بیانیه گروه ۲۰ در نقد سیاست‌های ترامپ واریز ۱۹ هزار میلیارد تومان سود برای ۱۲ میلیون سهامدار بورس زمان واریز اعتبار کالابرگ الکترونیک (مرحله سوم) دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد نرخ کرایه از مرز تا نجف و کربلا برای اربعین ۱۴۰۴ چقدر است؟ سبد دارایی ۹۱ هزار سهام‌دار با «همیار» بیمه شد کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴ شرایط خرید ارز اربعین ۱۴۰۴ در پیام‌رسان «بله» اعلام شد رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد: تعداد زیادی از واحد‌های صنفی به دنبال ابطال پروانه هستند | مردم طلای آب‌شده خریداری نکنند بررسی قیمت دینار عراق در بازار آزاد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | امروز نرخ ارز اربعین چقدر است؟ بورس کانال ۲.۸ میلیونی را پس‌گرفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ تیر ۱۴۰۴) پایانه‌های فروش وصل و پایدار است | اختلال برطرف شد واریز مرحله دوم سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۲ به کجا رسید؟ قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز قیمت خودرو امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | سقوط قیمت‌ها به زیر نرخ کارخانه بورس در  سایه خروج حقوقی ها و  بی اعتمادی سهام داران   تجهیز ۴۸۵۰ مشترک پرمصرف به کنتور هوشمند در خراسان رضوی «تولید» نیازمند یارانه هدفمند | فرایندهای اداری، مانع حمایت از  صنعت قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | مسیر پرونده هفتگی طلای جهانی با کاهش دلار تغییر کرد قیمت برنج تا دو هفته آینده کاهش می‌یابد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) جزئیات پرواز‌های اربعین اعلام شد + قیمت بلیت نجف از استان‌های مختلف ایران قرارداد‌های کار و امنیت شغلی دو رکن اساسی برای حفظ حقوق کارگران هستند آیا کالابرگ الکترونیکی دهک ۴ تا ۷ این هفته واریز می‌شود؟ پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟ پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد
سرخط خبرها

صنعت در پاییز دچار رکود شد

  • کد خبر: ۲۰۰۰۶۹
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۰
صنعت در پاییز دچار رکود شد
مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش شاخص تولید صنایع بورسی را برای آبان‌ماه منتشر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، افت شاخص تولید صنایع در آبان‌ماه هم ادامه یافته و باعث شده رشد سالانه تولید و فروش صنایع در محدوده منفی قرار گیرد.

شاخص صنایع بورسی چه موضوعی را نمایش می‌دهد؟

آمار‌های رسمی از رشد تولید در بخش صنعت با تأخیر زیادی منتشر می‌شوند. با این حال، تحلیل داده‌های شرکت‌های بورسی می‌تواند تقریب خوبی از وضعیت به‌روز صنایع بدهد. پیش‌تر پژوهشکده پولی و بانکی که بازوی پژوهشی بانک مرکزی ایران است، گزارش ماهانه تولید صنعتی را به صورت نسبتاً منظمی منتشر می‌کرد، اما این گزارش از مردادماه به روز نشده است؛ مرکز پژوهش‌های مجلس هم اخیراً به صورت ماهیانه شاخص تولید، فروش و قیمت شرکت‌های بورسی را محاسبه می‌کند. بررسی صنایع بورسی که تولیدشان برابر بیش از نصف تولید کشور است، باعث می‌شوند بتوان پیش از انتشار داده‌های رسمی از تصویر صنعت که با تأخیر زیاد و دیر به دیر منتشر می‌شوند، شهودی به وضعیت به‌روز تولید صنعتی به دست آورد. در این گزارش با استفاده از گزارش جدید مرکز پژوهش‌ها درباره تولید و فروش شرکت‌های بورسی در بخش‌های صنعت و معدن در مهرماه، سعی می‌کنیم دیدی نسبت به وضعیت اخیر اقتصاد کشور در این بخش‌ها به دست بیاوریم.

آخرین تصویر از وضعیت صنایع ایران

همان‌طور که نمودار بالا نشان می‌دهد طی سه‌ماهه منتهی به آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ رشد میانگین متحرک سه‌ماهه شاخص تولید کاهش ۳/۶ درصدی و شاخص فروش آن کاهش ۶/۲ درصدی را نشان می‌دهند. طبق این روند، در حالی که رشد تولید و فروش صنایع بورسی در زمستان از ۱۰ درصد عبور کرده بوده، در سال ۱۴۰۲ روندی کاهشی را طی کرده و حالا هر دو متغیر فروش و تولید در ناحیه منفی نمودار قرار گرفته‌اند.

در آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۸ و ۷/۷ درصدی را تجربه کرده است، همچنین نسبت به ماه قبل شاخص تولید کاهش ۴٫۴ درصدی و شاخص فروش افزایش ۰/۲ درصدی داشته‌اند.

شاخص صنایع بورسی تحت تأثیر تغییرات بزرگ صنعت خودرو

صنعت خودرو و خدمات آن بیشترین اثر منفی بر شاخص صنعت را داشته و پس از آن، صنایع شیمیایی (به جز دارو) رشد شاخص را به سمت منفی سوق داده است. با این حال، صنایعی که وضعیت رو به رشد قابل توجهی داشته‌اند، زیاد نیستند؛ دارو و لاستیک و پلاستیک از جمله این صنایع بوده‌اند که اثر مثبتشان بر شاخص مغلوب آثار منفی دیگر صنایع به ویژه صنایع بزرگ شده است.

صنایع خودرو و شیمیایی بیشتر شاهد افت تولید بوده‌اند تا فروش؛ به بیان دیگر در این مدت موجودی انبارشان کم شده است. می‌توان حدس بر این اساس کاهش تولید بیشتر تحت تأثیر مشکلات عرضه بوده باشد تا تقاضا.

هر چند مقدار تولید و فروش هر سه زیربخش خودرو و قطعات، یعنی صنایع خودرو سنگین، قطعات و خودرو سواری نسبت به مهرماه بیشتر شده، اما این افزایش تا حدی تحت تأثیر نوعی اثر فصلی است و در مجموع، میزان تولید مهرماه ۲۸ درصد کمتر از مهر ۱۴۰۱ بوده است.

قیمت محصولات صنایع بورسی نیم درصد از ماه قبل کمتر شده، اما تورم سالانه‌اش (نسبت به ماه مشابه سال قبل) ۲۴٫۵ واحد درصد است. در مجموع، طی کاهش رشد تولید صنایع قیمت‌هایشان هم کاهش رشد داشته‌اند.

منبع: فردای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->