فعالیت کمیته امداد امام خمینی (ره) در افغانستان متوقف شده است هر تیم لیگ‌برتری، فقط یک بازیکن | سنگ بزرگ هیئت‌رئیسه سازمان لیگ فوتسال ایران بر سر راه بازیکنان افغانستانی قیمت افغانی به تومان و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) یک نماینده مجلس: اخذ مالیات از اتباع خارجی یک اقدام مثبت است کابل و تهران همکاری‌های خود را در زمینه استخراج معادن افغانستان افزایش می‌دهند سفارت ایران در کابل از تداوم همکاری با افغانستان در زمینه مین‌روبی خبرداد کودکان افغانستانی قربانی توقف کمک‌های آمریکا زلزله‌ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر بدخشان در شمال افغانستان را لرزاند قیمت افغانی به تومان و دلار (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) واشنگتن‌پست: سلاح‌های آمریکایی برجای مانده در افغانستان به بازار فروش سلاح در پاکستان راه یافته است بقائی: در سفر هیئت ایرانی به افغانستان فرصت‌های همکاری تجاری و صنعتی میان دو کشور بررسی شد مأموریت فرستاده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان پایان یافت طالبان: در یک هفته، بیش از ۷۶ هزار تُن کالا از طریق راه‌آهن به افغانستان انتقال یافته است هیئتی با هدف بررسی توسعه راه‌آهن خواف - هرات و رفع موانع ترانزیتی به افغانستان سفر کرد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۱۰ درصدی ارزش افغانی در مقایسه با روز گذشته نتیجه دیدار تیم ملی فوتسال افغانستان و چین طالبان خواستار ادامه کمک‌های بشردوستانه جامعه جهانی برای حمایت از مهاجران افغان شد ایران مدت اعتبار ویزا‌های یک‌بار و دو‌بار ورود را برای اتباع افغانستانی کاهش می‌دهد تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و چین قیمت افغانی به تومان و دلار (یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اعضای شورای امنیت از طالبان خواستند که سرکوب زنان و دختران را متوقف کنند

  • کد خبر: ۲۱۴۰۶۱
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۸
اعضای شورای امنیت از طالبان خواستند که سرکوب زنان و دختران را متوقف کنند
نمایندگان ۱۱ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در یک بیانیه مشترک ادامه‌ تبعیض جنسیتی سیستماتیک و ستم بر زنان و دختران در افغانستان را محکوم کردند و از طالبان خواستند که سیاست‌ها و احکامی را که زنان و دختران را سرکوب می‌کنند، لغو کنند.

این بیانیه دیروز (دوشنبه، ۷ اسفند) پیش از برگزاری نشست شورای امنیت درباره‌ی افغانستان از سوی اکوادور، فرانسه، ژاپن، مالت، کره جنوبی، سیرالئون، اسلوونی، سوئیس، بریتانیا، ایالات متحده و گویان صادر شده است.

نشست شورای امنیت دیروز پشت در‌های بسته برگزار شده و تا اکنون اطلاعاتی از آن به بیرون درز نکرده‌اند.

نمایندگان ۱۱ کشور و امضاکنندگان بیانیه تعهدات مشترک برای زنان، صلح و امنیت (WPS)، در بیانیه‌ای بر تعهد قوی شان برای پیگیری حقوق و منافع زنان و دختران در افغانستان تأکید کرده‌اند.

آنان گفته‌اند که صلح، ثبات و توسعه پایدار در افغانستان تنها در صورتی می‌تواند حاصل شود که یک روند سیاسی فراگیر مبتنی بر احترام به حاکمیت قانون و حقوق‌بشری همه مردم افغانستان وجود داشته باشد؛ روندی که در آن حقوق زنان و دختران به‌طور کامل رعایت و صدای همه افغان‌ها شنیده می‌شود.

نمایندگان ۱۱ کشور ادامه‌ی تبعیض جنسیتی سیستماتیک و ستم بر زنان و دختران در افغانستان توسط طالبان را به شدت محکوم کرده و از این گروه خواسته‌اند که فوراً همه سیاست‌ها و احکامی را که زنان و دختران را سرکوب می‌کنند، از جمله محدودیت بر تحصیل، کار و آزادی حرکت و آزادی بیان را لغو کنند.

نمایندگان این کشور‌ها گفته‌اند که زنان و دختران باید از حقوق انسانی و آزادی‌های اساسی خود در زندگی عمومی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استفاده کامل داشته باشند.

آنان بر نقش ضروری زنان در پیش‌گیری و حل مناقشات، ایجاد صلح و واکنش بشردوستانه تأکید کرده‌اند و گفته‌اند که مشارکت برابر زنان در انکشاف، اقتصاد و پروسه‌های سیاسی در افغانستان حیاتی است.

نمایندگان کشور‌ها افزوه‌اند که افغانستان به اعلامیه‌ی جهانی حقوق‌بشر متعهد بوده و عضو کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان، کنوانسیون حقوق کودک، میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سایر کنوانسیون‌های حقوق‌بشر است و باید تعهدات بین‌المللی این کشور رعایت شود.

آنان تأکید کرده‌اند که در قبال نقض حقوق‌بشر و جنایات علیه زنان و دختران باید پاسخگویی وجود داشته باشد.

نمایندگان اعضای شورای امنیت با اشاره به وضعیت بشری در افغانستان، از طالبان خواسته‌اند تا اطمینان حاصل کنند که زنان بخشی از نیازسنجی‌ها، برنامه‌ریزی و ارسال کمک‌های بشردوستانه هستند.

این در حالی است که طالبان کار زنان در تمام نهاد‌های غیردولتی از جمله سازمان ملل را منع کرده‌اند.

در ادامه‌ی بیانیه اعضای شورای امنیت آمده است که آنان مجدداً بر اهمیت حیاتی کار هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) تأکید می‌کنند و از تلاش این نهاد، سایر آژانس‌های سازمان ملل متحد و گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان در حمایت از زنان و دختران افغان قدردانی می‌کنند.

منبع: اطلاعات روز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->