بیشتر اقلام دارویی در حال گران‌شدن هستند | با تداوم وضعیت فعلی، ممکن است دارو‌ها بین ۷ تا ۱۰ برابر افزایش یابند ممنوعیت خرید و فروش تجهیزات پزشکی خانگی دست‌دوم صالحی‌امیری: ظرفیت‌های تمدنی و تاریخی بابل به شکل گسترده معرفی شوند جریمه رانندگی بدون گواهینامه چقدر است؟ رئیس سازمان برنامه و بودجه: منابع لازم برای استخدام ۲۸ هزار معلم تأمین خواهد شد پرواز تهران - پاریس لغو شد | اقدام مغرضانه طرف فرانسوی در لغو پرواز پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۱ بهمن ۱۴۰۳) | ماندگاری هوای سرد در سطح استان تسهیل زیارت مشهد در نشست با وزیر گردشگری «سند» پاکستان جزئیاتی تازه از قتل زن ثروتمند مقابل کلانتری در مشهد شناسایی ۱۱۰۶ مورد ابتلا به تب دنگی در سال جاری (۱۱ بهمن ۱۴۰۳) | ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا در کشور شناسایی شد چه‌دلایلی باعث تمایل مادران به زایمان غیرطبیعی می‌شود؟ افزایش خطر بروز بیماری قلبی با کمبود این ماده معدنی سیگار قاتل ریه‌هاست | آمار رو به افزایش ابتلا به سرطان ریه در زنان دستگیری اعضای باند سرقت موتورسیکلت | باند «موتورخوارها» متلاشی شد پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ بهمن ۱۴۰۳) تعقیب و گریز برای دستگیری ربایندگان کودک ۱۲ ساله در شوشتر (۱۰ بهمن ۱۴۰۳) واریز متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان فولاد گازگرفتگی چهار مسافر در یکی از مهمانپذیر‌های خیابان امام رضا(ع) مشهد (۱۰ بهمن ۱۴۰۳) برگزاری آزمون استخدامی و جذب افراد تحت پوشش بهزیستی رنگ‌ها به کمک درمان اضطراب ریاضی آمدند کمبود چهار هزار تخت بیمارستانی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هوش مصنوعی به کمک درمان‌های چشم‌پزشکی آمد تفاهم‌نامه میان سازمان محیط‌زیست و فدراسیون فوتبال برای حفاظت از یوزپلنگ محققان ایرانی، راهکاری جدید برای تشخیص زودهنگام سرطان ارائه کردند «ماری‌جوانا» حتی پس از ترک، حافظه را تحت تاثیر قرار می‌دهد «عروسی پیرشالیار» جشنی برای پاسداشت فرهنگ و تاریخ درباره حبوبات، خواص و روش‌های نگهداری و مصرف آن‌ها | کپسول‌های گیاهی پروتئینی نتایج آزمون وکالت سال ۱۴۰۳ مرکز وکلای قوه قضاییه فردا (۱۱ بهمن) اعلام می‌شود شهادت ۵ شهروند لبنانی در پی حمله پهپادی صهیونیست‌ها به شهرک مجدل سلم ژاپن گردشگران پرخطر را کنترل می‌کند وزیر بهداشت: ظرفیت دانشجویان پزشکی افزایش پیدا نمی‌کند
سرخط خبرها

بایدها و نبایدهای تغذیه در فصل بهار

  • کد خبر: ۲۱۸۶۶۹
  • ۰۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۹
بایدها و نبایدهای تغذیه در فصل بهار
یک عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با توجه به اینکه در این فصل هوا گرم‌تر می شود و رطوبت هوا افزایش پیدا می کند، بهتر است غذاهایی که ساده و اجزا و ترکیبات کمتری دارند، مصرف شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا عباسیان با بیان این‌که فصل بهار گرم و‌تر است، اظهارکرد: رعایت برخی نکات در فصل بهار برای همه مردم با هر مزاجی خوب است؛ از جمله این که در این فصل مصرف برخی غذا‌ها مثل شیرینی‌ها، گوشت‌ها، غذا‌های حاوی ادویه‌جات نظیر غذا‌های تند باید کاهش یابد.

بهار حال افراد گرم مزاج را بد می‌کند

وی ادامه داد: در این فصل هوا گرم‌تر می‌شود و رطوبت هوا افزایش پیدا می‌کند و به همین دلیل افرادی که مزاج گرم و‌تر دارند، حالشان بدتر می‌شود. به عنوان مثال نوجوانان و جوانان ممکن است دچار جوش‌های صورت شوند و عارضه‌هایی نظیر کهیر‌های پوستی، آلرژی و حساسیت، خارش انتهای حلق، آبریزش از بینی، آبریزش از چشم، عطسه و حالت زکام افزایش یابد که این حالت‌ها بیشتر مربوط به مزاج گرم و‌تر است. به این اشخاص علاوه همه دستوراتی که برای سایر افراد مطرح است، خودداری از مصرف گوشت‌ها به ویژه گوشت قرمز، غذا‌های تند و شیرینی‌جات توصیه می‌شود.

