روز شهرداری‌ها و دهیاری ها؛ لزوم توجه به مدیریت محلی گزارش تکان‌دهنده رسانه اسرائیلی از بند مخصوص زندانیان متهم به جاسوسی برای ایران + تصاویر نتانیاهو سخنگوی خود را برکنار کرد رومانی: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم ازسرگیری روابط انگلیس با سوریه حمله خمپاره‌ای گردان‌های القسام به نظامیان صهیونیست در شرق جبالیا (۱۴ تیر ۱۴۰۴) حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۴ تیر ۱۴۰۴) آمریکایی‌هایی که حامیان صلح معرفی شدند | برندگان بدنام جایزهٔ صلح نوبل شهادت یک مرزبان در درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر در مریوان (۱۴ تیر ۱۴۰۴) تاکید سپاه بر تشکیل کمیته حقیقت‌یاب پرونده ربایش سردار متوسلیان شمار شهدای غزه به ۵۷ هزار و ۳۳۸ نفر رسید (۱۴ تیر ۱۴۰۴) واکنش معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور به انتقادات نسبت به نوع رفتار پزشکیان در دیدار‌های خارجی گلایه مضحک ترامپ به دلیل عدم دریافت جایزه صلح نوبل! طرح شناسایی مشمولان غایب و فراری از خدمت اعتراف یک رسانه عبری: نتانیاهو ماهانه ۱.۲ میلیارد برای ادامه بقایش به اسرائیل ضرر می‌زند تلگراف: ایران ۵ پایگاه نظامی اسرائیل را هدف قرار داد، اما سانسور شد فرماندار تایباد: پس از پایان جنگ ۱۲ روزه، بازگشت افغانستانی‌های خود معرف افزایش یافته است مدیرکل اتباع استانداری خراسان رضوی: در تلاشیم زمینه بازگشت با عزت و کرامت مهاجران افغانستانی غیرمجاز را فراهم کنیم نایب رئیس خانه احزاب: جنگ فرصتی برای حل اختلافات و رسیدن به وحدت است بروجردی: در صورت تجاوز مجدد اسرائیل به ایران، تاریخ پایان این رژیم غاصب به سر خواهدآمد فروشگاه‌های زنجیره‌ای در قلب اروپا فروش محصولات اسرائیلی را ممنوع کردند ادعای ترامپ: ایران غنی‌سازی اورانیوم را متوقف نکرده است شمقدری: بازگشت بیش از ۲۶ هزار افغانستانی ازطریق مرز دوغارون، فقط طی یک روز | نمی‌توانیم بگوییم همه جاسوس‌هایی که بازداشت شده‌اند، افغان بوده‌اند بقایی: هیچ فرد باوجدانی نمی‌تواند در برابر جنایت فاحش اسرائیل در زندان اوین سکوت کند + فیلم پاسخ پزشکیان به فضاسازی‌ها و گمانه‌زنی‌هایی درباره سفر به جمهوری آذربایجان حمایت جهاد اسلامی از پاسخ مثبت حماس به طرح پیشنهادی آتش‌بس غزه جنبش حماس پاسخ مثبت خود به طرح آتش بس را اعلام کرد
سرخط خبرها

حق پیگیری قانونی ترور سردار سلیمانی را حفظ می‌کنیم

  • کد خبر: ۲۰۳۸۰۸
  • ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۷
حق پیگیری قانونی ترور سردار سلیمانی را حفظ می‌کنیم
سفیر ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به رییس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل نوشت: حق پیگیری قانونی ترور سردار سلیمانی را با هدف محاکمه عاملان حفظ می‌کنیم

به گزارش شهرآرانیوز، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نامه‌ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و سفیر فرانسه در سازمان ملل به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (ژانویه ۲۰۲۴)، به مناسبت چهارمین سالگرد ترور ناجوانمردانه سردار سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شاخه رسمی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و همراهانش در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۲۰ توسط ایالات متحده در فرودگاه بین‌المللی بغداد عراق، موضع جمهوری اسلامی ایران را بار دیگر تکرار کرد.

