پوستر بیست‌ونهمین هفته فیلم و عکس مشهد منتشر شد برنامه صداوسیما برای دلجویی از هموطنان اهل سنت بهرام افشاری و سروش طاهری در تور آمریکای شمالی با «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + زمان پخش مدیر پخش شبکه یک صداوسیما عزل شد| اعلام جرم علیه ۸ نفر چهره ماندگار | درباره جلال‌الدین معیریان، بنیان‌گذار چهره‌پردازی کلاسیک ایران سایه مات خندوانه | نگاهی به برنامه ۱۰۰۱ و انتظارات برآورده نشده آن گفت‌وگو با استادان دانشگاه‌های مشهد به‌مناسبت روز ملی معماری پرورده آفتاب ایران | مختصری در احوال و آثار شیخ بهایی روایتی سینمایی از یک قهرمان | گفتگو با عوامل فیلم سینمایی صیاد انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس آغاز اکران انیمیشن رویاشهر در سینما آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟ جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا برای فرانسیس فورد کوپولا فیلم کوتاه داستانی «جای خالی» در جشنواره ایتالیایی برنامه‌های رادیو به مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) + زمان پخش اکران سیار انیمیشن «رؤیاشهر» در شهر‌های فاقد سینما درگذشت پاپ تماشاگران «مجمع کاردینال‌ها» را چند برابر کرد
سرخط خبرها

کتاب «مختارنامه» منتشر می‌شود

  • کد خبر: ۲۲۰۰۳۱
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱
کتاب «مختارنامه» منتشر می‌شود
کتاب «پرونده مختارنامه» از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای عرضه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب منتشر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ با صدور مجوز کتاب «پرونده مختارنامه» از سوی وزارت ارشاد، این کتاب در حالی برای عرضه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منتشر می‌شود که صدا و سیما و مرکز سیما فیلم به عنوان متولی تولید این اثر هیچ نوع همکاری با نویسنده کتاب انجام نداده‌اند.

این کتاب به قلم رضا استادی نویسنده و مدیر روابط عمومی این سریال تلویزیونی نوشته شده است. کتاب حاوی ناگفته‌های فراوانی از سریال تلویزیونی مختارنامه و تحلیل و تشریح روند ساخت این اثر با نگاهی ریزبینانه است که نگارش آن هفده سال طول کشیده است.

این نویسنده و فیلمساز که در کنار مدیریت روابط عمومی سریال‌هایی مانند تفنگ سرپر، مختارنامه، یوسف پیامبر، شوق پرواز، کلاه پهلوی، معمای شاه و…طی ۲ دهه گذشته با نگارش چندین رمان و ساخت چند فیلم نیز فعالیت داشته است، درباره ضرورت نگارش این اثر می‌گوید: سریال مختارنامه در زمان خود اثر مهم و پُرهزینه‌ای بود.این انتظار وجود داشت تا پس از پایان ساخت اثر،با نگاهی تحلیلی روند شکل گیری سریال و تجارب صورت گرفته در آن نقد و ثبت شود اما متاسفانه معدود آثار تهیه شده درخصوص این سریال محتوایی به شدت یکطرفه و پروپاگاندا داشته و اغلب غیرکاربردی هستند و همین مساله باعث شد تا پس از گذشت بیش از یک دهه از پایان پخش سریال،نگارش نهایی این کتاب را آغاز کنم.

استادی «مباحث مدیریتی»، «بودجه» و «بررسی نقاط قوت و ضعف» سریال مختارنامه را جزو فرازهای مهم این اثر مکتوب عنوان کرد و گفت: «در طول شکل گیری کتاب به اطلاعات بسیار جزئی و حساس سریال دسترسی داشتم و هرچه تهیه کننده سریال از آن مطلع بود را من هم می‌دانستم از جمله مباحث مربوط به بودجه و هزینه‌های تولید این اثر. در زمان نگارش نهایی با صدا و سیما و مشخصا سیمافیلم مکاتبه‌ای انجام دادم تا در صورت امکان پرونده سریال را جهت کنترل نهایی و اصطلاحا «دبل چک» در اختیار من قرار دهند اما سیما فیلم بنا به دلایل نامشخص از هرگونه همکاری خودداری کرد و اعلام نمود چون این کتاب به سفارش آن‌ها نوشته نشده نمی‌توانند هیچگونه همکاری کنند حال آنکه مختارنامه اثری ملی بود و تعلقی به یک سازمان و مجموعه خاص ندارد و باید در بازخوانی این تجربه همکاری صورت گیرد تا اشتباه‌های رخ داده در تولید این سریال دیگر تکرار نشود که البته متاسفانه همان اشتباه‌ها همچنان در آثار تلویزیون در حال تکرار است.

به گفته استادی این کتاب در ششصد صفحه نوشته شده و دو مقدمه «درباره کتاب» و «چگونگی نگارش کتاب» را در بخش ابتدایی شامل می‌شود و در ادامه طی ۱۰ فصل به ترتیب زمانی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۰ روند ساخت و پخش این سریال را به صورتی داستان گونه روایت می‌کند.در انتهای کتاب نیز سه تک نگاری درباره محمود فلاح،عظیم جوانروح و داوود میرباقری قرار گرفته و پایان بخش کتاب نیز آلبوم تصاویر پشت صحنه سریال است که تاکنون منتشر نشده است.

منبع: صبا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->