فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

دل در گرو سبزی و رویش داریم

  • کد خبر: ۲۱۳۵۲۳
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۹
دل در گرو سبزی و رویش داریم
گردنه سرو، بخش مرکزی، سوادکوه، مازندران! این برچسب تنها سنجاق یا دستاویزی است که بیننده را وصل می‌کند یا نگه می‌دارد در یک جغرافیای معلوم! عکس را حامد سرخی عکاس مازندرانی در زمستان ۹۸ در کوهپایه‌های بارانی و برفی مازندران ثبت کرده است.

حامد سرخی، عکاس مازندرانی، با یک مینی‌بوس روستایی با یک گروه شعبه سیار اخذ رأی همراه شده است و مسیر‌های پرپیچ‌و‌خم، خیس و کوهستانی، سخت، اما زیبای سوادکوه را بالا رفته‌اند و روستا‌های کوچک را سرزده‌اند تا رأی جمعیت بومیان کوهستان را در یازدهمین دوره انتخابات مجلس جمع‌آوری کنند. گزارش تصویری سرخی، عکس‌های جالب توجه متعددی را از آدم‌ها و مناظر روستایی داراست. اما بین آن‌ها این عکس فارغ از آن برچسب روی صندوق، استعاره‌ای فراجغرافیایی دارد.

یک صندوق رأی تنها در جاده‌ای سنگلاخی که پشت آن کوهی ایستاده خودنمایی می‌کند. عکاس قصد داشته است در فضایی بدون سوژه انسانی توجه مخاطب را جلب کند بر اقلیم منطقه و صعب‌العبوری آن، اما عکس ضمن موفق بودن در این امر لایه‌های دیگری از زبان بصری و معنایی خود را نیز نشان می‌دهد و آن به دلیل شباهتی است که بین صندوق رأی و شمایل کوه وجود دارد. بافت کوه ترکیبی است از صخره زمخت، سبزینه‌های تازه روییده بر دامنه کوه و برف‌های یخ‌زده باقی‌مانده از انتهای زمستان.

به همین دلیل می‌توان این تنوع بافت را عاریت گرفت برای معنای صندوق رأی، انتخابات، تصمیم‌ها و تأثیرگذاری‌ها. همه شرکت‌کنندگان در انتخابات و افرادی که کاغذ‌های تا شده رأیشان توی صندوق است، به امید بهبود و منفعت جمعی منطقه و محدوده‌شان و در وسعتی کلان‌تر کشورشان رأی داده‌اند و انتخاب کرده‌اند. شاید آن شباهت اینجا معنا پیدا کند. انتخاب‌ها می‌توانند تبدیل به ترکیب متنوعی از منش‌ها و رفتار‌های منتخبان بشوند.

چنانکه قامت مجلسی که از آن یازده دوره می‌گذرد و در حال ورود به دوره دوازدهم است بی‌شباهت به این کوه نیست. در تمام این دوره‌ها گاهی بیشینه بافت با برف بوده، گاه با سنگلاخ و گاه با سبزینگی و طراوت، اما ترکیب هیچ‌وقت یکدست نبوده است. مردم البته، دل در گرو سبزی و رویش و آبادانی داشته و دارند و به همین امید هربار دست به انتخاب می‌زنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->