روایت عراقچی از طرح پیشنهادی ایران به اروپا | راهی برای حرکت به جلو وجود دارد اعمال فشار آمریکا برای جلوگیری از تصویب قطعنامه ایران، روسیه و چین قطعنامه شورای امنیت درباره غزه بازهم توسط آمریکا وتو شد | الجزایر: مردم غزه ما را ببخشید(۲۷ شهریور ۱۴۰۴) سردار رادان: دشمن صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه دچار اشتباه استراتژیک شده بود حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) رئیس جمهور: شهریار، شاعر زندگی بود ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد | هرگونه تلاش برای تحمیل تجزیه سوریه، غیرقابل قبول است شورای امنیت سازمان ملل فردا جمعه درباره قطعنامه علیه ایران رای‌گیری می‌کند (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) القسام: غزه به گورستان نظامیان اسرائیلی تبدیل خواهد شد ماکرون: فعال‌سازی مکانیزم ماشه علیه ایران قطعی است ترامپ: با تصمیم لندن برای شناسایی کشور مستقل فلسطین مخالفم | از پوتین ناامید شدم حملۀ پهپادی اوکراین به به تاسیسات نفتی گازپروم در «باشقیرستان» روسیه + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) ماجرای دیده‌شدن شی نورانی در آسمان تهران، سمنان، مشهد و استان‌های خراسان چه بود؟ + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حمله پهپادی یمن به اراضی اشغالی + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حمله اسرائیل به جنوب لبنان + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) مشاهده شی نورانی در آسمان تهران، سمنان، مشهد و استان های خراسان + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) عملیات استشهادی در مرز فلسطین اشغالی با اردن + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) عبدالملک الحوثی: کشورهای اسلامی از حمله اسرائیل به قطر درس بگیرند | نسل‌کشی در غزه با بمب‌های آمریکا، انگلیس و آلمان صورت می‌گیرد اجساد نظامیان کشته شده میان روسیه و اوکراین مبادله شدند+ فیلم گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عربستان سعودی پرونده هسته‌ای ایران، محور رایزنی تلفنی عبدالعاطی و ویتکاف تقوی‌نژاد: بازطراحی ساختار سازمانی از مهم‌ترین اهداف کوچک‌سازی دولت است آینده نظام بازنشستگی در گرو تجمیع ساختارها و اصلاح بنگاه‌داری زیان‌ده جلسه فوق العاده هیئت دولت تشکیل شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) سراج: سیاسی کاری شورای حقوق بشر کار اشتباهی است
سرخط خبرها

آمریکا دستیابی ترکیه به اف-۱۶ را به نفع ناتو دانست

  • کد خبر: ۲۰۱۹۶۵
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰
آمریکا دستیابی ترکیه به اف-۱۶ را به نفع ناتو دانست
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت، دستیابی ترکیه به جنگنده‌های اف-۱۶ به آنکارا اجازه می‌دهد تا ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نظامی خود را مدرن کرده و سازگاری خود با ناتو را تقویت کند.

به گزارش شهرآرانیوز، روز سه شنبه گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفته بود که هرگونه پیشرفت بالقوه از سوی آمریکا در راستای معامله جنگنده‌های اف-۱۶ با ترکیه به ملاحظات پارلمان این کشور درباره پروتکل الحاق سوئد در ناتو تاثیر می‌گذارد.

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، "پاتریک رایدر" سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: دستیابی ترکیه به جنگنده‌های مذکور باعث مدرن سازی ظرفیت‌های نظامی این کشور و تقویت سازگاری آنکارا با ناتو خواهد شد.

وی در گفت‌وگویی با روزنامه ترکیه‌ای حریت همچنین ادامه داد: این مساله به نیرو‌های متحد اجازه می‌دهد تا به حوزه‌های کلیدی و اساسی در پشتیبانی از عملیات در وضعیت فوری و با ثبات دسترسی داشته باشند.

این مقام مسئول وزارت دفاع آمریکا همچنین خاطرنشان کرد، پتانسیل نظامی ترکیه و موضع جغرافیایی این کشور آن را به شریک اصلی در واکنش به رویداد‌های منطقه‌ای در داخل ائتلاف ناتو تبدیل کرده است.

سخنگوی پنتاگون همچنین گفت: مهم است که ارتش آمریکا به هدایت و پشتیبانی فعالیت‌ها و همکاری‌های امنیتی با ترکیه مانند آموزش ارتش متخصص، انجام رزمایش‌ها و همچنین فروش نظامی خارجی ادامه دهد.

در آوریل ۲۰۲۱، پس از خرید سامانه‌های دفاع هوایی روسی اس-۴۰۰ توسط آنکارا، ایالات متحده، ترکیه را از برنامه جنگنده‌های اف-۳۵ مستثنی کرد. اردوغان اواخر همان سال گفت که واشنگتن به آنکارا پیشنهاد داده که به جای آن جنگنده‌های اف-۱۶ بخرد که یک نسل از اف-۳۵ عقب‌تر است. با این حال، این توافق نیاز به تایید کنگره ایالات متحده دارد و بسیاری از قانونگذاران به شدت با این ابتکار مخالفت می‌کنند، به ویژه به دلیل موضع ترکیه در قبال پیشنهاد عضویت سوئد در ناتو.

در ژوئیه سال ۲۰۲۲، مجلس نمایندگان ایالات متحده اصلاحیه بودجه دفاعی را تصویب کرد که فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه را تا زمانی که این کشور حریم هوایی یونان را نقض کند، ممنوع می‌کند.

سوئد، همراه با فنلاند درخواست عضویت در ناتو را در ماه مه ۲۰۲۲، چند ماه پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، ارائه کردند. فنلاند در آوریل ۲۰۲۳ به عضویت این ائتلاف نظامی درآمد. درخواست سوئد هنوز در انتظار تصویب توسط ترکیه و مجارستان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->