اعلام وصول و معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد در دستور کار امروز مجلس (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) واکنش حماس به شهادت دبیرکل جنبش اسلامی فلسطین (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) طرح تجارت گسترده ژاپن و اتحادیه اروپا برای دور زدن آمریکا افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در کمین خان یونس تظاهرات گسترده شهرک‌نشینان در مخالفت با ادامه جنگ در غزه + فیلم (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و پادشاه بحرین واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) توافق ایران و پاکستان برای تقویت همکاری‌های دوجانبه رئیس سازمان برنامه و بودجه: مطالبات گندمکاران و بازنشستگان با نظم در حال پرداخت است ترامپ، ایلان ماسک را تهدید کرد ۸ فلسطینی در بمباران جبالیا به شهادت رسیدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) تکمیل ۱۰ کیلومتر از جاده محور تربت حیدریه–زاوه سنای آمریکا رأی به خروج سوریه از لیست کشور‌های سرکش داد ترامپ رأی دادگاه تجدیدنظر را به‌دست آورد القسام درباره کشته شدن یک اسیر اسرائیلی توسط رژیم صهیونیستی هشدار داد روسیه: اوکراین مبادله اسرا را به تعویق انداخته است
سرخط خبرها

نامه امیرعبداللهیان به گوترش درباره جنایات اسرائیل

  • کد خبر: ۱۸۸۱۵۵
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۳
نامه امیرعبداللهیان به گوترش درباره جنایات اسرائیل
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد، نسبت به تجاوزات و جنایات سبعانه در حال ارتکاب از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل در سرزمین فلسطین اشغالی ابراز نگرانی عمیق کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در این نامه خطاب به گوترش آمده است: این نامه را به منظور ابراز نگرانی و تاثر عمیق دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به تجاوزات و جنایات سبعانه در حال ارتکاب از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل در سرزمین فلسطین اشغالی و درخواست مداخله مسئولانه جنابعالی و مجموعه سازمان ملل متحد برای توقف تجاوز و پاسخگوکردن متجاوزان اشغالگر می‌نویسم. اکنون بیش از هفت دهه است که یک ملت کهن از حق تعیین سرنوشت و دیگر حقوق بنیادین بشری خود محروم گشته و سرزمین و خانه اجدادی آن اشغال شده است. طی این هفت دهه، رژیم اشغالگر صهیونیستی بدون آنکه کمترین وقعی به قوانین و هنجار‌های حقوق بین الملل، از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه و حقوق بشر، بنهد با بهره مندی کامل از حمایت همه جانبه ایالات متحده آمریکا و غرب که این رژیم را در برابر هرگونه پاسخگویی و کیفر مصون کرده‌اند، شنیع‌ترین جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و جنایت نسل کشی را علیه مردم مظلوم فلسطین مرتکب شده است.

در نامه مذکور عنوان شده است:‌غصب مستمر اراضی ساکنان اصلی آن منطقه، کشتار‌های دسته جمعی، تخریب خانه‌ها و مزارع مردم، دستگیری و شکنجه مردان و زنان و حتّی کودکان، تحقیر و توهین به کرامت ملت فلسطین، هتک حرمت مکرر مقدسات اسلامی از جمله مسجدالاقصی تنها بخشی از جنایات و اعمال خلافی است که رژیم اشغالگر در حق مردم فلسطین مرتکب شده است. جانبداری بی قید و شرط کشور‌های غربی به ویژه ایالات متحده آمریکا از رژیم اشغالگر و نادیده گرفتن شرم آور تعدی و ستم اشغالگران علیه مردم فلسطین، یکی از عوامل اصلی جری شدن این رژیم و ادامه تعدیات و نقض‌های فاحش حقوق بین الملل توسط آن است. بدون تردید کشور‌های یادشده به دلیل حمایت‌های گسترده مالی و تسلیحاتی و سیاسی از این رژیم، همدست آن در جنایات ارتکابی علیه مردم فلسطین و منطقه محسوب شده، موجب مسئولیت بین المللی برای آنان است و باید در پیشگاه جامعه بین المللی پاسخگو باشند.

