گزارشگران ویژه سازمان ملل حمله آمریکا به ایران را محکوم کردند وال‌استریت‌ ژورنال خبر داد: همدستی آمریکا با تل‌آویو برای حمله به ایران معرفی جنگنده جی ۱۰ چینی و خرید احتمالی ایران معاون استاندار خراسان رضوی: مسئولیت کارگزاران نظام با این حمایت مردم، بسیار سنگین‌تر شده است پژمان‌فر خبر داد: تداوم فعالیت صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران در حوزه انرژی هسته‌ای آیت‌الله علم‌الهدی: انسجام مردم ارزشمندتر از هر دستاورد نظامی است | مردم، بزرگ‌ترین عامل امنیت کشور رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان: مالکیت بمب‌های اتمی از سوی رژیم صهیونیستی مغایر با معاهده NPT است رویترز مدعی بازداشت گسترده مهاجران ایرانی در آمریکا شد اختلاف نظر شدید سناتور‌های آمریکایی بر سر خسارات ادعایی ترامپ به صنعت هسته‌ای ایران معاون‌اول قوه‌قضائیه: پرونده مزدوران و وطن‌فروشان با سرعت و دقت رسیدگی می‌شود آتش‌بس با حمله اسرائیل به جنوب لبنان نقض شد (۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش بودجه کمک به اوکراین از سوی پنتاگون در سال ۲۰۲۶ پاپ لئو: ناامید کننده است که می‌بینیم قوانین بین‌المللی دیگر الزام‌آور نیستند یک نماینده مجلس: صهیونیست‌ها در برنامه تغییر نظام و ایجاد ناآرامی در کشور شکست خوردند پیام تبریک سردار رادان به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادعایی درباره توافق آمریکا با چین دادستانی رژیم صهیونیستی با تعویق دو هفته‌ای جلسه دادگاه نتانیاهو مخالفت کرد رئیس جمهور فرانسه: هدف این است که دوباره شاهد ازسرگیری ارتقای هسته‌ای ایران نباشیم تلگراف نوشت: آمریکا و اسرائیل متحمل یک شکست تمام‌عیار شدند | برنامه هسته‌ای ایران دست‌نخورده باقی مانده است پیام تبریک سردار رادان به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تبادل اطلاعات کاخ سفید با کنگره درباره ایران محدود می‌شود حادثه امنیتی مرگبار برای نظامیان صهیونیست در غزه (۶ تیر ۱۴۰۴) جزئیات انفجار مهیب در باکو (۶ تیر ۱۴۰۴) جزئیات جدیدی از عادی سازی روابط سوریه و رژیم صهیونیستی منتشر شد زد و خورد در تظاهرات شبانه علیه نتانیاهو در تل‌آویو (۶ تیر ۱۴۰۴) جاسوس اسرائیل در گیلان به دام افتاد (۶ تیر ۱۴۰۴) صدراعظم آلمان برای احیای توافق هسته‌ای ایران اعلام آمادگی کرد
سرخط خبرها

بورل: پایان جنگ غزه و آزادی همه اسرا ضروری است

  • کد خبر: ۲۰۵۹۸۰
  • ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۷
بورل: پایان جنگ غزه و آزادی همه اسرا ضروری است
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از دیدار با مقام‌های بلند پایه کشورهای منطقه غرب آسیا و رایزنی درباره آخرین تحولات فلسطین تصریح کرد که توقف جنگ در غزه حیاتی است.

به گزارش شهرآرانیوز، جوسپ بورل روز شنبه با انتشار یادداشتی که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، تاکید کرد: من از هفتم اکتبر (آغاز عملیات طوفان‌الاقصی) تاکنون سه بار به منطقه سفر کرده‌ام و تصمیم گرفتم سال ۲۰۲۴ را هم با یک مأموریت جدید در خاورمیانه آغاز کنم.

وی افزود: فاجعه جاری در غزه و خطرات گسترش درگیری‌ها، در واقع فوری‌ترین موضوع ژئوپلیتیکی است که باید با آن مقابله کنیم. با توجه به کشته شدن ۲۳ هزار فلسطینی که اکثریت قریب به اتفاق آنها زن و کودک هستند و همچنین وضعیت انسانی فاجعه‌بار برای بیش از ۲ میلیون نفر از ساکنان این باریکه، که در حال حاضر تقریباً همه آنها آواره شده‌اند، پایان دادن به درگیری‌ها و آزادی همه اسرا ضروری است.

