نگرانی اتحادیه اروپا از آزمایش اژدر هسته‌ای روسیه یک فلسطینی با خودرو به پلیس رژیم صیهونیستی حمله کرد جسد دو اسیر اسرائیلی به صلیب سرخ تحویل خواهد شد حملات پهپادی اسرائیل به لبنان + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) برطرف‌کردن مشکل کشف‌رود نیاز به نگاه ملی دارد تخت‌روانچی با وزیر امور خارجه عمان دیدار کرد معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: ما درخصوص حقابه هیرمند، نیاز به رژیم حقوقی داریم + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: فداکاری زنان در خانه، همانند جهاد مردان در جنگ است | پرورش نسل انقلابی و شکیبایی در برابر سختی‌ها، مصداق جهاد زنان است ترامپ پس از بازگشت از سفر به آسیا: فرصت نشد با کیم دیدار کنم وزیر خارجه: مذاکره باید مبتنی بر منافع متقابل باشد، نه دیکته‌نویسی مکاتبه استاندار خراسان رضوی با معاون‌اول رئیس‌جمهور درخصوص موضوع آلودگی هوای مشهد پلیس فرانسه از بازداشت ۵ مظنون دیگر در ارتباط با سرقت جواهرات لوور خبرداد نیکزاد: منابع لازم جهت تهیه ۶۰ دستگاه اتوبوس برای مشهد تأمین خواهد شد + فیلم استاندار خراسان رضوی: بیمه سلامت، رکن اصلی تأمین آرامش و رفاه مردم است | ضرورت توجه ویژه به بیمه سلامت در مشهد بیانیه ترامپ پس از دیدار با شی: توافقات مهمی داشتیم سخنگوی وزارت خارجه: گروسی اظهارات بی‌اساس درباره موضوع هسته‌ای ایران را کنار بگذارد درجه سپهبدی به شهیدان غلامعلی رشید و علی شادمانی اعطا شد شی جین‌پینگ: با آمریکا درباره مسائل تجاری به اتفاق‌نظر رسیدیم ترامپ پس از دیدار با همتای چینی: فوق‌العاده بود عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: حذف سه دهک یارانه‌بگیر با عواقب جدی روبه‌رو خواهد شد وزیر بهداشت در مشهد: تأخیر در تخصیص منابع، مانع اجرای کامل برنامه‌های بیمه سلامت است نماینده مجلس: تفویض اختیارات به استانداران باید در چارچوب مشخصی انجام گیرد پژما‌ن‌فر: پوشش بیمه‌ای در کشور یکسان نیست یک نماینده مجلس: حذف شرکت‌های واسطه، راه‌حل عادلانه در تبدیل وضعیت کارکنان دولت است نقض مکرر آتش‌بس در غزه و سکوت مجامع بین المللی بیانیه گام دوم انقلاب نقشه راه بسیج دانش‌آموزی است یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به شمال کرانه باختری
سرخط خبرها

نیجر توافقنامه نظامی با آمریکا را لغو کرد

  • کد خبر: ۲۱۷۷۱۹
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۲
نیجر توافقنامه نظامی با آمریکا را لغو کرد
پس از تصمیم نیجر مبنی بر تعلیق توافقنامه نظامی با آمریکا که اجازه حضور نیرو‌های آمریکایی در این کشور آفریقایی را می‌دهد، واشنگتن با حکومت نظامی حاکم بر نیجر در تماس است.

به گزارش شهرآرانیوز، یک مقام نظامی به اسپوتنیک گفت: ما با شورای ملی حفاظت از میهن نیجر در تماس هستیم و به روز رسانی‌های بیشتری را در صورت لزوم ارائه خواهیم کرد.

روز شنبه، رسانه‌ها به نقل از آمادو آبدرامانه، سخنگوی دولت انتقالی نظامی نیجر، گزارش دادند که دولت نیجر تصمیم به فسخ قرارداد نظامی با ایالات متحده گرفته است.

حکومت نظامی نیجر پس از گفتگو‌های سطح بالا با مقامات دیپلماتیک و نظامی آمریکا در روز‌های جاری اعلام کرد که حضور نظامی آمریکا در این کشور دیگر موجه نیست.

به نقل از شبکه خبری راشاتودی، این هیات آمریکایی با چند تن از مقام‌های نیجر از جمله «علی مهمن لامین زین»، نخست‌وزیر این کشور دیدار کردند که با هدف مذاکره برای تجدید توافق امنیتی بین دو کشور بود، اما هیات مذکور نتوانست با ژنرال «عبدالرحمن شیانی»، رهبر این کشور دیدار کند.

