یادی از شهید «مهدی رضایی مجد» | مارادونای ایران توی خاکریزها قهرمان شد پرواز مستقیم دمشق–جده برای سفر عمره سوری‌ها باز شد ستاد بزرگداشت شهدای خدمت تشکیل شد | از مساجد تا دانشگاه‌ها در میدان تبیین کتاب‌سال ۱۴۰۳ آستان قدس رضوی منتشر شد فرزندت را با کلام خدا واکسینه کن | مروری بر رهنمودهای اهل‌بیت(ع) درباره آموزش قرآن به کودکان فرمانده‌ای که خود را آبدارچی سپاه معرفی می‌کرد  جشنواره زیارت ویژه دانش‌آموزان مشهدی در ایام دهه کرامت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود احداث ۷۰ استخر ذخیره آب کشاورزی در سال ۱۴۰۳، دستاورد جهادگران بسیجی در خراسان رضوی آغاز آموزش قرآن به زبان انگلیسی در مدارس قم آغاز پذیرش حوزه علمیه خواهران قم از امروز (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) فراخوان ثبت‌نام متقاضیان خدمتگزاری در حج تمتع ۱۴۰۵ + جزئیات شعار محوری و عناوین روز‌های دهه کرامت ۱۴۰۴ اعلام شد شناسایی ۶۰۰ شهید ورزشکار در خراسان رضوی یادی از محمدتقی شریعتی، عالم فقید خراسانی | کانون نشر حقیقت درس‌هایی از نهج‌البلاغه | مالیات نماز صبح یکی از اعمال بافضیلت در روایات اسلامی‌ است | وقت خوب رحمت بیش از ۲۳۰ هزار موقوفه در کل کشور به ثبت رسیده است آمادگی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در طراحی و اجرای برنامه‌های خلاقانه ویژه جوانان تشرف ۵ هزار سالمند به حرم مطهر امام‌رضا(ع)، در قالب طرح «معین‌الضعفا» رقابت ۱۱۱ ورزشکار در جشنواره فرهنگی‌ورزشی رضوی
سرخط خبرها

ارزش کمک به امر ازدواج در اسلام

  • کد خبر: ۲۲۳۶۳۰
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۵
ارزش کمک به امر ازدواج در اسلام
در فرهنگ اسلامی بهترین ساختمان‌ها «بنای تزویج» است.

ازدواج سنت رسول اکرم (ص) و عامل تقویت و حفظ دین و افزایش روزی و ارزشی بزرگ و بالاترین فایده درزندگی هر مسلمان است. پیامبر خدا حضرت محمد (ص) و فاطمه‌زهرا (س) و امامان (ع) همگی ازدواج کرده و تشکیل خانواده داده‌اند. ازدواج زیربنای شکل‌گیری خانواده است.

 فاطمه‌زهرا (س)، بانوی نمونه اسلام و اسوه حسنه جامع، جهانی و جاویدان الهی، در آغاز جوانی ازدواج کردند. عبدالصمدبن‌بشیر گفته است: زنی نزد امام‌صادق (ع) آمد و عرض کرد‌: متبتّله هستم! امام پرسیدند‌: تبتل در نزد تو چیست؟ گفت‌: ازدواج نمی‌کنم. امام فرمودند: به چه دلیل؟ پاسخ داد: با ترک ازدواج درصدد فضیلت هستم. امام فرمودند‌: از این وضع دست بردار و بازگرد. اگر تبتل و بی‌شوهری و ترک ازدواج فضیلت بود، فاطمه (س) به آن سزاوارتر از تو بود؛ زیرا هیچ‌کس نیست که در فضیلت بر فاطمه پیشی بگیرد. (وسائل‌الشیعه، ج ۱۴، ص ۱۱۸).

شخصیت معصومین (ع)، این الگو‌ها و نمونه‌های برتر و عالی اسلامی‌و پیشگامان در فضیلت‌های بی‌نظیر، در خانواده شکوفا شده است. آنان همه تشکیل خانواده دادند و پیروان خویش در جهان را به ازدواج و تشکیل خانواده تشویق کردند و به صاحبان خانواده نیز سفارش کرده‌اند برادران و خواهران دینی خویش را در تشکیل خانواده یاری کنند.

 اسلام ترک زندگی و دوری از خوشی‌های آن را حسن نمی‌داند؛ هرچند دلبستگی به مال و فرزند و دنیا را هم نهی می‌کند، اما این را نیز که با دوری از ازدواج و یار و همسر، فکر کنیم خود را به خداوند نزدیک کرده‌ایم، اشتباه می‌داند که انسان در کنار دیگر انسان‌ها می‌تواند خود را بیازماید و اعمالش دیده شود؛ زیرا اگر در غاری تنها زندگی کنیم، فرصتی برای سنجش اعمال به ما دست نمی‌دهد. در تعامل و هم‌زیستی است که رفتار خوب معنی پیدا می‌کند و با دوری گزیدن و کناره جستن، انسان در بوته آزمایش قرار نمی‌گیرد.

ارزش یاری مؤمنان در تشکیل خانواده

بهترین و آخرین پیامبر خدا (ص) خود تشکیل خانواده دادند و همسران و فرزندانی داشتند. ایشان افزون بر سفارش‌های فراوان درباره ازدواج مسلمانان، خود در زمینه کمک در امر تزویج مؤمنان پیشگام بودند و در این‌باره فرموده‌اند‌: هرکه در تزویج بین مؤمنان کار کند و برای ازدواج زن و مرد باایمان تلاش کند تا بین آنان را جمع کند و با هم ازدواج کنند و خانواده تشکیل دهند، خدای عزوجل هزار زن از حورالعین هر زنی در قصری از در و یاقوت به ازدواج او درآورد و برای او در هر گامی که بردارد و هرکلمه‌ای که درتزویج مؤمنان و تشکیل خانواده بگوید، ثواب کار یک سال با شب‌زنده‌داری و قیام لیل و روزه‌داری روز‌ها خواهد بود. (وسائل‌الشیعه، ج ۱۴، ص ۲۷).

محبوب‌ترین بنیان الهی

در فرهنگ اسلامی بهترین ساختمان‌ها «بنای تزویج» است. پیامبر خدا (ص) فرمودند: «مابنی بناء فی الاسلام احب الی ا... عزوجل من التزویج: در اسلام هیچ بنایی ساخته نشده است که نزد خداوند محبوب‌تر و ارجمندتر از تزویج باشد». (من‌لایحضره‌الفقیه، ج ۳، ص ۳۸۳). ساختمان خانواده بهترین ساختمان اسلامی است و همکاری و مساعدت در احداث ساختمان خانواده، کمک به ساختن بهترین ساختمان‌هاست.

بالاترین و برترین شفاعت‌ها

شفاعت انواعی دارد. یک نوع آن شفاعت بین دو انسان است و شفاعت بین دو انسان نیز اقسامی دارد که بالاترین آن شفاعت بین دو انسان در امر ازدواج تا تشکیل خانواده است. امیرمؤمنان امام‌علی (ع) فرموده‌اند‌: «افضل الشفاعات ان تشفع بین اثنین فی نکاح حتی یجمع‌ا... بینهما: بهترین شفاعت‌ها این است که بین دو انسان در ازدواج شفاعت کنی تا خداوند بین آنان جمع کند و خانواده تشکیل بدهند». (وسائل‌الشیعه، ج ۱۴، ص ۲۷).

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->