مدنی‌زاده: سرمایه‌گذاری و سود آن در مناطق آزاد ارزی می‌شود پایان یارانه قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴| نبرد دلار ۱۰۲ هزار تومانی فردا به کجا می‌رسد؟ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴ | سکه امامی به ۹۳ میلیون تومان نزدیک شد بازگشت BMW به چین با خودروی تمام‌برقی انتقاد شدید وزارت صمت از قطع برق صنایع| حرف وزارت نیرو را قبول نداریم (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) سهم ۳ درصدی خراسان رضوی از درآمد شرکت‌های دولتی به کجا رسید؟ (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) | افت اندک قیمت‌ها قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) | تیگو ۷ پرمیوم بیش از ۲.۵ میلیارد تومان ۱۰۲ خدمت بانکی از مالیات ارزش افزوده معاف شد | هزینه‌های مشتریان صفر می‌شود؟ سکه پیش فروش بخریم؟ بورس مثبت باقی ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در مشهد افزایش یافت (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) + جدول سبقت تورم قیمت مرغ در بازار مشهد از دیگر کالا‌های اساسی (۱۵ شهریور۱۴۰۴) صف طولانی متقاضیان وام ازدواج در خراسان رضوی به ۶۰ هزار نفر رسید سقف وام خرد افزایش یافت | سقف وام قرض الحسنه، ۵۰۰ میلیون تومان خراسان رضوی در انتظار ۱۹ هزار تن مرغ گوشتی جدید قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) | نرخ دلار رشد کرد ۱۰ درصد نیاز کشور به روغن از تولید داخل تامین می‌شود دلار امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) شروع هفتگی نرخ طلا در مشهد با افزایش قیمت (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) آیا سود سهام عدالت تا پایان شهریورماه ۱۴۰۴ واریز می‌شود؟ ترخیص ۳۰ درصد خودرو‌های خارجی در گمرک خرمشهر آغاز مرحله جدید توزیع کالابرگ از چهارشنبه (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) | وزیر رفاه: در اولین گام به سه دهک اول پرداخت خواهد شد قیمت میوه و تره‌بار در مشهد (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) | افت قیمت شلیل و هلو قیمت جهانی طلا در بازار امروز (شنبه، ۱۵ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد بانک مرکزی در یکسال گذشته چقدر در کنترل تورم و حفظ ارزش پول ملی موفق بوده است؟ هزینه ساخت نهضت مسکن میلیاردی شد
سرخط خبرها

تب کرونا قیمت میوه در مشهد را بالا برد

  • کد خبر: ۱۸۹۳۷
  • ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۴
تب کرونا قیمت میوه در مشهد را بالا برد
روایتی از قیمت‌های نجومی بازار میوه و تره‌بار مشهد؛ از سیر ۶۰هزار تومانی تا زنجبیل ۸۰هزار تومانی
هر‌دم از این باغ بری می‌رسد. نگرانی از ابتلا به کرونا کم بود که حالا کمبود و گرانی برخی میوه‌ها و سبزیجات هم به آن اضافه شد. این اقلام درست همان‌هایی هستند که گفته می‌شود با تقویت سیستم ایمنی بدن، شانس گرفتار شدن در دام این ویروس را کمتر می‌کنند؛ چیز‌هایی مثل سیر، انواع لیمو و زنجبیل. برای اینکه اوضاع دستمان بیاید بالا و پایین شهر را گشتیم و به فروشگاه‌های مختلف سر زدیم و از مسئولان خواستیم پاسخ‌گوی این وضعیت باشند. لطفا با ما همراه باشید.

