آمریکا به ترکیه موشک می‌­فروشد نخست‌وزیر قطر: حملات اخیر رژیم صهیونیستی نشانه بی‌اهمیتی آن‌ها به مذاکرات آتش‌بس است پخش مستند پشت‌صحنه سفرهای شهید رئیسی از شبکه یک + تیزر پزشکیان: اصولگرای محکمی هستم و با تمام وجود معتقدم باید اصلاحات انجام داد + فیلم قالیباف: سکوت دربرابر جنایات رژیم صهیونیستی در شأن هیچ یک از کشور‌های اسلامی نیست ویتکاف از احتمال توافق با ایران قبل از صلح اوکراین خبرداد وزیر دفاع آلمان از احتمال آغاز سربازی اجباری در این کشور خبر داد پوتین به استانبول نمی‌رود | توپ در زمین زلنسکی قالیباف به دانشگاه جاکارتا رفت + فیلم تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه ایران (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ: هرگز اجازه نخواهم داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد واکنش سخنگوی دولت به تصویب لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام احتمال حمله دوباره هند و پاسخ کوبنده‌تر پاکستان (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکنش تند پزشکیان به حرف‌های ضد ایرانی ترامپ +فیلم بیانیه وزارت امور خارجه در واکنش به سخنان موهن ترامپ درخواست ضد ایرانی جمعی از جمهوری‌خواهان از ترامپ چه بود؟ بهروز آذر خبر داد؛ اختصاص ۶۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال زنان سرپرست‌خانوار اسلامی در مشهد: سال گذشته اندیشکده دیده‌بان هسته‌ای را ایجاد کردیم آملی لاریجانی خطاب به پزشکیان: اهانت‌های رئیس جمهور آمریکا علیه ایران را پاسخ دهید رئیس سازمان انرژی اتمی در مشهد: غنی‌سازی اساس صنعت هسته‌ای ماست تعامل دولت و بخش خصوصی باعث ارتقای رتبه خراسان رضوی در پایش محیط کسب‌وکار پزشکیان با خانواده معظم شهدا در بدو ورود به کرمانشاه دیدار کرد اعلام ویژه‌برنامه‌های اولین سالگرد شهادت شهید رئیسی و شهدای خدمت، در مشهد مشاور امنیت ملی عراق و سردار قاآنی در بغداد دیدار کردند ترامپ: قطر خیلی به آمریکا در خصوص پرونده ایران کمک کرد سردار سلامی: عبارات رئیس‌جمهور آمریکا تأثیری بر ملت ایران ندارد وزارت خارجه زمان نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی را اعلام کرد مجمع تشخیص با پالرمو به‌صورت مشروط موافقت کرد
سرخط خبرها

دفاع آمریکا از وتوی قطعنامه آتش بس در غزه

  • کد خبر: ۲۱۵۴۴۳
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۷
دفاع آمریکا از وتوی قطعنامه آتش بس در غزه
نماینده آمریکا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره بررسی وتوی قطعنامه آتش بس در غزه از سوی آمریکا با دفاع از وتوی کشورش اعلام کرد: در حال کار بر روی پیش نویس قطعنامه جدید سازمان ملل در مورد غزه هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل متحد با موضوع بررسی وتوی ۲۰ فوریه آمریکا در حمایت از اسرائیل گفت که این پیش نویس «به آتش بس موقتی دست خواهد یافت که منجر به آزادی گروگان‌ها و ارسال کمک‌ها به غیرنظامیان فلسطینی خواهد شد.»

این دیپلمات ارشد آمریکایی همچنین ادعای واشنگتن را تکرار کرد که قطعنامه شورای امنیت مبنی بر درخواست آتش بس فوری که ماه گذشته آن را وتو کرد، می‌توانست چارچوب توافق آتش بس بین اسرائیل و حماس را تضعیف کند.

اندکی پس از آن که کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا خواستار «آتش بس فوری» در غزه به مدت شش هفته شد، نماینده آمریکا گفت: «ما متعهد به تعامل در روز‌های آینده در مورد این قطعنامه هستیم.»

ایالات متحده آمریکا در نشست روز سه شنبه به وقت محلی برابر با ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ (اول اسفندماه ۱۴۰۲) پیش نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر را وتو کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه بود که باید توسط همه طرف‌ها رعایت شود.

این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد، اما آمریکا با مخالفت با آن، موجب تصویب نشدن آن یا همان وتوی قطعنامه شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.

این سومین باری است که قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش بس در غزه از سوی آمریکا وتو می‌شود. یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیاز به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) دارد.

ایالات متحده آمریکا پیش نویس قطعنامه جدیدی را به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد کرده است که خواستار آتش بس موقت در جنگ اسرائیل و غزه و مخالفت با حمله زمینی رژیم اسرائیل به رفح در جنوب غزه است.

منابع خبری و دیپلماتیک ۱۹ فوریه اعلام کردند: واشنگتن با آتش بس در هر اقدام سازمان ملل در مورد جنگ اسرائیل مخالف بوده است، اما متن پیش نویس ایالات متحده آمریکا، همان لحنی است است که جو بایدن رئیس جمهور این کشور هفته گذشته در گفتگو با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از آن استفاده کرده است.

در متن پیش نویس ایالات متحده آمده است که «در شرایط کنونی یک حمله زمینی بزرگ به رفح، منجر به آسیب بیشتر به غیرنظامیان و جابجایی بیشتر آن‌ها از جمله به طور بالقوه به کشور‌های همسایه خواهد شد».

پیش‌نویس قطعنامه ایالات متحده آمریکا همچنین می‌گوید که چنین اقدامی «پیامد‌های جدی برای صلح و امنیت منطقه خواهد داشت و تاکید می‌کند که چنین حمله زمینی بزرگی در شرایط کنونی نباید انجام شود.»

اسرائیل قصد دارد به رفح حمله کند، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی از ۲.۳ میلیون فلسطینی در غزه در آنجا سرپناه گرفته اند و این نگرانی بین‌المللی را برانگیخته است که چنین اقدامی به شدت بحران انسانی در غزه را وخیم‌تر می‌کند.

هنوز مشخص نیست که پیش نویس این قطعنامه چه زمانی در شورای ۱۵ عضوی امنیت به رای گذاشته می‌شود. یک قطعنامه برای تصویب حداقل به ۹ رأی موافق و بدون وتوی ایالات متحده آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین در شورای امنیت سازمان ملل نیاز دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->