امیرعبداللهیان در نامه به گوترش با بیان اینکه حق دفاع مشروع، یک حق ذاتی است که در منشور ملل متحد و حقوق بین الملل نیز به صراحت به رسمیت شناخته شده است، تصریح کرده است: ملت فلسطین به عنوان ملتی که به ناحق از حق بنیادین تعیین سرنوشت خود محروم شده و هر لحظه در معرض تعرض و نقض حقوق بشر و هتک کرامت انسانی قرار دارد، بی تردید از حق دفاع از خود و مقاومت در برابر اشغالگری و تجاوز برخوردار است. این حقی است که ملت فلسطین برای اعمال آن نیاز به کسب مجوز یا دستور از هیچ طرف دیگری ندارد و خود با بهره مندی از استقلال و بلوغ کامل که محصول هشت دهه مجاهدت و تحمل شدیدترین مصائب و مرارت‌های زندگی تحت اشغال است، در مورد زمان و مکان و کیفیت استیفای آن تصمیم گرفته است. فرافکنی‌های گمراه کننده این واقعیت مسلم را تغییر نمی‌دهد که عملیات طوفان الاقصی نماد حرکت خودجوش و طبیعی ملت فلسطین برای دفاع از حقوق ذاتی و کرامت انسانی خود و واکنشی ناگزیر در برابر ظلم و تعدی مستمر و بی پایان اشغالگران علیه مردمان بی گناه و مظلوم فلسطین بوده است.

در این نامه آمده است: با نظرداشت سابقه سیاه و طولانی رژیم صهیونیستی در ارتکاب شنیع‌ترین و شدیدترین جنایات بین المللی علیه فلسطینی‌ها، از جنایت دیریاسین تا کشتار صبرا و شتیلا، و از جنگ ۲۰۰۸ غزه تا جنگ ۲۰۱۴ غزه، و با توجه به سکوت رضایت آمیز و حتی حمایت صریح برخی کشور‌های غربی از بمباران‌های کور مناطق مسکونی غزه که تاکنون موجب کشتار صد‌ها بی گناه از جمله زنان و کودکان شده است. همچنین با مروری بر اقدامات غیرانسانی و تهدید‌های آشکار مقام‌های رژیم صهیونیستی طی روز‌های اخیر؛ از جمله قطع دسترسی مردم غزه به "غذا، آب، سوخت و برق"؛ لازم می‌دانم که نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی بزرگ در فلسطین اشغالی هشدار داده و مسؤولیت سازمان ملل متحد و شخص دبیرکل برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و بر حذر داشتن رژیم اشغالگر متجاوز از ادامه سبعیت و کشتار و تخریب در غزه را متذکر شوم.

وی افزوده است: نمی‌توان چشم بر این واقعیت عریان بست که همه قرائن و شواهد از جمله موضع گیری‌های مقام‌های رژیم اشغالگر حاکی از قصد و نیت این رژیم برای انتقام گیری کور از عملیات دفاعی فلسطینیان از طریق کشتار پرشمار و بدون تفکیک فلسطینیان و تخریب زیرساخت‌ها و مناطق مسکونی، مساجد و اماکن بهداشتی و درمانی و آموزشی غزه است، و این چیزی نیست جز اذعان به شروع نسل کشی یک ملت. تصور نمی‌کنم هیچ وجدان بیدار یا مرجع مسئولی بتواند این نشانه‌های آشکار از ارتکاب نسل کشی در قرن بیست و یکم را نادیده بگیرد.

امیرعبداللهیان در نامه به گوترش از وی درخواست کرده با محکوم کردن فوری هرگونه اقدام خلاف حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، تدابیر لازم را در سریع‌ترین زمان ممکن جهت جلوگیری از ادامه نقض‌های فاحش حقوق بین‌الملل از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه و حقوق بشر و ارتکاب جنایات شنیع به ویژه جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین اشغالی و به ویژه نوار غزه اتخاذ کرده و از دولت‌های عضو سازمان ملل متحد بخواهد که از هرگونه مساعدت و همراهی به طرف متجاوز اشغالگر که به مثابه همدستی در جنایات ارتکابی بوده و موجد مسؤولیت بین‌المللی آن‌ها خواهد بود، خودداری کنند.

امیرعبداللهیان در خاتمه، بار دیگر تأکید کرده است که تنها راه حل این مسأله، پایان بخشیدن به اشغال و به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت مردم مظلوم فلسطین و تحقق تشکیل دولت مستقل فلسطینی در تمام آن سرزمین به پایتختی قدس شریف است.

منبع: وزارت امور خارجه

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->