عباسیان اضافه کرد: مناسب است که افراد دارای مزاج گرم و‌تر از عطر‌های خنک استفاده کنند و یا همچون گذشته عطر نیلوفر یا گلاب را مصرف کنند و این افراد نباید عطر‌هایی که خیلی بو‌های تند و تیزی دارند مثل مشک یا عطر‌های شیرین استفاده کنند.

شیرینی تر در بهار ممنوع

این پزشک و متخصص طب ایرانی تأکید کرد: درهم خوری‌ها را باید کم کرد. مصرف اغذیه‌جات خشک نسبت به آنهایی که چرب هستند، برتری دارد و در مورد شیرینی‌ها توصیه می‌کنیم شیرینی‌تر استفاده نکنند و بیشتر از شیرینی نخودچی و شیرینی برنجی استفاده شود. در مورد میوه‌ها هم توصیه می‌کنیم که درهم خوری میوه انجام نشود و افراد از یک مدل میوه استفاده کنند.

وی افزود: به عنوان مثال امروز سیب مصرف کنند، فردا خیار و پس فردا نارنگی یا پرتقال بخورند البته یک قاعده کلی هم وجود دارد که در هر فصلی میوه آن فصل باید خورده شود، یعنی خوب است که ما در فصل بهار میوه‌هایی که مخصوص فصل بهار است را میل بکنیم. به عنوان مثال پرتقال یا نارنگی میوه‌های فصل زمستان است و بهتر است در همان فصل استفاده شوند.

این عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر این‌که در این فصل باید بیشتر غذا‌هایی که ساده هستند، میل شوند و بهتر است اجزای غذا کم باشد، اظهار کرد: در گذشته ما ایرانی‌ها غذا‌هایی داشتیم که بسیار ساده بودند و اجزایش کم بود. مثلا انواع املت‌ها، تخم مرغ، خاگینه‌ها، هویج یا بادمجان یا کشک که یک غذای خیلی خوب است و در این فصل به شکل کله‌جوش استفاده می‌شود همچنین مواد غذایی نظیر سوپ جو، آش جو و نان جو غذا‌های خیلی ایده‌آلی برای این فصل هستند و حبوباتی که کمی خنک‌تر است مثل عدس یا ماش برای این فصل مناسب‌تر هستند.

در بهار چه غذاهایی مصرف نکنیم؟

وی افزود: در کنار این دستورات کلی دستوراتی داریم که برای همه فصول است، اما برای این فصل بیشتر است. برای مثال غذا‌هایی که رنگ‌ها و طعم‌های مصنوعی دارند مثلا شیرینی‌هایی که رنگ‌های خیلی خاص نظیر قرمز، سبز تند، نقره‌ای و طلایی دارند، برای بدن مضر هستند همچنین آدامس‌ها و تنقلاتی که رنگ‌های زیاد و طعم‌های خیلی خاص دارند نیز برای همه فصول خوب نیست و در فصل بهار از آنجایی که بدن خیلی حساس‌تر است، بیشتر مضر هستند.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: در میان آجیل‌ها، بیشتر فندق و بادام و تا حدودی پسته را توصیه می‌کنیم همچنین مصرف تخم کدو، آفتاب‌گردان، تخمه ژاپنی و تخم هندوانه هم خوب است، اما گردو ممکن است افراد را تا حدودی اذیت کند. بادام زمینی یا بادام هندی هم به دلیل گرمی و خاصیت آلرژنی که دارند می‌توانند تا حدودی برای بدن‌هایی که ضعیف‌تر هستند، اذیت‌کننده باشند. اگر این ترکیبات با هم مخلوط شوند فرد بیشتر اذیت می‌شود. برای مثال مصرف انواع باقلواها، چون معمولاً تنوعی از این آجیل‌ها را دارند و به آنها انواع شیرین‌کننده‌ها و گاهی مواد نگه‌دارنده می‌زنند ممکن است اذیت کننده باشند.

عباسیان ضمن اشاره به اینکه در میان آجیل‌ها هر روز یک مدل آجیل را بخورید و برای مثال یک روز تخمه کدو میل کنید و روز بعد چند بادام، یاد آور شد: فاصله‌گذاری بین مواد غذایی مهم است و بلافاصله بعد از مصرف یک سری آجیل و شیرینی غذا خورده نشود. یک مقدار گرسنه بودن توصیه می‌شود و بهتر است همیشه سیر از سر سفره بلند نشویم و هنگام بلند شدن از سر سفره یک مقدار گرسنه باشیم.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->