زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را مشخص کنید جزئیات دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تسهیلات ویژه برای فرهنگیان آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه چند توصیه بهداشتی در پی خیزش گرد و خاک پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) درگیری کلان‌شهر تهران با پدیده گرد و غبار تا پایان تابستان ۱۴۰۴ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها
دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی منتشر کرد؛

به‌زیستی روانشناختی در مدیریت ویروس کرونا؛ ویژه عموم مردم

  • کد خبر: ۱۹۱۰۸
  • ۰۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۵
به‌زیستی روانشناختی در مدیریت ویروس کرونا؛ ویژه عموم مردم
در پی شیوع ویروس کرونا، گزارش های خبری بسیاری پیرامون شیوع این ویروس در ایران و سطح جهان در رسانه های تصویری، نوشتاری و شنیداری مخابره می شود و گمانه زنی های ناشی از شیوع گسترده تر این ویروس، موجی از نگرانی و اضطراب را به جامعه و افراد تحمیل کرده است.
به گزارش شهرآرانیوز، دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، به همین منظور، "راهنمای تحت عنوان «به زیستی روانشناختی در مدیریت ویروس کرونا»؛ ویژه عموم مردم را منتشر کرد.

براساس این گزارش، مواردی که در این راهنما بیان می‌شود، تهدید ویروس کرونا را از بین نمی‌برد، اما ممکن است به شما کمک کند تا در این شرایط دشوار، بهزیستی روانشناختی خود را به طور مناسب مدیریت نمایید. همچنین این راهنما اگر چه ممکن است منجر به بهبود کامل اضطراب و استرس نگردد، ولیکن؛ تا حد امکان سعی بر این است احساسات نا مطلوب ایجاد شده درباره ویروس کرونا در شما کاهش یابد.

این راهنما می‌گوید:

- دیدگاه مثبتی به وقایع داشته باشید. کروناویروس جدید که در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی در چین شناخته شد نیز به نام اِن کرونا یا نیوکرونا نام گرفته است؛ میزان کشندگی سارس ۱۰ درصد، میزان کشندگی  مرس ۳۰ درصد و میزان کشندگی نیوکررونا نیز دو تا سه درصد است که از همه کرونا‌های قبلی کمتر است. از طرف دیگر شیوع سارس ۱.۲، میزان شیوع مرس ۱.۴ و میزان شیوع نیوکرونا یا همین کرونای جدید ۳.۶ تا ۵ درصد است؛ لذا ویروس کرونای جدید، کشندگی بسیار کمتری از کروناویروس‌های قبلی داشته، ولی شیوع بیشتری دارد. همچنین از هر ۱۰۰ نفری که به کرونا ویروس جدید مبتلا می‌شوند و به مرحله بستری شدن می‌رسند، دو تاسه نفر می‌میرند و بقیه از بیمارستان مرخص می‌شوند، بنابراین نباید در جامعه طوری نگرانی به وجود آورد که همه از این بیماری وحشت کنند. این واقعیت که اخبار زیادی در رسانه‌های اجتماعی و خبری نشر داده می‌شود و خبر از میزان شیوع و بروز این ویروس را می‌دهند، اما لزوما این به معنای این نیست که این امر تهدیدی بسیار زیادی برای شما یا خانواده شما ایجاد می‌کند.

- به دنبال واقعیت باشید. کسب اطلاعات بالینی و غیر بالینی در خصوص ویروس کرونا می‌تواند کمک رسانی باشد تا گزارش ها و اخبار مرتبط با این ویروس را با کنجکاوی و دقت بسیار زیادی مورد پیگیری قرار دهید. برای این منظور شما می‌توانید به سایت‌های معتبر نظیر سایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور دریافت اطلاعات در خصوص میزان شیوع، مرگ و میر و اقدامات پیشگیرانه مراجعه نمایید. همچنین سایت بین المللی مرکز کنترل و پیشگیری نیز اطلاعات مناسب و روز آمدی را در اختیار افراد قرار می‌دهد.
 
