کشف ۱۴ میلیارد ریال اقلام آرایشی و بهداشتی غیرقابل مصرف در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۴) آماده‌باش ۸ هزار نیروی شرکتی بخش درمان و شعب تأمین‌اجتماعی در ایام جنگ ۱۲روزه آیا مصرف زرده تخم مرغ در کهنسالی مضر است؟ دیابت نوع یک در بزرگسالان، خطر خاموش برای قلب و طول عمر شینا انصاری: برای توسعه و پیشرفت بیشتر کشور، مقتدرانه پای کار خواهیم ماند استخدام بیش از ۸۰۰ معلم در استان مازندران تأکید دادستان کل کشور بر خروج اتباع غیرمجاز از ایران تصادفات جاده‌ای در خراسان رضوی ۲ فوتی و ۶ مصدوم برجای گذاشت (۷ تیر ۱۴۰۴) آیا حقوق بازنشستگان نیرو‌های مسلح کامل پرداخت شد؟ صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی وزش باد شدید در خراسان رضوی و برخی استان‌ها (۷ تیر ۱۴۰۴) معاون وزیر آموزش و پرورش: مشایعت حماسی مردم چشم دشمنان انقلاب و ایران را کور کرد حضور رئیس سازمان محیط زیست در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار در تهران مهلت ثبت‌نام فرهنگیان در سامانه نقل و انتقالات تمدید شد (۷ تیر ۱۴۰۴) ۳ کشته و ۵ مصدوم در تصادف دو خودرو سواری در اردبیل (۷ تیر ۱۴۰۴) تاکسی گردشگری چیست و چه مزایایی دارد؟ | اجرای طرح در تهران، به‌زودی بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی مغایرت در عناوین شغلی و دستمزد را اطلاع بدهند اطلاعیه جدید سازمان بازنشستگی نیرو‌های مسلح درخصوص حقوق خرداد (۷ تیرماه ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۷ تیر ۱۴۰۴) | گرمای شدید در راه مشهد چگونه با پیاده‌روی کلسترول را به تعادل برسانیم؟ عادت‌هایی که متابولیسم را کند می‌کنند غربالگری سلامت روان در تمام مقاطع سنی برای مردان انجام می‌شود یک جامعه‌شناس: مسئله وطن بسیار مهم است | نقطه قوت ایران، مردم هستند رئیس سازمان محیط زیست: نباید از خسارات زیست‌محیطی جنگ غافل شویم معاون آموزش متوسطه آموزش‌ و پرورش: واحدهای آموزشی باید به هوش مصنوعی مجهز شوند پیش‌بینی هواشناسی کشور (۷ تیر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور چند نکته مهم درباره سلامت سالمندان هشدار سازمان تأمین اجتماعی درخصوص کلاهبرداری از پزشکان تشدید نظارت بازرسان بهداشتی در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴
سرخط خبرها

طرح‌های جایگزین سربازی برای مشمولان نظام وظیفه فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان

  • کد خبر: ۱۸۸۱۵۶
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۲
طرح‌های جایگزین سربازی برای مشمولان نظام وظیفه فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در حاشیه جلسه با ستاد کل نیرو‌های مسلح به تشریح دو اقدام برای مشمولان نظام وظیفه فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، دوشنبه این هفته در حاشیه ششمین جلسه شورای عالی سیاست‌گذاری مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه به تشریح برخی از اقدامات انجام‌شده با همکاری ستاد کل نیرو‌های مسلح پرداخت.

دهقانی اظهار داشت: «مهم‌ترین بخشی که در جلسه امروز بحث شد و مورد حمایت سرلشکر باقری نیز قرار گرفت موضوع بحث سربازی و امریه نخبگان در شرکت‌های دانش‌نیان است؛ زیرا بر اساس این طرح نیرو‌های کلیدی شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند با تأیید کارگروه مشترک موجود دوره سربازی خود را در همان شرکت فناور بگذرانند.»

طرح مذکور که با عنوان «سرباز فناور» مابین ستاد کل نیرو‌های مسلح و معاونت علمی و فناوری به تفاهم رسیده و اجرا می‌شود، یکی از خدماتی است که در سال‌های اخیر به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود. این طرح به افرادی که در شرکت‌های دانش‌بنیان کار می‌کنند، این امکان را می‌دهد که دوره سربازی خود را به عنوان امریه در همان شرکت بگذرانند.

در واقع، در بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان، افراد شاغل روی محصول ثبت‌شده دانش‌بنیان، پس از اتمام تحصیل خود در شرکت مشغول به کار شده‌اند و بعد از گذشت دوران فراغت از تحصیل باید برای اعزام آماده شوند. این در حالی است که به دلیل فناوری سطح بالای محصول، اگر فرد از شرکت خارج شود ممکن است در روند تولید محصول دانش‌بنیان اختلال وارد شود. از طرفی، این طرح امکان اشتغال متناسب با رشته تحصیلی و فعالیت مؤثر نخبگان برای کشور را نیز فراهم می‌کند.

متولی این طرح معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری است و افراد متقاضی پس از بررسی اولیه شرایط، به ستاد نیرو‌های مسلح معرفی می‌شوند. همچنین ظرفیت انتخاب افراد نیز محدود است و ستاد کل نیرو‌های مسلح آن را اعلام می‌کند. به دلیل محدودیت ظرفیت، معاونت علمی مجبور است برای افراد متقاضی با توجه به رزومه و سوابق آن‌ها، یک حداقل امتیاز را در نظر بگیرد.

بر اساس آمار اعلامی معاونت توسعه شرکت‏‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‏‌بنیان ریاست جمهوری، تعداد ۱۰۰۶ نفر در سال گذشته از طرح امریه دانش‌بنیان استفاده کرده‌اند. در اوایل سال جاری نیز معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از افزایش این ظرفیت به ۱۰ هزار نفر در سال، با موافقت ستاد کل نیرو‌های مسلح خبر داد.

با این حال پیگیری‌ها نشان می‌دهد که این افزایش ظرفیت نیاز به رایزنی‌های بیشتری بین معاونت علمی و فناوری و ستاد دارد. به گفته محمد خاکساری، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، «موافقت ستاد کل نیرو‌های مسلح با افزایش سهمیه امریه شرکت‌های دانش‌بنیان به ۱۰ هزار نفر در سال جلب شده که امیدواریم این افزایش ظرفیت هم به زودی اعمال شود.»

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود نیز به طرح جایگزین خدمت اشاره داشت و گفت: طرح‌های پژوهشی فارغ‌التحصیلان دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری شاغل در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند تحت عنوان پروژه‌های جایگزین خدمت مورد پذیرش قرار گیرد.»

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->