سیر، ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان!
در فروشگاه‌های خیابان هاشمی‌نژاد که به جنس‌های‌تر و تازه و قیمت‌های منطقی‌اش معروف است، دست‌کم برای پیدا کردن سیر خوش‌اقبال خواهید بود. البته امیدواریم بعد از شنیدن قیمت‌ها، مثل ما برق از سرتان نپرد، چون برای هرکیلو سیر خشک (با کیفیت نه‌چندان دل‌چسب) باید یک ۵۰ هزارتومانی ناقابل را تقدیم فروشنده کنید. این نرخ تا ۶۰ هزار تومان ممکن است بالا برود. زنجبیل هم که تا همین چندروز پیش مخاطب خاص داشت و عامه به آن اقبالی نداشتند به کیلویی ۸۰ هزار تومان رسیده است. یک ساعتی از ظهر گذشته است و از لیموشیرین و لیموترش خبری نیست.

خانواده ویتامین «ث»
لطفا خاطرات قیمت‌های یکی‌دو هفته پیش را در ذهنتان مرور نکنید. ما هم مثل شما خوب به یاد داریم که قیمت هر لیتر آب‌لیموی تازه ۲۰ هزار تومان بود. اینجا فروشگاهی واقع در خیابان عبادی است و بطری‌های یک لیتری آب‌لیمو ۳۰ هزار تومان فروخته می‌شود. روی قفسه‌ها پر از بطری‌های آب‌لیمویی است که از قبل گرفته شده است. راستش را بخواهید با این اوضاع و احوال قیمت‌ها، نسبت به خالص بودن آن تردید داریم. در مورد قیمت‌ها به فروشنده که اعتراض می‌کنیم، فاکتور خرید از میدان بار را نشانمان می‌دهد که حکایت از قیمت ۲۵ هزار تومانی هرکیلو لیموترش دارد. این قیمت با آنچه در سامانه اتحادیه بارفروشان درج شده است انطباق دارد و نشان می‌دهد جنس در میدان‌بار، گران فروخته نشده است و ریشه قیمت‌های کاذب را باید در جای دیگری جست‌و‌جو کرد. لابد از افزایش قیمت لیموشیرین خبر دارید. این میوه به عنوان یکی از منابع ویتامین «ث» کیلویی ۹۵۰۰ تا ۱۳ هزار تومان فروخته می‌شود. وارد مغازه که می‌شویم، فروشنده به خیال اینکه بازرس تعزیرات هستیم دست و پایش را گم می‌کند. قیمت سیر‌های تازه‌ای را که بر آن‌ها برچسب کیلویی ۴۰ هزار تومان نصب کرده است با ۵۰ درصد تخفیف، ۲۰ هزار تومان اعلام می‌کند. اینجا خیابان فلسطین است. فروشگاه دیگری در همین خیابان سیر‌های بی‌کیفیت و در آستانه پوسیدگی‌اش را کیلویی ۳۰ هزار تومان می‌دهد. زنجبیل ۷۸ هزار تومان است و آب‌لیموی آماده فروش لیتری ۲۸ هزار تومان. نیازی به توضیح نیست. لطفا این قیمت‌ها را با چندسطر بالاتر مقایسه کنید. یکی از شهروندان که می‌فهمد ماجرای پرس‌و‌جویمان چیست تقاضا می‌کند حرف‌هایش را بنویسیم: از خیابان کوهسنگی پرتقال، کیوی و لیمو‌ترش خریدم. وقتی فاکتور ۱۲۰ هزار تومانی را دیدم، شاخ درآوردم! با حساب و کتاب فهمیدم لیموترش‌ها را دانه‌ای ۷۰۰۰ تومان حساب کرده است.

دارم و نمی‌فروشم!
قیمت‌های اینجا نوبر است. قیمت لیموترش در نقاط مختلف شهر بین ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان بود، اما این فروشگاه واقع در خیابان رضا، رکورد ۴۰ هزار تومان را شکسته است؛ سیر ۵۵ هزار و هر لیتر آب‌لیمو ۲۸ هزار تومان. هرطور حساب و کتاب می‌کنیم، به جمع‌بندی نمی‌رسیم که لیموشیرین با نرخ حداکثر ۸۰۰۰ تومان برای کیفیت ممتاز، چطور با سقف سود ۳۵ درصد، ۱۳ هزار تومان فروخته می‌شود؟ این نرخ، دست بالا باید ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان باشد. فروشگاه دیگری واقع در خیابان پاستور نیز سیر دارد، اما نمی‌دانیم چرا فکر می‌کند نابینا هستیم. او ابتدا می‌گوید سیر ندارد. وقتی اجناس مغازه‌اش را نشانش می‌دهیم، جواب می‌دهد: برای مشتری‌های خاصم نگه داشته‌ام!

