کتاب «عیدگاه» منتشر شد | بازسازی فضای تاریخی و بومی مشهد ویژه مخاطب نوجوان تبلور اندیشه‌های شریعتی، فراتر از ایران گفتاری از دکتر علیرضا واسعی در تحلیل وضعیت اجتماعی و سیاسی دوران امام علی‌النقی(ع) برپایی ایستگاه‌های نقاشی غدیر ویژه کودکان در حرم مطهر رضوی برگزاری ۵۰۰ جشن غدیر با همکاری مردم در مشهد بازگشت زائران بدحال از عربستان با اولین پرواز‌ها (یکم تیر ۱۴۰۳) چیستی عید غدیرخم در  تبیین پیامبراکرم‌(ص) بررسی شبهات مرتبط با «غدیر» | تلاش شکست خورده برای تحریف تاریخ میهمانی غدیر در ۳۰۰ شهر برگزار می‌شود ۱۰۰ هزار بوته و شاخه گل نذر عید ولایت شدند فضاآرایی ویژه حرم مطهر امام‌رضا(ع) به مناسبت دهه ولایت و عید سعید غدیر خم میراثبان نفائس خطی حرم رضوی | یادی از مرحوم میرزا مهدی ولایی، فهرست‌نگار کتابخانه حرم حرص پسندیده و ناپسند در اخلاق رضوی چرا به زیارت امام‌رضا(ع) حج فقرا گفته می‌شود؟ | جان به قربان تو شاها که حج فقرایی برپایی جشن بزرگ «بابا علی» با حضور ۳۱ هزار یتیم در استان‌های کشور ۱۲ خادم هنرمند مشغول شستشو و پرداخت گنبد رضوی (۳۰ خرداد ۱۴۰۳) تصاویری زیبا از کتیبه جدید صحن گوهرشاد در آستانه عید غدیر (۳۰ خرداد ۱۴۰۳) همایش بزرگداشت روز بسیج اساتید برگزار شد | تشکیل شبکه اساتید بسیجی خراسان‌رضوی کتاب «تواضع»، دومین جلد از مجموعه اخلاق توحیدی، منتشر شد
سرخط خبرها

شب قدر آمده تا قدر دل خویش بدانی | رخت عزای شهادت امیرمؤمنان(ع) بر تن جامعه دانشگاهیان مشهد + فیلم

  • کد خبر: ۲۱۹۴۰۸
  • ۱۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۰
شب قدر آمده تا قدر دل خویش بدانی | رخت عزای شهادت امیرمؤمنان(ع) بر تن جامعه دانشگاهیان مشهد + فیلم
از جمله شاخص‌ترین حوزه‌های اقامه عزا در سطح شهر، دانشگاه‌هایی هستند که به‌عنوان کانون‌های حضور جوانان نخبه و چهره‌های شاخص علمی، پذیرای برپایی اماکن ویژه عزاداری برای مناسبت‌های مذهبی شده اند. دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) از جمله این حوزه‌ها هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ قدر نوزدهم رمضان در ۱۱ فروردین، نخستین شبی بود که هر کوچه و خیابان از مشهدالرضا (ع) در سوگ ضربت خوردن امیرمومنان، حضرت علی (ع) غرق ماتم و اندوه شد. در هر گوشه از این شهر از گلزار شهدای آرامستان بهشت رضا (ع) گرفته تا عرصه میدان شهدا، بوستان بزرگ ملت و سالن‌های ورزشی شهرداری، فضا برای سوگواری عشاق اهل بیت (ع) فراهم شده تا شب نوزدهم رمضان به‌عنوان نخستین شب قدر، فرصتی برای بارش اشک‎های توبه و دست‎های برخواسته به دعا باشد.

افضل بر همه این مراکز فرهنگی، ورزشی و آموزشی نیز حرم مطهر رضوی سیاهپوش ایام سوگواری ضربت خوردن و شهادت مولای متقیان امام علی (ع) است و صد‌ها هزار زائر و مجاور در مراسم قرائت دعای جوشن کبیر، سخنرانی، مرثیه سرایی و قرآن به سر در بارگاه نورانی امام هشتم (ع) حضور پیدا می‌کنند.

توسل معنوی با چاشنی تبیین فرهنگی

از جمله شاخص‌ترین حوزه‌های اقامه عزا در سطح شهر، دانشگاه‌هایی هستند که به‌عنوان کانون‌های حضور جوانان نخبه و چهره‌های شاخص علمی، پذیرای برپایی اماکن ویژه عزاداری برای مناسبت‌های مذهبی شده اند. دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) از جمله این حوزه‌ها هستند و آن طور که سید پارسا حسینی، مداح هیئت دانشجویی ابناءالزهرا (س) دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) در پردیس فلسطین تأکید داشت، بیش از هزار نفر در هر شب از شب‌های نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم ماه مبارک رمضان از ویژه برنامه‌های این هیئت کسب فیض می‌کنند.

وی افزود: برای ما مهم بود که ارتباط میان محافل برجسته علمی با حوزه‌های معنوی و مذهبی حفظ شود و هیئاتی که برپایه تلاش خودجوش دانشجویان در سطح دانشگاه‌ها فعالیت دارند، مهم‌ترین سنگر برای تحقق این هدف هستند. از این رو، دانشگاه امام رضا (ع) به پشتوانه میزبانی از دانشجویان غیرایرانی، به‌عنوان عرصه مهمی شناخته شد که میتوان در آن به موازات برپایی مراسم سوگواری در سالروز ضربت خوردن و شهادت امام علی (ع)، برنامه‌های فرهنگی متنوعی را نیز به صورت موازی اجرا کرد.

به گفته مداح هیئت این دانشگاه، نمایشگاه تبیین فلسفه دفاع از فلسطین و گوشه‌هایی از جنایات صهیونیست‌ها در غزه به همراه غرفه‌های عرضه کتاب از جمله ظرفیت‌های فرهنگی ویژه‌ای است که در شب‌های قدر امسال در دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) مشهد به مخاطبان عرضه شده است.

مرتضی رجوعی، رئیس دانشگاه امام رضا (ع) نیز در حاشیه حضور خود در این مراسم به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: برای اولین بار نیست که دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) میزبان مراسمات سوگواری اهل بیت (ع) در دهه اول محرم، شب‌های قدر و البته رویداد‌های مبتنی بر جشن و سرور در نیمه شعبان، ولادت امام رضا (ع) و سایر مناسبت هاست. امسال نیز به تبعیت از این سنت حسنه، این مسیر در شب نوزدهم، بیست و یکم و بیست سوم ماه مبارک رمضان تداوم یافته و به یقین در سال‌های آینده شاهد حمایت، تقویت و گسترش این مراسمات خواهیم بود.

اینجا ببینید:

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->