روانشناختی در مدیرت ویروس کرونا؛ ویژه عموم مردم

همچنین این راهنما موارد زیر را نیز گوشزد می‌کند:

- سعی کنید احساسات اضطرابی خود را کنترل نمایید. کنترل احساسات با شناخت و آگاهی از آنان صورت می‌پذیرد. اجتناب از شناخت عواطف و احساسات، می‌تواند مانع کاهش سطح اضطراب شود.

- یک شیوه سالم زندگی را برگزینید و از سلامت جسمی خود مراقبت نمایید. به اندازه کافی بخوابید، به طور منظم وعده غذایی مقوی بخورید و سعی کنید فعالیت بدنی و ورزش انجام دهید.

- ضمن رعایت اصول پیشگیری؛ با دیگران در ارتباط باشید. با افرادی که به آن‌ها اعتماد دارید، صحبت نمایید. همچنین با دوستان یا اعضای خانواده که باعث نشاط و شادابی شما می‌شوند، ارتباط برقرار کنید و از صحبت کردن در خصوص ویروس کرونا و وضعیت فعلی خودداری نمایید.

- سعی نمایید احساس عدم اطمینان را مدیریت نمایید. سعی کنید انچه در کنترل شما است و آنچه بر آن کنترل ندارید را مشخص نمایید و برای آن‌ها برنامه ریزی الزم را انجام دهید. در کار‌های روزمره مشارکت کنید و برنامه‌های روزمره خود را عملی نمایید.

- با فرزندان خود به طور مناسب ارتباط برقرار نمایید. در مورد پوشش خبری ویروس کرونا، علائم، راهکار‌های پیشگیرانه متناسب با سن فرزندان خود به شیوه صادقانه توضیحات لازم را ارائه نمایید. والدین می‌توانند با ایجاد تمرکز بر روی فعالیت‌ها و برنامه‌های روزانه فرزندان، در کاهش اضطراب و استرس آنان نقش بسیار مناسبی را ایفا نمایند. به یاد داشته باشید که کودکان در مورد چگونگی مدیریت احساسات خود در این مدت، رفتار و احساسات شما را ملاک عمل قرار خواهند داد.

- می‌توانید از تمرینات ذهن آگاهی، آرامش ذهن، یوگا و مدیتیشن بهره ببرید تا در آرامش کامل قرار گیرد.

- با رعایت اقدامات پیشگیرانه، روزانه به منظور برخورداری از به زیستی روانشناختی به پیاده روی بروید. شما می‌توانید یک منطقه‌ای که از ازدحام کمتری برخوردار است و افراد کمتری در آنجا با آن‌ها در ارتباط هستید، انتخاب نمایید.

- فعالیت نمایید. سعی کنید هر روز فعالیت بدنی داشته باشید، چنانچه در خانه و محل کار هم هستید، از انجام این کار اجتناب نکنید، زیرا ورزش به افزایش روحیه و کاهش استرس کمک می‌کند. اگر از نظر جسمی سالم باشید، بدن شما قادر خواهد بود بهتر به مقابله با ویروس بپردازد.

- آموزش در خصوص اقدامات پیشگیرانه، حفظ ایمنی، راهکار‌های مقابله و ... را فراموش نکنید.

براساس این موارد این راهنما نکات زیر تاکید می‌شود:

 - استراحت کنید و پیگیری تا اندازه مطلوب اخبار، از منابع معتبر را هم فراموش نکنید. از بررسی بیش از حد شبکه‌های اجتماعی خودداری نمایید. از اتفاقاتی که مانع آرامش شما می‌شوند، پرهیز کنید.

- در صورت نیاز درخواست مشاوره دهید. اگر بیش از حد نگران هستید، ناراحتی طولانی مدتی دارید و یا واکنش‌های روانشناختی طولانی نسبت به این وقایع دارید و بر عملکرد شغلی یا روابط بین فردی شما تاثیر منفی گذاشته است، با یک روانشناس و مشاور مشورت نمایید. روانشناسان، مشاوران و سایر ارائه دهندگان خدمات سلامت روان می‌توانند به شما در مقابله با استرس ناشی از این واقعه کمک نمایند.
 
 
در ارتباط با کرونا بیشتر بدانیم: آخرین اخبار کرونا در ایران
 
 
منبع: سازمان بهزیستی کشور
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->