پلمب می‌شوند
بگذارید ابتدا صحبت‌های دبیر اتاق اصناف مشهد را با شما در میان بگذاریم تا هم خاطر مکدرتان از این وضعیت قدری التیام پیدا کند و هم متصدیانی که روی گران‌فروشی حساب باز کرده‌اند، حساب کار دستشان بیاید. عبدا... افشاری در گفتگو با شهرآرا مختصر و مفید می‌گوید: از دیروز گزارش‌های مختلفی مبنی بر گران‌فروشی لیمو و سیر به دست ما رسیده است. برای جلوگیری از ظلم در حق شهروندان، نظارت بر بازار میوه و تره بار مشهد افزایش پیدا می‌کند. در نظارت روز‌های آینده علاوه بر جریمه متخلفان، واحد‌های صنفی آن‌ها نیز پلمب خواهد شد. اگر از جملات بالا، این طور نتیجه گرفته‌اید که می‌خواهیم تمام این افزایش قیمت‌ها را به گردن مغازه‌داران یا میدان‌های بار بیندازیم، با عرض پوزش باید بگوییم اشتباه می‌کنید. لطفا توضیحات بازرس اتحادیه بارفروشان را بخوانید: لیمو از جیرفت می‌آید و سیر از همدان. این‌ها در مبدأ گران شده‌اند. همکاران ما هم در میدان‌های بار باید از همان‌جا گران بخرند. منکر تخلفات و سوءاستفاده‌ها نیستیم، اما ریشه این اتفاقات اینجا نیست. محسن عباسی ثانی ادامه می‌دهد: تا پریروز سیر در مبدأ ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان بارگیری می‌شد، الان همان مبدأ می‌گوید ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان. لیمو ۱۳ هزار تومان بود، الان شده است ۲۰ هزار تومان. او دلیل دیگر افزایش قیمت سیر را حذف سیر‌های چینی از بازار ایران و افزایش تقاضا برای سیر‌های داخلی بیان می‌کند. مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف مشهد نیز همین دیدگاه را دارد و ضمن دادن قول‌های محکم برای تشدید نظارت بر میدان‌های بار و مغازه‌های میوه و سبزی‌فروشی، می‌گوید: مردم حساب گرانی و گران‌فروشی را جدا کنند. همین امروز با تأمین‌کننده لیموترش مشهد واقع در کازرون تماس گرفتم. می‌گفت: باغدار دارد گران می‌دهد. ما متولی برخورد با گران‌فروشی هستیم، نه گرانی. بررسی‌های ما نشان می‌دهد سهم گرانی بیش از گران‌فروشی است. امیر دلداری شماره پیامک ۳۰۰۰۱۳۴۱۲۴ و شماره تلفن ۳۱۷۳۰ را برای دریافت گزارش‌های مردمی بیان و اضافه می‌کند: دیشب بازرسی‌های ما تا ساعت ۲۳ شب طول کشید. این را گفتم تا بدانید ما در رسیدگی به وضعیت بازار کوتاهی نمی‌کنیم. نرخ سود در بارفروشان ۳ تا ۵ درصد است. خرده فروشی‌ها هم حق دارند برای میوه و سبزی دست‌چین، ۳۵ درصد و برای درهم ۲۰ درصد سود بگیرند. بالاتر از این باشد برخورد می‌کنیم. بستر برای استفاده از ظرفیت دستگاه قضا و پلمب واحد‌های متخلف فراهم است.
تب کرونا قیمت میوه را بالا برد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->