متن کامل نامه سفیر ایران در سازمان ملل به شرح زیر است:

به مناسبت چهارمین سالگرد ترور ناجوانمردانه سردار سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شاخه رسمی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، و همراهانش در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۲۰ توسط ایالات متحده در فرودگاه بین المللی بغداد، عراق، موضع جمهوری اسلامی ایران را به شرح زیر تکرار کنم:

۱) همانطور که در مکاتبات قبلی ما به وضوح بیان شد، سرلشکر قاسم سلیمانی در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۲۰ هنگام بازدید از عراق به درخواست رسمی دولت عراق، توسط ایالات متحده ترور شد. این اقدام تروریستی به دستور مستقیم رئیس جمهور وقت ایالات متحده انجام شد.

۲) این اقدام تروریستی نقض آشکار قوانین بین‌المللی است و یک اقدام ناصواب بین‌المللی و ناقض تعهدات بین‌المللی ایالات متحده است. بر اساس قوانین بین المللی، ایالات متحده مسئول ارتکاب این جنایت مذموم است. جمهوری اسلامی ایران حق مشروع خود را بر اساس حقوق بین الملل برای پیگیری مراحل قانونی با هدف پاسخگویی و محاکمه عاملان، سازمان دهندگان و حامیان این اقدام مذموم تروریستی حفظ می‌کند.

۳) به غیر از ایالات متحده، همه کسانی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به هر وسیله‌ای به آن‌ها کمک، حمایت و یا به هر نحوی دیگر کمک و حمایت کرده اند، مسئولیت مشارکت خود در ارتکاب این جنایت تروریستی را بر عهده دارند. در نتیجه، آن‌ها باید به خاطر نقش مستقیم یا غیرمستقیم خود در این اقدام مذموم تروریستی پاسخگو و محاکمه شوند.

۴) رژیم اسرائیل نیز در این جنایت بزرگ دست داشت. نقش رژیم صهیونیستی به طور رسمی توسط رئیس اطلاعات نظامی رژیم سابق اسرائیل تأیید شد و وی به صراحت اعلام کرد که "اطلاعات اسرائیل نقشی" در این ترور داشته است و آن را "دستاورد" قابل توجه و یکی از دو ترور مهم در دوران تصدی خود توصیف کرد. جمهوری اسلامی ایران قبلاً در نامه مورخ ۳ ژانویه ۲۰۲۲ (S/۲۰۲۲/۵) به مسئولیت رژیم صهیونیستی در این ترور اشاره کرده است. علاوه بر این، ایالات متحده از پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان به همراه برخی از پایگاه‌های نظامی خود در منطقه برای اجرای این عملیات تروریستی استفاده کرد.

۵) شایان ذکر است که سرلشکر قاسم سلیمانی در حمایت از مردم و دولت‌های کشور‌های منطقه از جمله جمهوری عربی سوریه و جمهوری عراق در تلاش‌های هماهنگ آن‌ها علیه گروه‌های تروریستی نقش محوری ایفا کرد. تلاش‌های متعهدانه او که بنا به درخواست صریح این کشور‌ها انجام شد، قدردانی گسترده مردم و مقامات مربوطه را به همراه داشت و عناوین معتبری مانند قهرمان مبارزه با تروریسم و ژنرال صلح را برای او به ارمغان آورد. ترور وی در خدمت منافع مشترک ایالات متحده، رژیم اسرائیل و سازمان‌های تروریستی مختلف در منطقه از جمله داعش بود. این گروه‌های تروریستی نه تنها این جنایت را تأیید کردند، بلکه از آن به عنوان "یک اقدام الهی" به نفع برنامه‌های خود یاد کردند.

۶) مایلم تاکید کنم که نیرو‌های مسلح ایران قاطعانه متعهد به پیگیری مسیری هستند که شهید سلیمانی در حمایت فعالانه از ملت‌ها و دولت‌های منطقه، بنا به درخواست آن‌ها، در تلاش برای نابودی گروه‌های تروریستی تحت حمایت خارجی در منطقه ما ترسیم کرده است.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت ثبت و گردش کار گردد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->