به گزارش شهرآرانیوز چند روز دیگر ماه مبارک رمضان از راه میرسد و به جز شور و نشاط همیشگی قدری دغدغه هم همراه خودش میآورد. دغدغه بچههایی که نخستین تجربه روزه داری شان را دارند، دغدغه بانوانی که حس مادری را تجربه میکنند، دغدغه بیماران مزمنی که در، اما و اگر روزه داری شان مانده اند، دغدغه کدبانوهایی که دنبال پهن کردن سفره افطاری هستند و دغدغههای بسیار دیگری که تا در موقعیتشان قرار نگیرید، حسشان نمیکنید. برای همین توصیه میکنیم در چند روز باقی مانده آمادگیهای لازم را برای این منظور در خودتان ایجاد کنید و به دنبال پاسخ پرسشها و دغدغه هایتان باشید. موضوعی که ما هم میخواهیم امروز قدری درباره آن با شما صحبت کنیم.
ماه مبارک رمضان فرصتی برای بهبود روابط و ازبین رفتن کینهها و کدورت هاست. اگر مشکلی بین شما و یکی از بستگان یا دوستانتان ایجاد شده است، این ماه را بهانهای قرار دهید و با دادن یک افطاری ساده یا رفتن به افطاری آن شخص مشکلات بین خودتان را حل کنید. همچنین میتوانید در این روزهای باقی مانده هم با یک تماس تلفنی یا ارسال یک پیامک ساده به بهانه ماه مبارک رمضان کدورت پیش آمده را برطرف کنید. یادتان باشد که ثواب واقعی با کسی است که برای این کار پیش قدم شود.
برگزاری میهمانیهای تجملاتی حتی در حد درست کردن چند نوع غذا یکی از علتهایی است که سبب شده است تا مردم تمایل چندانی به میهمانی رفتن و میهمانی دادن نداشته باشند. این ماه را فرصتی برای ساده زیستی قرار بدهید و با اعلام اینکه میخواهید یک سفره ساده افطاری بیندازید، سنت حسنه میهمانی دادن را شروع کنید. سعی کنید حتی اگر شرایط مالی تان هم اجازه میدهد، از پهن کردن سفرهای که نشانهای از تکلف دارد، بپرهیزید، چون میهمانانتان را برای بازپس دادن لطفتان به دردسر زیادی میاندازد.
هم زمانی ماه مبارک رمضان و آخرین هفته سال که خریدهای نوروزی در آن بیشتر میشود، فرصتی برای رسیدگی بیشتر به حال نیازمندان هم هست. سعی کنید با شناسایی افراد نیازمند و آبرومند به ویژه در بین آشنایان و بستگان و البته با مشارکت دیگران بستههای غذایی تهیه کنید و برای توزیعشان پیش قدم شوید. اختصاص دادن قدری پول برای خرید لباس شب عید بچههای کوچک این خانوادههای محترم را هم فراموش نکنید.
ماه مبارک رمضان فرصتی برای راز و نیاز و انس بیشتر با کلام خداست. از این فرصت برای ایجاد حالی خوب در خودتان استفاده کنید. برای این منظور راههای زیادی وجود دارد، ولی بهتر است از حس خوبی که در جمعها وجود دارد، استفاده کنید، یعنی به جای خواندن قرآن و دعا با رادیو و تلویزیون یا به تنهایی، در جلسههایی شرکت کنید که در هر محله برای این منظور تشکیل میشود یا درصورت داشتن شرایط خودتان برگزارکننده آنها باشید.
سبک زندگی نادرست امروزی سبب شده است تا کیفیت خواب خیلیها دستخوش یک چرخه معیوب شود، یعنی درست زمانی که باید بدن در خواب باشد (۲۱ تا ۳ صبح) افراد بیدارند و زمانی که بدن باید برای کار و فعالیت بیدار باشد، درخواب هستند. ماه مبارک رمضان فرصت خوبی است تا این الگوی نادرست را تنظیم کنیم و پس از آن هم اگر به سلامتی مان اهمیت میدهیم، همین رویه را دنبال کنیم. بهتر است، زودخوابیدن و زود بیدار شدن را از همین امشب امتحان کنیم تا در ماه مبارک رمضان هم به مشکل کمتری بربخوریم. این مسئله برای ایجاد آمادگی در بدن برای بیدار شدن در سحر هم تأثیر زیادی دارد.
افراط و تفریط در هرچیزی بد است، حالا میخواهد خورد و خوراک باشد یا عبادت کردن. علتش هم این است که نمیدانیم اندازه نکو داشتن در هرچیزی، نتیجهای جز سلامت جسم و روان برایمان ندارد. روی صحبتمان با بیمارانی است که منع روزه داری دارند یا کسانی که امسال نخستین تجربه هم زمانی بیماری و روزه داری را دارند و نمیدانند تکلیفشان چیست. بهتر است در این روزهای باقی مانده با مشورت پزشکتان برای این شک و دودلی تان فکری بکنید.
یادتان باشد، خیلی وقتها با کمی تغییر در دُز داروها یا ساعت خوردن آن ها، البته با نظر پزشک، میتوان هم دارو خورد و هم روزه گرفت. همچنین نکته مهمتر اینکه اگر با وجود ضرر داشتن روزه برای بدن، اصرار به گرفتن آن داشته باشید و روزه بگیرید، نه تنها فیضی نبرده اید که مرتکب کار حرامی هم شده اید و به فتوای بیشتر مراجع تقلید، قضای آن را هم باید به جا بیاورید.
سرد بودن هوا و کوتاه بودن طول روز بهترین فرصت را برای روزه گرفتن بچهها ایجاد کرده است، پس اگر فرزندی دارید که به سن تکلیف رسیده است، برای روزه گرفتن او سخت گیری نکنید. به جای آن شرایطی را برایش فراهم کنید که بتواند با خاطرهای خوش روزه هایش را بگیرد. تغییر در رژیم و سبک غذایی و همچنین تنظیم خواب و فعالیتهای بدنی میتواند برای این منظور به شما کمک زیادی بکند. سعی کنید از مشوقهای بیشتری برای این منظور استفاده کنید. درصورتی که فرزندتان امکان روزه گرفتن را هم ندارد، با سفری کوتاه مدت شرایط افطار کردن را برایش فراهم کنید تا مرتکب خطا و گناه شدن برایش جلوه سادهای نداشته باشد.
به جز بیماران که تکلیفشان تاحدی مشخص است، افراد سالمند و مادران باردار و شیرده هم همیشه برای گرفتن روزه دچار مشکل و تردید میشوند. این افراد هم باید نظر یک متخصص متعهد را جویا شوند. همچنین تشخیص عقلی خودشان هم شرط است، یعنی اگر به این نتیجه برسند که روزه داری برای بدنشان ضرر دارد، حتی اگر پزشک هم چنین نظری نداشته باشد، نباید روزه بگیرند یا اگر به این یقین برسند که روزه داری برای بدنشان ضرر ندارد، حتی اگر پزشک هم چنین نظری نداشته باشد، باید روزه بگیرند. همچنین میتوان به جای هرروز روزه گرفتن، روزدرمیان یا چندروز یک بار روزه گرفت و قضای روزهای باقی مانده را هم بعد به جا آورد. پس بهتر است این افراد هم در چند روز باقی مانده تکلیف خودشان را مشخص کنند.