وزیر بهداشت به سوئیس سفر می‌کند وزیر خارجه تاجیکستان وارد تهران شد قالیباف در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی حضور یافت آیت‌الله علم‌الهدی: شهید رئیسی مدیری کم‌نظیر در مردمی بودن | شهید جمهور سرمایه اجتماعی نظام را افزایش داد ترامپ: مسئله برنامه هسته‌ای ایران را به هر شکل حل می‌کنیم عبداللطیف رشید: روابط عراق و ایران قوی، مستحکم و تاریخی است حزب‌الله: تحریم‌های آمریکا بی‌اثر است | سلاح‌ خود را بدون تضمین تحویل نخواهیم داد ترامپ: با عربستان، قطر و امارات «دوستی بزرگی» داریم پایان مذاکرات سه جانبه ترکیه، آمریکا و اوکراین (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادعای تازه ترامپ درباره مذاکرات با ایران پزشکیان در بازدید از نمایشگاه کتاب: مردم باید حق انتخاب آزاد کتاب را داشته باشند اعلام آمادگی قالیباف برای هرگونه تسهیلگری در توسعه روابط با اندونزی پزشکیان از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد+ عکس پزشکیان: برای عبور از چالش‌های اقتصادی باید به مردم اعتماد کرد وزیر کشور: اولویت ما بازگشت اتباع غیرمجاز به کشورشان است ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران زیاده خواهی دوباره ترامپ | آمریکا می‌تواند غزه را به منطقه آزاد تبدیل کند! وزیر امور خارجه آمریکا بر رفع تحریم‌های سوریه تأکید کرد پزشکیان: اگر مردم را در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت می‌دادیم، مشکلات فعلی به وجود نمی‌آمد امضای تفاهم‌نامه همکاری میان استانداری خراسان رضوی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عراقچی: از اصول هسته‌ای خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم فرماندار مشهد: فردوسی، عامل همبستگی اجتماعی ایرانیان است معاون راهبردی رئیس‌جمهور: اگر اعتقاد، فرهنگ و ادب می‌خواهیم باید به شاهنامه فردوسی بازگردیم بهادری جهرمی: بازگشت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بزرگ‌ترین دستاورد شهید رئیسی بود رئیس جمهور: به مذاکره اعتقاد دارم اما از اصول، عزت، ارزش‌ها و منافع کشور کوتاه نخواهیم آمد وعده وزیر نیرو، ناترازی انرژی به‌زودی رفع خواهد شد از بامداد امروز، ۸۲ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند | یک خبرنگار دیگر هم شهید شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ابتلای پادشاه انگلیس به سرطان

  • کد خبر: ۲۱۰۳۷۶
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۲
ابتلای پادشاه انگلیس به سرطان
کاخ سلطنتی باکینگهام انگلیس روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «چارلز سوم» پادشاه ۷۵ ساله این کشور به یک نوع سرطان مبتلا است.

به گزارش شهرآرانیوز، براساس این بیانیه چارلز به وظایف حکومتی خود ادامه می‌دهد، اما حضور او در مجامع عمومی کمتر می‌شود. این خبر ۱۰ روز پس از آن منتشر می‌شود که پادشاه انگلیس به دلیل ابتلا به عارضه پروستات، در بیمارستانی عمل جراحی کرد.

سخنگوی کاخ باکینگهام اعلام کرد که چارلز دچار سرطان پروستات نیست، اما نوع بیماری او را هم تائید نکرده است. وی افزود که پزشکان در طول درمان عارضه پروستات، متوجه موضوع نگرانی‌کننده دیگری شدند و آن را نوعی سرطان تشخیص دادند. به گفته این مقام سلطنتی، پزشکان به چارلز توصیه کرده‌اند که برای مدتی، وظایف حکومتی خود را کنار بگذارد.

چارلز سپتامبر سال ۲۰۲۲ میلادی در پی فوت مادرش الیزابت دوم به تاج و تخت رسید. اعتراض‌ها از همان زمان به برگزاری تشریفات پرخرج خاکسپاری، در بحبوحه مشکلات اقتصادی کشور بالا گرفت و جنبش ضد سلطنتی موسوم به «جمهوری‌خواه» چندین تظاهرات اعتراضی برپا کرد.

این جنبش که هزاران عضو و ده‌ها هزار طرفدار دارد سالهاست که برگزاری همه پرسی در خصوص آینده نظام سلطنتی انگلیس را خواهان است و تاکید دارد که این نظام یادآور ستم‌هایی است که پادشاهان انگلیس بر مردم روا داشته‌اند.

اعتراض‌ها از همان زمان به برگزاری تشریفات پرخرج خاکسپاری، در بحبوحه مشکلات اقتصادی کشور بالا گرفت و جنبش ضد سلطنتی موسوم به «جمهوری‌خواه» چندین تظاهرات اعتراضی برپا کرد. این جنبش که هزاران عضو و ده‌ها هزار طرفدار دارد سالهاست که برگزاری همه پرسی در خصوص آینده نظام سلطنتی انگلیس را خواهان است و تاکید دارد که این نظام یادآور ستم‌هایی است که پادشاهان انگلیس بر مردم روا داشته‌اند.

ماجرای اعتراضات به قتل «کریس کابا» شهروند رنگین‌پوست انگلیسی که توسط پلیس لندن به قتل رسید نیز به همان دوره مربوط می‌شود. کابا در تاریخ ۵ سپتامبر (۱۴ شهریور) مورد اصابت گلوله قرار گرفت و پلیس اعلام کرد که دلایل این جنایت و اینکه آیا این قتل با انگیزه نژادپرستی صورت گرفته است یا خیر را بررسی می‌کند.

همان زمان خانواده و نزدیکان او در اعتراض به جنایات نژادپرستانه پلیس در خیابان‌ها تظاهرات برپا کردند، اما رسانه‌های انگلیس، این تجمع را که با مرگ الیزابت هم‌زمان شده بود، نشانه اعلام وفاداری جامعه رنگین‌پوستان به الیزابت جا زدند.

از سویی، تظاهرات و اعتراض‌ها به نظام سلطنتی در انگلیس تا روز تاج‌گذاری چارلز ادامه یافت و جنبش جمهوری‌خواهان با حمل شعارنوشته‌های «تو شاه من نیستی» در مرکز شهر لندن، نمایش سنگینی را علیه نظام سلطنتی به راه‌انداخت. گراهام اسمیت رهبر این جنبش طی سخنانی آیین تاج‌گذاری را یک پانتومیم گران‌قیمت و سیلی به صورت میلیون‌ها نفری خواند که با بحران هزینه زندگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

اکنون نیز با گذشت یک سال از مرگ الیزابت، نه تنها اعتراض‌ها فروکش نکرده که طبق آمارها، دستکم یک سوم جامعه انگلیس، سلطنت را یک عنصر اضافه، پرخرج و منسوخ می‌دانند.

نشریه گاردین چندی پیش در گزارشی نوشت که نظام سلطنتی انگلیس بیش از هر زمان دیگری آسیب‌پذیر و شکننده است و این امکان وجود که از سوی جنبش جمهوری‌خواهان سقوط کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->