پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

توصیه‌های جدید جهادکشاورزی به گندمکاران

  • کد خبر: ۲۲۲۸۷۳
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۷
توصیه‌های جدید جهادکشاورزی به گندمکاران
براساس داده‌های رسمی وزارت جهادکشاورزی، در سال جاری سطح زیر کشت گندم آبی ۲میلیون هکتار و گندم دیم ۴ میلیون هکتار است.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق پیش بینی محمد علی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در اوایل فروردین ۱۴۰۳ هم امسال تولید گندم به ۱۳.۵ میلیون تن خواهد رسید. بدین ترتیب دولت ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم را به صورت تضمینی از کشاورزان می‌خرد.

البته اواخر سال گذشته مقامات دولتی پیش‌بینی می‌کردند، در ۱۴۰۳، ایران ۱۲.۵ میلیون تن گندم تولید کند. تحلیلگران هم پیش‌بینی می‌کردند، میزان تولید کمتر از این ارقام باشد و ایران نیازمند وارات ۸ میلیون تن گندم باشد.

اما ظاهرا شرایط آب و هوایی مناسب‌تر شده و احتمال رشد تولید کماکان بالاست. اخیرا دوباره وزارت جهاد کشاورزی از برآورد تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری و حداقل خرید ۱۰.۵ میلیون تن گندم سخن به میان آورده است.

یعنی ۱۰۰ هزار تن بیشتر از سال زراعی گذشته دولت گندم خریداری خواهد کرد. نیاز سالانه کشور به گندم به گفته سهراب سهرابی، مجری طرح گندم ۱۲ میلیون تن است.

آغاز برداشت گندم

طبق اعلام جهادکشاورزی، برداشت نخستین خوشه‌های طلایی گندم از روز‌های هفتم، هشتم و نهم فروردین در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان آغاز شد و همچنان ادامه دارد. گذشته از این برداشت گندم در استان‌هایی مانند بوشهر، جنوب استان فارس، ایلام و خوزستان آغاز شده و برداشت آن در کشور تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.

توصیه به گندمکاران

کشور سالانه نیاز به ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه کمباین دارد؛ این درحالی که به گفته کریم ذوالفقاری رییس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی، تولید کشور حداکثر ۸۰۰ تا هزار کمباین است. اخیرا هم مجری طرح گندم جهادکشاورزی اعلام کرد، بیش از ۲۱ هزار کمباین آماده ارائه خدمات به کشاورزان است. او به گندمکاران توصیه کرد که در برداشت محصول از کمباین‌هایی که معاینه فنی دارند و ریزش کمتری دارند، استفاده کنند. درضمن محصولات را شامگاه برداشت نکنند.

او پیش‌تر هم از کشاورزان خواسته بود، با توجه به ادامه بارش‌ها و افزایش بیماری‌ها و آفات گندم مانند زنگ زرد و سفیدک پودری، به مراکز خدمات کشاورزی و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مراجعه و طبق دستورالعمل‌ها مبارزه را انجام دهند.

سهرابی گفته بود، آبیاری مزارع در اراضی آبی نیز بر اساس دستورالعمل‌ها و در زمان‌های متناسب با افزایش دما و خشکی انجام شود.

اخبرا هم به نقل مهر او سهرابی گفت: مدیریت تغذیه گیاهی در مرحله داشت به ویژه در مناطق معتدل و اقلیم‌های سرد کشور مهم است و عملیات مصرف کود‌های پتاسه و سولفات آمونیوم و ریزمغذی‌ها باید اجرا شود.

او ادامه داد: کشاورزان با توجه به نقش مواد آلی خاک و حفظ بقایای گیاهی در افزایش حاصلخیزی خاک، کاهش فرسایش آبی و بادی، صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش عملکرد در بلندمدت به هیچ وجه پس از برداشت محصول گندم، بقایای گیاهی را آتش نزنند و با مشورت کارشناسان و محققان در اراضی آبی اقدام به کشت مستقیم در بقایای گیاهی کنند.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->