واریزی جدید برای مددجویان و معلولان بهزیستی لغو شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) واریز ۸۵۰ هزار تومان به حساب معلولان دهک سوم خراسان‌رضوی تعداد شهروندان مشهدی دارای معلولیت به ۶۰ هزار نفر رسید ثبت‌نام مجدد در آزمون استخدامی ویژه معلولان | زمان آزمون تغییر کرد واریز مبالغ نامشخص بهزیستی برای معلولان (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) سهمیه خراسان رضوی در اولین آزمون استخدامی معلولان سراسر کشور مشخص شد مستمری حق پرستاری فروردین ۱۴۰۳ معلولان همراه با مابه‌التفاوت واریز شد + مبلغ مستمری (۲۷ فروردین) مستمری کمک هزینه لوازم بهداشتی فروردین ۱۴۰۳ معلولان بدون افزایش واریز شد واریز علی‌الحساب کمک‌هزینه معیشت ماده ۲۷ معلولان (۲۶ فروردین ۱۴۰۳) مستمری فروردین ۱۴۰۳ معلولان با افزایش ۳۰ درصدی واریز شد (۲۵ فروردین ۱۴۰۳) استقرار بیش از هزار صندوق دریافت فطریه در مشهد | مبالغ فطریه به نیازمندان اختصاص خواهد یافت واریز مستمری فروردین ۱۴۰۳ مددجویان بهزیستی شایعه است | مستمری کمیته امداد واریز شد شمار معلولان ذهنی و اوتیستیک در مشهد به بیش از ۱۶ هزار نفر رسید تفاوت فاحشِ حق پرستاری معلولان و حق پرستاری جانبازان در سال ۱۴۰۳ قدرِ سکوت | مراسم آخرین شب قدر ۱۴۰۳ ویژه ناشنوایان برگزار شد + ویدئو اوتیسم چیست؟ | نگاهی به چالش ها و فعالیت ها در حوزه اوتیسم تجهیز و بهره‌برداری از ۲مرکز جدید آموزش طیف اوتیسم در خراسان رضوی واکنش عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به عدم واریز عیدی مددجویان بهزیستی و کمیته امداد مشهد به مناسبت روز جهانی اوتیسم آبی رنگ خواهد شد کمک هزینه معیشت ماده ۲۷ معلولان واریز شد (یک فروردین ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

عذرخواهی داوران برنامه تلویزیونی «بگو بخند» از جامعه معلولان ایران + ویدئو

  • کد خبر: ۲۱۳۱۰۷
  • ۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۴
عذرخواهی داوران برنامه تلویزیونی «بگو بخند» از جامعه معلولان ایران + ویدئو
در پی حواشی ایجاد شده در یکی از آیتم های برنامه طنز «بگو بخند»، داوران این مجموعه طنز تلویزیونی از مخاطبان معلول عذرخواهی کردند و توضیحاتی پیرامون برنامه ارائه دادند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آیتم «تست بازیگری» برنامه تلویزیونی «بگو بخند» به‌خاطر حواشی‌ای که به گمان فعالان حقوق معلولان، نوعی توهین محسوب می‌شد، داوران این برنامه را بر آن داشت تا از مخاطبان عذرخواهی کرده و به توضیحاتی پیرامون این برنامه بپردازند.

نعیمه نظام‌دوست، بازیگر سینما و تلویزیون و یکی از داوران این برنامه در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار شهرآرانیوز عنوان کرد: من به عنوان سفیر چند مجموعه خیریه مرتبط با معلولان و به عنوان کسی که این عزیزان را بسیار دوست دارم اعلام می کنم عوامل سازنده آیتم نمایشی مذکور به هیچ عنوان قصد توهین و بی‌احترامی به معلولان عزیزمان را نداشته‌اند.

وی ادامه داد: کسانی که من را می‌شناسند و اهداف اجتماعی‌ام را دنبال می‌کنند می‌دانند که خط قرمز من، توهین و بی‌احترامی به معلولان است و اگر گمان می‌کردم سازندگان آن نمایش چنین قصدی را دنبال می‌کنند، هیچ امتیازی به آنان در برنامه نمی‌دادم و اصلا نمی‌گذاشتم اجرای خود را ادامه دهند.

