جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چرایی زمان‌بر بودن فرایند فرزندخواندگی

  • کد خبر: ۱۹۵۳۰۱
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۰
چرایی زمان‌بر بودن فرایند فرزندخواندگی
یکی از شکایت‌هایی که همواره از ناحیه خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی مطرح می‌شود، طولانی و زمان‌بربودن مسیر بهزیستی برای فرزندخواندگی است.

به بهانه هفته‌ای که به نام کودکان نام‌گذاری شده است، نگاهی به موضوع طولانی‌شدن فرایند فرزندخواندگی داشته‌ایم. یکی از شکایت‌هایی که همواره از ناحیه خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی مطرح می‌شود، طولانی و زمان‌بربودن مسیر بهزیستی برای فرزندخواندگی است.

تنهادلیل این موضوع، محدودبودن تعداد فرزندان دارای شرایط برای واگذاری است. بیش از ۹۰ درصد فرزندانی که وارد بهزیستی می‌شوند، بدسرپرست هستند، نه بی‌سرپرست؛ بنابراین تا زمانی که مقام قضایی به این نتیجه برسد که سلب حضانت کند، مدتی طولانی لازم است و مراحل قانونی را می‌طلبد.

اکنون ۱۷۰۰ کودک صفر تا هجده سال در ۹۴ مرکز شبه‌خانواده در استان خراسان‌رضوی زندگی می‌کنند، ولی تعداد فرزندانی که به موجب قانون صلاحیت واگذاری برای فرزندخواندگی را دارند، انگشت‌شمار هستند. خوب است بدانیم هر کودکی که در بهزیستی پذیرش می‌شود، دارای شرایط واگذاری برای فرزندخواندگی نیست.

پس از بررسی‌های دقیق مددکاری و ارزیابی شرایط خانواده زیستی، درصورتی‌که خانواده صلاحیت سرپرستی را نداشته باشد، اقدامات قانونی برای گرفتن اذن قضایی و سلب صلاحیت والدین انجام می‌گیرد و در این صورت کودک دارای شرایط واگذاری برای فرزندخواندگی است. اکنون ۲۵۰ خانواده دارای شرایط متقاضی فرزند پشت نوبت هستند که پرونده‌هایشان نیز تکمیل شده است، اما کودکان قابل واگذاری انگشت‌شمار و بسیار محدودند.

در این میان، تعداد خانواده‌هایی که متقاضی فرزند دختر هستند، بسیار بیشتر از خانواده‌های متقاضی فرزند پسر است. به‌ازای هر فرزند دختر، بین چهارده تا پانزده خانواده متقاضی پشت نوبت هستند. تعداد اندکی از کودکانی که در مراکز نگهداری می‌شوند، امکان واگذاری به فرزندخواندگی را دارند. سیاست بهزیستی خانواده‌گرایی به‌جای مرکزگرایی است و بر پیونددادن کودکان با خانواده‌ها و برخورداری کودکان از نعمت خانواده تأکید دارد.

به‌همین منظور طرح فرزندپذیری میهمان از اسفند ۱۴۰۰ اولین‌بار در کشور به ابتکار و همراهی بهزیستی خراسان‌رضوی و مجتمع شوق زندگی دادسرای عمومی و انقلاب آغاز شد؛ بدین‌صورت که کودکانی که امکان واگذاری برای فرزندخواندگی را ندارند، به‌صورت میهمان به خانواده‌های متقاضی که به‌اصطلاح خانواده‌های فرزندپذیر میهمان نامیده می‌شوند، تا زمانی که امکان بازپیوند کودک با خانواده زیستی‌اش مهیا شود، سپرده می‌شوند.

در فرهنگ ایرانی‌اسلامی ما در گذشته زمانی که خانواده دچار مشکلی می‌شد، فرزند به‌صورت موقت به یکی از بستگان سپرده می‌شد و او به‌صورت موقت و تا زمان مساعدشدن اوضاع خانواده زیستی، سرپرستی کودک را عهده‌دار می‌شد. گفتنی است در نیمه ابتدایی امسال نود کودک به‌عنوان میهمان به خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی میزبان سپرده شدند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->