تشکیل ۱۹۱ پرونده تخلف در اجرای طرح نظارتی شب یلدا در خراسان رضوی پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

صنعت در پاییز دچار رکود شد

  • کد خبر: ۲۰۰۰۶۹
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۰
صنعت در پاییز دچار رکود شد
مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش شاخص تولید صنایع بورسی را برای آبان‌ماه منتشر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، افت شاخص تولید صنایع در آبان‌ماه هم ادامه یافته و باعث شده رشد سالانه تولید و فروش صنایع در محدوده منفی قرار گیرد.

شاخص صنایع بورسی چه موضوعی را نمایش می‌دهد؟

آمار‌های رسمی از رشد تولید در بخش صنعت با تأخیر زیادی منتشر می‌شوند. با این حال، تحلیل داده‌های شرکت‌های بورسی می‌تواند تقریب خوبی از وضعیت به‌روز صنایع بدهد. پیش‌تر پژوهشکده پولی و بانکی که بازوی پژوهشی بانک مرکزی ایران است، گزارش ماهانه تولید صنعتی را به صورت نسبتاً منظمی منتشر می‌کرد، اما این گزارش از مردادماه به روز نشده است؛ مرکز پژوهش‌های مجلس هم اخیراً به صورت ماهیانه شاخص تولید، فروش و قیمت شرکت‌های بورسی را محاسبه می‌کند. بررسی صنایع بورسی که تولیدشان برابر بیش از نصف تولید کشور است، باعث می‌شوند بتوان پیش از انتشار داده‌های رسمی از تصویر صنعت که با تأخیر زیاد و دیر به دیر منتشر می‌شوند، شهودی به وضعیت به‌روز تولید صنعتی به دست آورد. در این گزارش با استفاده از گزارش جدید مرکز پژوهش‌ها درباره تولید و فروش شرکت‌های بورسی در بخش‌های صنعت و معدن در مهرماه، سعی می‌کنیم دیدی نسبت به وضعیت اخیر اقتصاد کشور در این بخش‌ها به دست بیاوریم.

آخرین تصویر از وضعیت صنایع ایران

همان‌طور که نمودار بالا نشان می‌دهد طی سه‌ماهه منتهی به آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ رشد میانگین متحرک سه‌ماهه شاخص تولید کاهش ۳/۶ درصدی و شاخص فروش آن کاهش ۶/۲ درصدی را نشان می‌دهند. طبق این روند، در حالی که رشد تولید و فروش صنایع بورسی در زمستان از ۱۰ درصد عبور کرده بوده، در سال ۱۴۰۲ روندی کاهشی را طی کرده و حالا هر دو متغیر فروش و تولید در ناحیه منفی نمودار قرار گرفته‌اند.

در آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۸ و ۷/۷ درصدی را تجربه کرده است، همچنین نسبت به ماه قبل شاخص تولید کاهش ۴٫۴ درصدی و شاخص فروش افزایش ۰/۲ درصدی داشته‌اند.

شاخص صنایع بورسی تحت تأثیر تغییرات بزرگ صنعت خودرو

صنعت خودرو و خدمات آن بیشترین اثر منفی بر شاخص صنعت را داشته و پس از آن، صنایع شیمیایی (به جز دارو) رشد شاخص را به سمت منفی سوق داده است. با این حال، صنایعی که وضعیت رو به رشد قابل توجهی داشته‌اند، زیاد نیستند؛ دارو و لاستیک و پلاستیک از جمله این صنایع بوده‌اند که اثر مثبتشان بر شاخص مغلوب آثار منفی دیگر صنایع به ویژه صنایع بزرگ شده است.

صنایع خودرو و شیمیایی بیشتر شاهد افت تولید بوده‌اند تا فروش؛ به بیان دیگر در این مدت موجودی انبارشان کم شده است. می‌توان حدس بر این اساس کاهش تولید بیشتر تحت تأثیر مشکلات عرضه بوده باشد تا تقاضا.

هر چند مقدار تولید و فروش هر سه زیربخش خودرو و قطعات، یعنی صنایع خودرو سنگین، قطعات و خودرو سواری نسبت به مهرماه بیشتر شده، اما این افزایش تا حدی تحت تأثیر نوعی اثر فصلی است و در مجموع، میزان تولید مهرماه ۲۸ درصد کمتر از مهر ۱۴۰۱ بوده است.

قیمت محصولات صنایع بورسی نیم درصد از ماه قبل کمتر شده، اما تورم سالانه‌اش (نسبت به ماه مشابه سال قبل) ۲۴٫۵ واحد درصد است. در مجموع، طی کاهش رشد تولید صنایع قیمت‌هایشان هم کاهش رشد داشته‌اند.

منبع: فردای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->