مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

سازمان هواشناسی مدل هواشناسی ندارد

  • کد خبر: ۲۰۳۹۴۴
  • ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۶
سازمان هواشناسی مدل هواشناسی ندارد
کارشناس هواشناسی: سازمان هواشناسی مدل بومی که بر مبنای آن پیش‌بینی‌ها را انجام دهند ندارند و از چند مدل خارجی استفاده می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، پیش‌بینی‌های اشتباه سازمان هواشناسی از بارش‌های پاییز امسال باعث شده تا سطح اعتماد به این سازمان تخصصی در بین افکار عمومی کاهش یابد. چند سالی است که مردم پس از اظهارات برخی کارشناسان این سازمان به‌خصوص در رادیو و تلویزیون در خصوص پیش‌بینی آب و هوا کشور بلافاصله می‌گویند منتظر بروز اتفاقات برعکس باشیم!

اواخر آذرماه امسال سحر تاجبخش مسلمان در نشست خبری با اشاره به این‌که پیش‌بینی‌ها با استفاده از شواهد و مدل‌های عددی اعلام می‌شود، گفته بود: پیش‌بینی، پیش‌گویی نیست و اطلاعاتی است که به‌روش معادلات ریاضی حل می‌شود. از خرداد تا شهریور ماه امسال تمام مدل‌ها حاکی از افزایش بارش در کل کشور به‌خصوص غرب کشور بود و تا شهریور این مدل‌ها حفظ شد.

وی افزود: تا مهرماه هم روند افزایش بارش را داشتیم، اما در آبان و آذر پیش‌بینی بارش‌ها اتفاق نیفتاد. طی دهه‌های اخیر پیش‌بینی کوتاه‌مدت و بلندمدت بر اساس احتمالات است، الگو‌ها بارش‌های بالاتر از نرمال نشان می‌داد که آن را اعلام کردیم.

وی با اشاره به پیش‌بینی‌های نرمال و فرانرمال به‌خصوص غرب کشور، گفت: ۳۰ تا ۵۰ درصد هم این احتمال وجود دارد که این اتفاق نیفتد. روند افزایش قابل ملاحظه دما باید بررسی شود، شاید همین مورد یکی از اصلی‌ترین عوامل بود که اجازه نداد رطوبت به منطقه ما بیاید، حتی اگر این اتفاق نمی‌افتاد باید این را در نظر داشته باشیم که هوای خشک و نیمه‌خشک در ایران حاکم است.

تاجبخش درباره پیش‌بینی بارش‌ها در زمستان اظهار کرد: در خصوص زمستان هم بارش‌ها کمتر از نرمال است، اما با توجه به اتفاقات روی‌داده در حوزه تغییر اقلیم باید سناریو‌های بدبینانه را مدنظر قرار دهیم، حتی اگر زمستان پربارشی داشته باشیم، منابع آب کشور با بارش‌ها جبران نمی‌شود.

وی درباره مدل‌های هواشناسی برای پیش‌بینی‌ها هم گفت: از مدل‌های کشور‌های فرانسه، آلمان، انگلستان و ژاپن استفاده می‌کنیم، این مدل‌ها نیز افزایش بارش‌ها در پاییز امسال را فرانرمال نشان می‌داد.

در همین رابطه حسین اردکانی کارشناس هواشناسی اظهار کرد: سازمان هواشناسی مدل بومی که بر مبنای آن پیش‌بینی‌ها را انجام دهند ندارند و از چند مدل خارجی استفاده می‌کنند. آن‌ها از مدل‌های هواشناسی کشور‌های دیگر «یک چیزی را در می‌آورند و آنرا به خورد دولت و ملت می‌دهند.

وی با تاکید بر این‌که باید مدل بومی هواشناسی داشته باشیم، تصریح کرد:‌برای این کار باید مدیر داشته باشیم. الان در بخش هواشناسی ما فقدان مدیر داریم نه اجرایی نه تحقیقاتی. به‌عنوان مثال رئیس یک پژوهشگاه مرتبط با هواشناسی در پست مدیریتی که کار می‌کند، تخصص ندارد. وی فقط یک تخصص ماهواره دارد که توانسته با آن رئیس یک پژوهشگاه شود.

وی با بیان اینکه با این وضعیت ۲۰ سال دیگر هم به الگوی بومی پیش‌بینی هواشناسی نمی‌رسیم، اظهار کرد:‌برای پیش‌بینی درست اولین کاری که باید انجام دهیم این‌که متخصص‌هایی پیدا شود اقلیم منطقه را مدل بدهد. تمام اطلاعات ۳۰ ساله منطقه است و اولین قدم است که مدل بدهید. سپس در بازه‌های زمانی که داریم پیش‌بینی‌های یک ماهه یا سه ماهه پیش‌بینی‌های فصلی و ... انجام شود.

پدر علم هواشناسی ایران با یادآوری این‌که ۱۲ دورپیوند داریم و باید بدانیم کدام دورپیوند‌ها در کدام ماه روی ایران اثرگذار است، افزود: فکر می‌کنم اگر ما واقعا بخواهیم به این کار‌ها برسیم حداقل ۵ سال طول می‌کشد. مدل اختصاصی ایرانی و یک مدل ملی خواهیم داشت، ولی بعد از آن مدل هواشناسی باید کالیبره شود اپدیت شود و ضرایب تغییر کرده و علت خطا‌ها شناسایی شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->