نظام دوست افزود: این نمایش قصد داشت تا تکدی‌گری و آسیب‌های آن را نشان دهد که از راه تقلید شرایط سخت جسمانی معلولان، به دنبال ترحم و دریافت پول هستند و داستان این نمایش نیز، فضای یک کلاس بازیگری را نشان می‌داد که در آن هنرجویی قصد داشت تا با تقلید از اقدام متکدیان، پیام خود را برای جلوگیری از چنین ناهنجاری‌ای نشان دهد.

این بازیگر سینما و تلویزیون همچنین خاطرنشان کرد: قبول دارم برخی کلمات استفاده شده در متن نمایش مانند «کَر»، «لال»، یا «کاری کن دلم بیشتر بسوزد»، اشتباه و خطای سازنده بوده است. اما داوران در ساخت آیتم یا متن آن هیچ دخالتی ندارند و تنها زمانی با سناریو مواجه می‌شویم که آن را روی صحنه می‌بینیم. در واقع، قبل از ما افراد دیگری کار را بررسی و بازبینی کرده و آن را تایید را رد می‌کنند.

نظام‌دوست یادآور شد: فصل قبلی این برنامه با مشارکت خوب هنرمندان و علاقه‌مندان معلول هم اجرا شد و بسیاری از دوستان معلول به اجرای نمایش یا استندآپ کمدی پرداختند. چطور می‌توان پذیرفت برنامه ای که به مخاطب هنرمند و معلول فرصت ابراز هنر می‌دهد، اینک تولیدی علیه آنان و به منظور تمسخرشان بسازد؟

داور برنامه بگو بخند تصریح کرد: به هیچ عنوان قصد توجیه ندارم و قبول دارم گاهی یک اشتباه می‌تواند دردسرهای فراوانی به وجود بیاورد، اما سازندگان آن آیتم نیز بسیار ناراحت هستند و عذرخواهی نیز کرده‌اند. اینجا به صراحت می‌گویم مگر من مرده باشم که بگذارم برنامه‌ای در حضور من علیه معلولان و برای توهین به آنان ساخته شود و من سکوت کنم.

وی تاکید کرد: قصد بررسی رویکرد یا عملکرد تلویزیون یا دیگر رسانه‌ها را ندارم و آنان را تائید یا تکذیب نمی‌کنم. اما از دیروز تاکنون، داوران این برنامه آماج بیشتر توهین‌ها و قضاوت‌ها بوده‌اند و این حرف نه فقط از سوی شهروندان معلول ما که از سوی بسیاری از همکارانمان هم بوده است که نسبت به ما شناخت دارند.

نظام‌دوست در پایان ابراز امیدواری کرد: خواسته من آن است که اجازه ندهیم جامعه روی افراد برچسب بزند و توانا و ناتوان بسازد. ما باید پذیرش اجتماعی را افزایش دهیم؛ تا جایی که معلولان نیز جایگاه خود را بیابند و اجازه ندهند کسی به آنان توهین کند. اینجا تاکید می کنم محال ممکن است در برنامه‌ای که بخواهد چنین هدفی را دنبال کند شرکت کنم و بار دیگر از هم‌میهنان معلولم که آنان را بسیار دوست دارم عذرخواهی می‌کنم.

علیرضا خمسه، دیگر داور این برنامه تلویزیونی در گفت‌وگویی کوتاه با ما ضمن عذرخواهی از اتفاق پیش آمده و با بیان اینکه اینک سر صحنه فیلمبرداری است، خواستار انتشار ویدیویی شد که در آن از مخاطبان معلول عذرخواهی کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در پی انتشار ویدیویی از یکی از آیتم‌های برنامه طنز «بگو بخند» در شبکه نسیم که به تمسخر شرایط جسمانی افراد معلول پرداخته بود، موجی از ناراحتی و گلایه‌مندی ازسوی مخاطبان معلول به وجود آمد و تشکل‌های معلولان خواستار توضیح و عذرخواهی عوامل ساخت این برنامه شدند.

در تازه‌ترین موضع‌گیری علیه این برنامه، رضا شیری خواننده پاپ کشورمان که سه خواهر ناشنوا نیز دارد موضع تندی علیه این برنامه گرفته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->