پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان فروش ۹ محصول مدیران خودرو به صورت نقد و اقساط (۲ دی ۱۴۰۳) + شرایط
سرخط خبرها

گوشت گوساله ۲۰۰ هزارتومان گران شد+ جزئیات تغییر قیمت (۹ آبان ماه ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۹۱۷۱۶
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۶
گوشت گوساله ۲۰۰ هزارتومان گران شد+ جزئیات تغییر قیمت (۹ آبان ماه ۱۴۰۲)
درحالی‌که به دلیل تقاضای مصرف خانگی بیشتر، توجه سیاست‌گذاران و نهاد‌های نظارتی بر کنترل قیمت گوشت گوسفندی متمرکز شده، قیمت گوشت گوساله به طور خزنده‌ای در حال افزایش است.

به گزارش شهرآرانیوز، آرشیو قیمت پنج ماه گذشته محصولات پروتئینی نشان می‌دهد از خردادماه تاکنون هر کیلو گوشت گوساله ۲۰۰هزار تومان افزایش قیمت داشته درحالی‌که در همین مدت افزایش قیمت گوشت گوسفندی حدود ۱۰۰هزار تومان در هر کیلوگرم بوده است.

خردادماه امسال و در شرایطی که قیمت گوشت گوسفندی به دلیل نزدیک شدن به عید قربان و کاهش عرضه به بازار، به سرعت در حال افزایش بود هر کیلو شقه بدون دنبه گوسفندی در قصابی‌های پایتخت به طور میانگین ۴۱۰هزار تومان به فروش می‌رسید.

این قیمت در شهریورماه تا ۵۱۰ هزار تومان هم زیاد شد، اما توزیع گسترده گوشت گرم وارداتی بازار را آرام کرد و فتیله قیمت را تا پایین کشید تا جایی که مهرماه هر کیلو شقه گوسفندی در قصابی‌های تهران به ۴۹۰تا ۵۰۰هزار تومان رسید و در یک ماه اخیر نیز این قیمت بدون تغییر بوده است، اما همین واردات با اینکه به صورت دام سنگین و گوشت گرم گوساله نیز انجام شد بر قیمت این محصول در بازار تأثیرگذار نبوده است.

مقایسه قیمت‌های پنج ماه اخیر نشان می‌دهد از خرداد تا امروز قیمت هر کیلو مغز ران از کیلویی ۵۰۰هزار تومان به ۶۹۰هزار تومان و هر کیلو راسته مغز از ۵۷۰هزار تومان به ۷۸۰هزار تومان افزایش یافته است. قیمت هر کیلو فیله گوساله هم در برخی قصابی‌ها تا ۹۵۰هزار تومان افزایش یافته است درحالی‌که تا خرداد بالاترین قیمت برای فیله ۷۰۰ تا ۷۵۰هزار تومان بود.

این قیمت‌ها در مناطق مختلف تهران ممکن است تا ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان کمتر یا بیشتر باشد، اما در همه مناطق این رشد ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی نسبت به قیمت بهار امسال قابل مشاهده است. بخش زیادی از تقاضای مصرف گوشت گوساله متعلق به رستوران‌ها و کترینگ‌هاست، اما بخشی زیادی از مصرف‌کنندگان خانگی نیز به مصرف آن تمایل دارند و این گوشت با توجه به چربی کمتر در مقایسه با گوشت گوسفندی، جزو رژیم غذایی بخشی از بیماران و ورزشکاران نیز محسوب می‌شود. با این حال در ماه‌های اخیر رشد شدید قیمت این محصول تحت‌الشعاع گرانی گوشت گوسفندی قرار گرفته و توجهی به آن نشده است.

کاهش عرضه، دلیل رشد قیمت

فعالان بازار مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت گوشت گوساله را همانند گوشت گوسفندی، کاهش عرضه عنوان می‌کنند. نایب رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی تهران در این‌باره گفت: در ماه‌های گذشته در کنار کشتار ضعیف، واردات گوشت منجمد برزیلی که نقش مهمی در تنظیم بازار داشت متوقف شد و این موضوع به رشد قیمت دامن زد.

سید مهدی میرزا امین افزود: رستوران‌ها، تالار‌ها و تولیدکنندگان سوسیس و کالباس که به طور معمول نیازشان را از گوشت منجمد تامین می‌کردند با توقف واردات به خرید گوشت گرم داخلی روی آوردند و این موضوع تقاضا را به شدت افزایش داد.

به گفته این فعال صنفی، فیله و راسته که بیشترین تقاضای خرید را دارد تنها ۵ کیلوگرم از وزن ۳۰۰کیلوگرمی یک گوساله را تشکیل می‌دهد که با کاهش کشتار، میزان عرضه راسته و فیله هم کاهش پیدا کرد و قیمت‌ها را به شدت افزایش یافت تا جایی که قیمت فیله به بیش از ۸۰۰هزار تومان رسید.

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی، اختلاف قیمت امروز گوشت گوساله نسبت به بهار امسال را ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تومان عنوان کرد و افزایش قیمت بیش از این را گران‌فروشی دانست.

میرزا امین با اشاره به آغاز واردات و تاثیر آن بر تعدیل قیمت در بازار گفت: با توزیع گوشت‌های وارداتی قیمت در هفته‌های اخیر کاهش داشته و به اعتقاد من تداوم واردات می‌تواند قیمت‌ها را پایان سال به همان قیمت اردیبهشت برساند.

واردات گوشت گرم و آرامش بازار

دولت با توجه به افزایش شدید قیمت گوشت قرمز واردات این محصول را از شهریورماه آغاز کرد. به گفته قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی، واردات روزانه ۲۰۰ تن گوشت گرم شامل ۱۲۰ تن گوسفندی و ۸۰ تن دام زنده سنگین، امروز به روزانه ۲۵۰ تن رسیده و گوشت گرم گوساله هم به محصولات وارداتی افزوده شده است. این واردات روند رو به رشد قیمت را متوقف و بازار این محصول را تا حدودی آرام کرد.

با این حال کاهش تقاضا با توجه به قیمت‌های زیاد در این بازار چه برای گوشت گوسفندی و چه گوساله، به شدت مشهود است. تا جایی که مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور عرضه گوشت گرم در کالابرگ را به عنوان راهکار مطرح کرده است. افشین صدر دادرس گفت: در حال حاضر فقط گوشت منجمد گوساله در کالابرگ عرضه می‌شود، ولی می‌توان با عرضه گوشت گرم این شرایط را فراهم آورد که مردم به آن دسترسی بیشتری داشته باشند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->