شمار شهدای غزه امروز به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر ورزش عراق به زیارت حرم امام رضا علیه السلام مشرف شد بیانیه فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی منتظر جنگ میان هند و پاکستان باشیم؟ | فرصت ۴۸ ساعته هند به اتباع پاکستان فرانسه: آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با تهران هستیم رهبر انقلاب: مردم غزه و لبنان با ایستادگی خود در خط ائمه کار می‌کنند + ویدئو مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است همه چیز درباره افزایش مهلت معرفی مشمولان سربازی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + ویدئو محمود عباس: اسرائیل برای تخلیه غزه و کرانه باختری از طریق عملیات کوچاندن تلاش می‌کند
سرخط خبرها

وزرای خارجه ترکیه و آمریکا دیدار کردند

  • کد خبر: ۲۱۶۲۶۹
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۳
وزرای خارجه ترکیه و آمریکا دیدار کردند
وزارت خارجه ترکیه از «مذاکرات جامع» مقام‌های اعزامی این کشور به واشنگتن با مقام‌های آمریکایی درباره جنگ‌های غزه و اوکراین و دیگر مسائل دوجانبه متعدد خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، روز پنجشنبه مقام‌های دو کشور نشست‌های ملقب به «مکانیسم استراتژیک» را با هدف بحث درباره تلاش برای پشت سر گذاشتن اختلافات سیاسی عمیق و بهبود همکاری در حوزه‌های دیگر شروع کردند.

روابط بین آنکارا و واشنگتن در سال‌های اخیر به دلیل اختلافات دو طرف سر مجموعه‌ای از مسائل تیره شد، اما اخیرا بعد از آنکه ترکیه عضویت سوئد در ائتلاف ناتو را تصویب کرد روابط آمریکا و ترکیه جان دوباره‌ای گرفته است.

به نوشته خبرگزاری رویترز «هاکان فیدان»، وزیر امور خارجه ترکیه اظهار کرد مقام‌های دو کشور چند دور بحث درباره عناوینی شامل سوریه، اوکراین، غزه، همکاری‌های صنایع دفاعی، انرژی و مبارزه با تروریسم را برگزار کردند.

هاکان فیدان در مصاحبه با رسانه‌های ترکیه‌ای در واشنگتن گفت: «هم اکنون با یک شناخت جدید و یک دستور کار مثبت‌تر ما به نقطه‌ای رسیده‌ایم که در آن فرصت ادامه دادن به راه خود را با گشایش یک صحفه جدید داریم.»

او گفت: «در ضمن مدیریت مسائلی که هم اکنون پیش روی ماست همچنین این مهم است که پتانسیل مشترکی که دو کشور می‌توانند ایجاد کنند و فرصت‌هایی که می‌توانند به ارمغان بیاورند را محقق کنیم.»

فیدان ادامه داد که او همچنین بر دیدگاه ترکیه درخصوص ضرورت برقراری یک آتش‌بس فوری و پایدار در غزه و لزوم آنکه کشور‌ها اقدامات بیشتری برای کاستن از ابعاد فاجعه انسانی و هموار کردن راه به سمت راه حل «دو دولتی» انجام دهند تاکید کرده است.

او همچنین گفت که با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا درباره راه‌های پایان دادن به جنگ در اوکراین به بحث پرداخته و تاکید کرده ترکیه معتقد است زمان مذاکرات درباره راه‌های پایان دادن به این جنگ فرا رسیده، اما ترکیه این تمایل را نزد کی‌یف و مسکو نمی‌بیند.

فیدان خاطرنشان کرد: «ما نیازمند یک پایه و اساس برای این مذاکرات و برای متوقف کردن این جنگ و برای گفتگویی با موضوع جلوگیری از بحران‌های بدتر هستیم و درخواست آن را داریم.»

به نوشته رویترز، آمریکا و ترکیه بر سر مجموعه‌ای از مسائل نظیر خرید سامانه پدافند هوایی اس-۴۰۰ روسی از سوی ترکیه و تحریم‌هایی که متعاقب این اتفاق از سوی واشنگتن علیه آنکارا شامل حذف این کشور از برنامه جنگنده‌های اف-۳۵ اعمال شد اختلاف نظر دارند. ترکیه همچنین شدیدا نگران حمایتی است که آمریکا از شبه‌نظامیان کرد در سوریه به عمل می‌آورد.

فیدان اظهار کرد: ترکیه مواضعش در قبال سوریه و جنگنده‌های اف-۳۵ را حفظ کرده و تاکید دارد آمریکا اعطای جنگنده‌ها به ترکیه را به دلیل پول پرداخت شده و مشارکتی که ترکیه به عنوان یک تولیدکننده به عمل آورده بدهکار است.

او خاطرنشان کرد که ترکیه از بحث در مورد این مساله استقبال می‌کند، اما واشنگتن باید ذهن بازی داشته باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->