به گزارش شهرآرانیوز، در روزهای گذشته نامهای از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خطاب به دانشگاههای علوم پزشکی کشور منتشر شد که موضوع آن «عدم به کارگیری اتباع بیگانه فاقد پروانه کار در تولید، بستهبندی و فروش مواد غذایی» بود. این وزارتخانه در این نامه از نهادهای زیربط خواسته است که اقدامات مقتضی را در این باره انجام دهد.
در همین راستا مرکز بهداشت شماره یک مشهد در نامهای خطاب رئیس سازمان صنعت و معدن و رئیس اتاق اصناف مشهد با موضوع «عدم به کارگیری اتباع بیگانه فاقد پروانه کار در تولید، بستهبندی و فروش مواد غذایی» نوشته و در این نامه از این دو دستگاه خواسته است که موضوع بهنحو مقتضی به کلیه اتحادیهها و اصناف اطلاع رسانی شود.
این موضوع درحالی نگرانی مهاجران افغانستانی فعال در حوزه موادغذایی را به همراه داشته است که کارتهای کار آنها که در واقع مجوز قانونی از سوی وزارت کشور برای اشتغال آنها است از ماههای گذشته توسط دفاتر کفالت تمدید نشده و دفاتر کفالت که مسئولیت رسیدگی به این امور را دارد اعلام کرده است که در این باره اطلاع رسانی خواهد کرد.
فرشید وفا، معاون بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به سئوال شهرآرانیوز درباره این نامه و وضعیت مهاجران قانونی که تاریخ کارت کار آنها به پایان رسیده است گفت: به کارگیری اتباع خارجی که مجوزهای [اقامتی] لازم را ندارند از نظر قانونی منع دارد. این ممنوعیت شامل مسائل بهداشتی هم میشود، بالاخره فردی که مجوز اقامت ندارد پس اجازه فعالیت هم ندارد.
وی در ادامه گفت: افرادی که کارت آمایش دارند از نظر قانونی آن چیزی که سازمان متولی اعلام میکند، ولی از نظر بهداشتی ما مشکلی از نظر صدور کارت بهداشت نداریم و کارت صادر میشود. اما کارت صادر نمیکنیم. چون کارت توسط دفاتر پیشخوان صادر میشود و دفاتر پیشخوان هم این امکان را ندارند که برای این افراد کارت را صادر کند. ولی ما مطالبهگری میکنیم، این فرد میآید در مراکز بهداشت آزمایشها انجام میشود و نتیجه آزمایشها در برگه آزمایش نوشته میشود. اگر مشکلی نداشت، میتواند برود به فعالیت خود ادامه بدهد. اگر منع قانونی از نظر سازمان متولی نداشته باشد، ما پیگیری مسائل کارت بهداشت را انجام میدهیم. حتی اگر تاریخ اعتبار کارت اقامت منقضی شده باشد.
مجید جعفری نژاد، معاون فنی مرکز بهداشت استان خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: ما با اداره اتباع جلسه داشتیم و قرار شد که خدمات]درمانی ما به اتباعی که دارای کد یکتا هستند و ثبت شدهاند ادامه یابد. مگر خدمات بحرانی. مثلا اگر ما یک بیماری تشخیص بیماری سل بدهیم و به او خدمات ارائه ندهیم به خودمان آسیب زده ایم و زنان باردار هم همینطور.
او خاطرنشان کرد: در رابطه با عدم به کارگیری از اتباع خارجی در بستهبندی موادغذایی و ممنوعیت بکارگیری اتباع بیگانه در واحدهای تولیدی و مواد غذایی باید تعاملی بین اداره اتباع، وزارت کشور و وزارت بهداشت صورت بگیرد و ما طبق دستورالعمل اقدام میکنیم. در غیر آن براساس بخشنامه عمل خواهد شد. صدور این نامه به معنای این است که تفاهم انجام نشده است.