یکی از مقام‌های نظامی نیجر گفت: نیجر از قصد هیات آمریکایی برای سلب حق حاکمیت مردم نیجر برای انتخاب شرکای خود و انواع مشارکت‌هایی که قادر به کمک واقعی به آنها در مبارزه با تروریسم هستند، متاسف است. هیات آمریکایی برخلاف پروتکل‌های دیپلماتیک رفتار کرده و حتی به میزبانان از دستور کار و تاریخ ورودشان اطلاعی نداده است.

نیجر نقش اصلی را در عملیات ارتش ایالات متحده در منطقه ساحل آفریقا ایفا می‌کند و پایگاه هوایی بزرگی را در خود جای داده است. ایالات متحده نگران گسترش خشونت‌ها در منطقه است، جایی که گروه‌های محلی با القاعده و گروه‌های افراطی داعش بیعت کرده‌اند. سرهنگ آمادو آبدرامانه، سخنگوی حکومت نظامی، ضمن خواندن بیانیه در تلویزیون دولتی، از گفتن اینکه نیرو‌های آمریکایی باید خارج شوند، خودداری کرد و گفت که نیجر همکاری نظامی با واشنگتن را تعلیق می‌کند و افزود که پرواز‌های ایالات متحده بر فراز خاک این کشور در هفته‌های اخیر غیرقانونی بوده است.

ارتش آمریکا در سال‌های اخیر عملیات یک پایگاه هوایی بزرگ را در شهر آگادز نیجر، در حدود ۹۲۰ کیلومتری (۵۵۰ مایلی) پایتخت نیامی آغاز کرد و از آن برای پرواز‌های نظارتی هواپیما‌های سرنشین دار و بدون سرنشین و سایر عملیات‌ها استفاده کرد. واشنگتن همچنین طی سال‌ها صد‌ها میلیون دلار برای آموزش ارتش نیجر سرمایه گذاری کرده است.

برخی از این نیرو‌ها در سرنگونی محمد بازوم، رئیس جمهور منتخب دموکراتیک نیجر در ژوئیه نقش داشتند.

در ماه اکتبر، واشنگتن رسماً تسلط نظامی را به عنوان یک کودتا نامید، که باعث شد حمایت نظامی و کمکی را که می‌تواند به نیجر ارائه دهد محدود کند. اما در ماه دسامبر، مولی فی، فرستاده ارشد ایالات متحده در آفریقا، گفت که ایالات متحده مایل است در صورتی که نیجر شرایط خاصی را برآورده کند، کمک‌ها و روابط امنیتی را بازگرداند.

سخنگوی حکومت نظامی نیجر گفت که لحن آمریکا تحقیرآمیز است و حاکمیت نیجر را تهدید می‌کند. از زمان کودتای ژوئیه، این کشور به مشارکت امنیتی خود با اتحادیه اروپا پایان داد و فرانسه نیز نیرو‌های خود را از این کشور خارج کرد.

فی و ژنرال نیروی دریایی مایکل لنگلی، رئیس فرماندهی ارتش آمریکا در آفریقا، این هفته در نیامی بودند تا با مقامات ارشد دولت نیجر دیدار کنند.

بر اساس گزارش کاخ سفید به کنگره، ارتش آمریکا در ماه دسامبر حدود ۶۵۰ پرسنل در نیجر داشت.

دولت جدید نیجر که از زمان برکناری محمد بازوم، رئیس‌جمهور طرفدار غرب در ژوئیه گذشته، در قدرت بوده اقداماتی را برای قطع روابط با شرکای نظامی سابق انجام داده است.

رهبران کودتا شکست ادعایی دولت بازوم در مبارزه با تروریست‌ها در منطقه ساحل را با وجود حضور نیرو‌های خارجی از جمله نیرو‌های فرانسوی، دلیل تسلط نظامیان عنوان کرده‌اند.

پس از آنکه مقام‌های ارشد نیجر روابط خود را با حاکمان استعماری سابق قطع کردند و به نیرو‌های آنها دستور خروج داد، فرانسه خروج نیرو‌های خود از نیجر را در ماه دسامبر به پایان رساند.

واشنگتن گفته که لغو توافق‌های همکاری نظامی از نیجر یک گزینه برای ایالات متحده نیست و مدعی شد که با وجود پیوستن به فرانسه و سایر متحدان غربی در تعلیق کمک به نیامی، روابط عملی با مقامات نظامی جدید این کشور غرب آفریقا ایجاد خواهد کرد.

آمریکا در حال حاضر ۶۴۸ نیرو در نیجر دارد که بیشتر آنها در یک پایگاه پهپادی «اغادیز» مستقر هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->