سقوط مرگبار خلبان جوان در بندرعباس (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال
سرخط خبرها

اثربخشی چند گیاه دارویی بر کنترل قند خون

  • کد خبر: ۱۹۶۶۵۳
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۸
اثربخشی چند گیاه دارویی بر کنترل قند خون
محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در یک طرح پژوهشی، اثربخشی چند گیاه دارویی بر کنترل قندخون را بررسی کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، ژیلا طاهرزاده، دانشیار گروه فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص اثربخشی برخی گیاهان بر کنترل قند خون، اظهار کرد: با توجه به سبک زندگی امروزی و کاهش فعالیت بدنی و رژیم غذایی نامناسب نرخ ابتلا به دیابت نوع دو خصوصاً در کشور‌های کم‌در آمد یا با درآمد متوسط در حال افزایش است و در کشور ما نیز بر اساس آمار انجمن دیابت ایران، بیش از ۱۲ درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند و حدود ۱۸ درصد از جمعیت بزرگسال در شرایط پیش دیابتی قرار دارند و در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند. عدم کنترل دیابت می‌تواند عامل اصلی نابینایی، نارسایی کلیه، بیماری‌های قلبی -عروقی و سکته مغزی باشد و متأسفانه با وجود دارو‌های شیمیایی متعدد با مکانیسم‌های متفاوت در درمان بیماری دیابت هنوز هم درمان‌ها در دستیابی به هدف درمانی کاملاً موفق نبوده است.

وی با اشاره به محبوبیت استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماری‌های مختلف در کشور افزود: دسترسی به منابع متعدد گیاهان دارویی در ایران، مقبولیت برای اکثر بیماران و عدم محدودیت تولید یا واردات مواد اولیه، محققان را بر آن داشت تا برای دستیابی به منبع دارویی گیاهی به عنوان درمان مکمل در کنترل دیابت و پیچیدگی‌های همراه آن مانند دیس لیپیدمی اقدام کنند.

عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بدین منظور یک مطالعه بالینی سه سو نا آگاه با کنترل دارونما در رابطه با بررسی اثر مخلوط عصاره هیدروالکلی شنبلیله، قره قاط، کاسنی، بابونه و گزنه بر کنترل گلوکزخون در بیماران دیابتی نوع دو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی شد و با همکاری پژوهشکده گیاهان دارویی البرز و دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان به اجرا درآمد.

طاهرزاده هدف از این مطالعه را بررسی ایمنی مصرف و اثرات کاهندگی قند خون مخلوط گیاهان فوق الذکر به عنوان درمان مکمل با متفورمین در بیماران دیابتی با قند خون کنترل نشده عنوان و اظهار کرد: در این مطالعه، مخلوط عصاره هیدروالکلی شنبلیله، قره قاط، کاسنی، بابونه و گزنه در کپسول ۵۰۰ میلی‌گرمی و دارونما به طور مشابه در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج البرز فرموله و در بسته‌بندی ۶۰عددی با ظاهر مشابه با کد A یا B تهیه شدند. سپس ۸۶ بیمار داوطلب مراجعه کننده به کلینیک دیابت مشهد به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل وارد شدند.

وی درخصوص نتایج به دست آمده از انجام این طرح تحقیقاتی بیان داشت: نتایج نشان داد که مصرف کپسول گیاهی می‌تواند بهبود قند خون و کاهش سطح کلسترول و LDL و افزایش سطح HDL را به همراه داشته باشد. همچنین، هیچ عوارض جانبی جدی در طی مطالعه مشاهده نشد.

دانشیار گروه فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که تجویز ترکیب گیاهان دارویی به بیماران دیابتی نوع دو می‌تواند به عنوان درمان مکمل برای این بیماران مورد توجه قرار گیرد ونباید جای درمان اصلی را بگیرند.

طاهرزاده در نهایت تأکید کرد: لازم به ذکر است با توجه به اهمیت کنترل بیماری دیابت نوع دو و دسترسی به ثروت غنی از گیاهان دارویی در ایران اهمیت این موضوع مورد توجه محققان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفت و تیم پژوهشی ما در این طرح تحقیقاتی تلاش کرد به بررسی اثرات کاهنده قند خون مکمل اسپیرولینا که در داخل کشور پرورش یافته است بپردازد که نتایج آن در مجله Phytotherapy research (IF:۷.۲) و با عنوان ذیل در دسترس است.

منبع: وب‌دا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->