بورل ادامه داد: از این گذشته، تشدید تنش‌ها در مرز لبنان و همچنین حملات انجام شده در دریای سرخ توسط حوثی‌ها، خطر گسترش درگیری را تشدید می‌کند. از این منظر، اتحادیه اروپا باید برای کمک به حل مناقشه بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها متحدتر و فعال‌تر شود.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سپس به جزئیات سفرش به منطقه پرداخت و نوشت که در ایستگاه نخست با مقام‌های لبنان دیدار کرد. وی درباره این سفر یادآور شد: لبنان پیش از هفتم اکتبر هم درگیر یک بحران عمیق سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بود. این کشور همچنان میزبان بیش از ۲ میلیون آواره سوری است که باوجود کمک‌های قابل توجه اتحادیه اروپا و سایر شرکا به پناهندگان و جوامع میزبان آنها، مسوولیت سنگینی است.

وی ادامه داد: من نگرانی عمیق خود را در مورد خطر درگیر شدن لبنان با اسرائیل و تمایل خود برای کمک به جلوگیری از چنین تحول فاجعه باری را به طرف‌ها منتقل کردم. همه آنها، از جمله نماینده حزب الله، به من گفتند که به همان اندازه مشتاق هستند که اوضاع به این سمت کشیده نشود.

بورل افزود: من سپس با رئیس آنروا (آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی) یک کنفرانس ویدئویی داشتم. گفت‌وگوی ما بر وضعیت غزه متمرکز بود. ۱.۹ میلیون نفر که ۸۵ درصد جمعیت این باریکه را تشکیل می دهند، اکنون در نتیجه درگیری های مداوم و ویرانی های گسترده در منطقه محاصره شده توسط ارتش اسرائیل، به اجبار آواره شده‌اند. از این تعداد، ۱.۴ میلیون مورد تحت مراقبت آنروا هستند.

وی با اشاره به ضرورت سرعت بخشیدن به روند انتقال کمک‌های بشردوستانه هشدار داد: قحطی و بیماری های همه گیر زندگی صدها هزار فلسطینی را تهدید می‌کند.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعتراف کرد: وضعیت کاملاً غم انگیزی که غیرنظامیان در غزه تجربه می‌کنند به این دلیل که روزنامه نگاران غربی به منطقه دسترسی ندارند و بسیاری از روزنامه نگاران فلسطینی هم از هفتم اکتبر جان خود را از دست داده اند، به اندازه کافی در اروپا درک نمی‌شود.

وی افزود: با وجود تلاش‌های اخیر برای افزایش جریان انتقال اقلام بشردوستانه به غزه اما این کمک‌ها به طرز تاسف‌باری کافی نیست. این وضعیت نشان می‌دهد که تنها توقف پایدار جنگ می‌تواند وضعیت غیرنظامیان را بهبود بخشد.

این مقام اروپایی در بخش دیگری از یادداشت خود، به انتقاد از سخنان وزرای صهیونیستی درباره کوچاندن مردم غزه پرداخت و تاکید کرد: اتحادیه اروپا و جامعه بین المللی قاطعانه با هرگونه جابجایی اجباری جمعیت غزه به خارج از این باریکه مخالف هستند. البته اکثریت قریب به اتفاق مردم غزه به زور از خانه های ویران شده خود آواره شده‌ یا در میان آوار زنده مانده‌اند.

وی تاکید کرد: اگر نمی‌خواهیم آن‌ها از گرسنگی یا زیر بمباران بمیرند، لازم است که مبارزه را متوقف کنیم تا بتوانیم کمک‌های بشردوستانه عظیمی را که فوراً نیاز دارند، بین آنها توزیع کنیم. در غیر این صورت، جمعیت این منطقه هیچ راه حل دیگری جز تلاش برای فرار از دامی که غزه در آن گرفتار است، نخواهند داشت و احتمالاً این همان چیزی است که برخی از اعضای اسرائیل می‌خواهند.

بورل در بخش پایانی این نوشتار عنوان کرد: از هفتم اکتبر، دیدگاه های متفاوتی در اتحادیه اروپا در مورد نحوه واکنش به جنگ در غزه وجود دارد. این عدم اجماع باعث تضعیف اتحادیه اروپا در منطقه شده و ما را از تأثیرگذاری بر رویدادها باز داشته است. اما اکنون زمان آن فرا رسیده است که متحد شویم و مسوولیت خود را برای پایان دادن به خصومت ها در غزه به دوش بکشیم و با شرکای منطقه ای و بین المللی خود برای پیگیری فعالانه اجرای راه حل دو دولتی که توسط جامعه بین‌المللی حمایت می شود، همکاری کنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->