ویدئو | دلیل اختلاف افکنی میان مردم ایران و افغانستان از زبان محمدکاظم کاظمی دادگاه عالی طالبان فردا یکشنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) را عید فطر اعلام کرد پژمان‌فر: تشکیل سازمان ملی مهاجرت گامی مؤثر درراستای مدیریت هوشمند مهاجران خارجی است سازمان ملل: محرومیت دختران از تحصیل افغانستان را منزوی‌تر می‌کند عفو بین‌الملل از پاکستان خواست اخراج مهاجران افغانستانی را متوقف کند عراقچی از طرح مشترک ایران و طالبان برای بازگشت مهاجران افغانستانی خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی ویدئو | همه چیز درباره اهمیت مسیر ریلی خواف-هرات تیم فوتبال ساحلی افغانستان به مصاف ژاپن می‌رود وزارت خارجه طالبان از توافق مرزی تاجیکستان و قرقیزستان استقبال کرد ترامپ: پایگاه بگرام در کنترل چین است طالبان از ثبت ۱۸ میلیون سیمکارت برای شهروندان افغانستان خبر داد خرمای ایرانی پای ثابت سفره‌های افطار در افغانستان
سرخط خبرها

مدیرکل میراث در دیدار با هیئتی از افغانستان: هرات را جدا از خود نمی‌دانیم

  • کد خبر: ۲۰۶۶۳۷
  • ۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۸
مدیرکل میراث در دیدار با هیئتی از افغانستان: هرات را جدا از خود نمی‌دانیم
هیئت بلندپایه میراث فرهنگی و گردشگری هرات در دیدار با مسئولان فرهنگی و گردشگری در مشهد درباره گسترش همکاری‌ها گفت‌وگو کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، «مجید خالق‌نیا» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، (روز دوشنبه، ۲۵ دی) درباره سفر هیئت بلندپایه میراث فرهنگی و گردشگری هرات به مشهد گفت: پیرو دستور رئیس جمهوری و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و در راستای اجرای برنامه‌های تحولی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مبنی بر ارتباطات بیشتر با کشور‌های همسایه و توسعه دیپلماسی فرهنگی و توسعه مناسبات دو کشور در حوزه میراث فرهنگی، مرمت آثار و بنا‌های تاریخی و استانداردسازی، با همت نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات خراسان رضوی زمینه حضور این هیئت در مشهد فراهم شد.

وی افزود در رأس این هیئت محمدی، مدیر ارشد حوزه گردشگری ولایت هرات و رضوانی، مدیر ارشد حوزه میراث فرهنگی حضور داشتند.

خالق‌نیا اضافه کرد: اعضای هیئت گردشگری هرات ابتدا با سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، محمدعلی توسلی، مدیرکل امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی و همچنین معاونان میراث فرهنگی و گردشگری و تعدادی از فعالان حوزه گردشگری استان، در محل موزه بزرگ خراسان دیدار کردند.

هرات را جدا از خود نمی‌دانیم

سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در این بازدید، با ارائه گزارشی از وضعیت آثار و بنا‌های تاریخی، گردشگری و صنایع دستی استان بیان کرد: ما در خراسان رضوی ۲ هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی، ۱۰۰ موزه، حدود یک‌سوم موزه‌های کشور و هشت اثر جهانی ثبت‌شده داریم. همچنین ۵۵ درصد واحد‌های اقامتی کشور در مشهد قرار دارد و مشهد عنوان شهر جهانی صنایع دستی گوهرسنگ‌ها را به‌دست آورده است.

وی همچنین تصریح کرد ایران و افغانستان دو کشور دوست، همسایه و هم‌زبان هستند و ما آمادگی همکاری در ثبت آثار میراث فرهنگی ملموس و ناملموس، ثبت سفره افطار و نوروز به‌صورت مشترک را مد نظر داریم. البته پرونده ثبت جهانی آثار معماری دوره تیموری را که بخش‌هایی از آن در هرات است، در دست اجرا داریم.

موسوی ادامه داد: ما هرات را از خود جدا نمی‌دانیم، چراکه یکی از شهر‌های مهم خراسان بزرگ بوده است، به همین دلیل، برای برگزاری تور‌های گردشگری مشترک آمادگی داریم.

سفر هزار نفر گردشگر از ۶۰ کشور جهان به هرات در سال ۲۰۲۳

رحمت‌الله گل محمدی، مدیرکل گردشگری ولایت هرات نیز در این دیدار اظهار کرد: ایران و افغانستان دین مشترک دارند و در بسیاری از امور اشتراک‌های بسیار دارند. امروز گردشگری در جهان از پردرآمدترین مشاغل است و باید مسئولان رفاه مردم را افزایش دهند تا بتوانند به سفر بروند.

وی افزود: گردشگری از صنعت‌های پیشرو در جهان است. در هرات ۸۷۰ اثر تاریخی وجود دارد که در حال ثبت آن‌ها هستیم و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی می‌توانیم آثار مشترک را ثبت جهانی کنیم.

گل‌محمدی اضافه کرد: اکنون در هرات به سبب بالا رفتن ضریب امنیت، گردشگری در حال رونق است و در سال ۲۰۲۳ متقاضی زیادی برای سفر داشتیم. سال گذشته هزار نفر گردشگر از ۶۰ کشور جهان به هرات سفر کردند. امیدواریم این آمار در سال ۲۰۲۴ افزایش یابد.

در پایان این دیدار نیز تنظیم تفاهم‌نامه‌ای برای انجام فعالیت‌های مشترک در دستور کار هر دو نهاد قرار گرفت.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->