پایان دور سوم مذاکرات شرم‌الشیخ | موافقت حماس با آزادی اسرای صهیونیست (۱۶ مهر ۱۴۰۳) حمله پهپادی دوباره یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) آمریکا: پیشرفت زیادی در مسیر توافق غزه حاصل شده است ترامپ برنامه سفر به خاورمیانه ندارد حمله وحشیانه پلیس آلمان به تظاهرات همبستگی با غزه + فیلم حماس ادعا‌ها درباره پیکر شهیدان السنوار را تکذیب کرد بارزانی: نمی‌خواهیم منبع تهدیدی برای ایران باشیم کشتی تحریم‌شده ایران در بندر برزیل پهلو گرفت پارلمان اسپانیا تحریم تسلیحاتی صهیونیست‌ها را تصویب کرد مازندران اولین شهردار زن را به خود دید وقوع انفجار مهیب در دمشق (۱۶ مهر ۱۴۰۴) هشدار کنگره آمریکا به ترامپ | روابط آمریکا و هند را ترمیم کن ارزیابی سی‌ان‌ان از مذاکرات آتش‌بس غزه در مصر اتحادیه اروپا خواهان ازسرگیری همکاری ایران و آژانس شد انتقاد تند لاوروف از بازگرداندن تحریم‌های ایران پارلمان ترکیه حملات اسرائیل به ناوگان صمود را محکوم کرد افسانه نادری‌پور، عضو کمیته مشورتی شورای حقوق بشر سازمان ملل شد واکنش مکرون به آزادی شهروند فرانسوی بازداشت شده در ایران پوتین وارد دوشنبه شد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) حملات مقاومت به مواضع نظامیان اسرائیلی در شمال‌غرب و جنوب غزه عملیات قسام برای اسارت نظامی اسرائیلی | «وزیر جنگ» در منطقه بوده است ایران زندانی فرانسوی را آزاد کرد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) شمار تلفات ارتش پاکستان در حمله تروریستی امروز به ۱۷ نفر رسید (۱۶ مهر ۱۴۰۴) انهدام کارگاه پهپادی اوکراین در خرسون (۱۶ مهر ۱۴۰۴) برگزاری جلسه پیگیری طرح‌های افزایش تولید انرژی با حضور پزشکیان رزمایش نظامی بزرگ ونزوئلا در واکنش به تهدیدات آمریکا ترامپ خواستار بازداشت شهردار شیکاگو و فرماندار ایلینوی شد
سرخط خبرها

کویت و عربستان ادعای خود را در مورد میدان گازی آرش تکرار کردند

  • کد خبر: ۲۰۹۴۲۲
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۷
کویت و عربستان ادعای خود را در مورد میدان گازی آرش تکرار کردند
عربستان و کویت بار دیگر در بیانیه‌ای مشترک ادعا‌هایی درمورد میدان گازی الدره (آرش) مطرح کردند.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح، امیر جدید کویت اخیرا به عربستان سفر کرد و با مقامات ارشد این کشور از جمله سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه این کشور دیدار و گفتگو کرد.

در پایان این سفر امروز (چهارشنبه) بیانیه مشترکی توسط دو کشور صادر شد.

در بخشی از این بیانیه مشترک آمده است: میدان گازی الدره (آرش) به طور کامل در مناطق دریایی کویت قرار دارد و این میدان ثروتی مشترک تنها میان عربستان و کویت است و ادعای وجود حقوق برای طرف دیگر را رد می‌کنیم.

دو طرف تاکید کردند که ایران را به مذاکره در مورد حق شرقی منطقه مذکور با عربستان و کویت به عنوان طرف واحد دعوت می‌کنیم.

براساس این گزارش، دو کشور عربستان و کویت پیش از این نیز چندین بار این ادعا را مطرح کرده بودند.

کویت و عربستان ادعای خود را در مورد میدان گازی آرش تکرار کردند

پیش از این محمد دهقان، معاون حقوقی ریاست جمهوری ایران در گفتگو با ایسنا درباره اقدامات حقوقی برای حل اختلاف‌های ایران و کویت در میدان گازی آرش، اظهار کرد: میدن گازی آرش مشترک است و بخشی از این میدان متعلق به ایران است و ما از قبل در آن میدان چاه حفر کرده‌ایم، ولی چاه بسته شده است. دولت کویت ادعا‌های ناروایی داشته و فکر می‌کند همه میدان متعلق به اوست که این ادعا بی پایه است. قبل از انقلاب، میدان گازی آرش را ما کشف کرده‌ایم و بعد از انقلاب اسلامی، در این میدان چاه حفر کرده و حقوق مکتسبی داریم، ولی چون مرز دریایی ما با کویت روشن نشده است، ادعای کویت این است اول مرز دریایی مشخص کنیم و بعد معلوم کنیم کدام بخش‌های میدان آرش به چه کشوری تعلق دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این اختلاف با مذاکره قابل حل خواهد بود، تصریح کرد: بله، بهترین راه مذاکره است. وزارت خارجه این وظیفه را بر عهده دارد که با مذاکره این مساله را حل کند، ولی اگر دولت کویت بخواهد از این میدان بهره‌برداری کند، ما هم بهره برداری را با توجه به چاه‌هایی که حفر کرده یا حفر می‌کنیم، حتما شروع می‌کنیم. ولی بهتر این است که بهره برداری مشترک و منافع مشترک داشته باشیم. اگر عربستان هم با ما مرز مشترک داشته باشد، با این کشور هم به برداشت مشترک اعتقاد داریم تا میدان تخریب نشود و بیشترین بهره‌برداری از آن شود. از کویت انتظار نداریم که ادعا‌های فراتر از حد خودش داشته باشد.

در بخش دیگری از بیانیه عربستان و کویت آمده است: بر ضرورت توقف عملیات نظامی در سرزمین‌های فلسطین و حمایت از غیرنظامیان تاکید می‌کنیم.

دو طرف همچنین بر اهمیت حفظ امنیت در دریای سرخ و خویشتن‌داری و دوری از تنش تاکید کردند.

عربستان و کویت در بیانیه خود همچنین از تصمیمات دیوان بین المللی دادگستری در راستای ممانعت از وقوع جنایت نسل‌کشی در غزه استقبال کردند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->