سیاست‌های انقباضی کاهش تولید را در پی دارد نرخ طلا در بازار امروز مشهد (۲خرداد۱۴۰۳) از دستاورد‌های سیدالشهدای خدمت؛ یارانه نقدی ۴ برابر شد همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون انجام خواهد شد واردات در ازای صادرات غیرکشاورزی اجرا می‌شود بازار مشهد التهابی ندارد ۷۱ کیلوگرم شمش طلا فروخته شد (۱ خرداد ۱۴۰۳) دستاورد‌های آیت‌ا... رئیسی برای اقتصاد ایران اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی در دولت سیزدهم آپارتمان‌های ۸۵ متری را در منطقه ایثارگران مشهد پیدا کنید (۱ خرداد ۱۴۰۳) صنعت بیمه در فروردین سال جاری ۸.۹ همت خسارت پرداخت کرده است جریمه سنگین در انتظار بانک‌های متخلف در پرداخت تسهیلات مسکن واکنش بورس به خبر شهادت رئیس جمهور چه بود؟ | گزارش وضعیت بازار سهام ( یکم خرداد ۱۴۰۳) حباب سکه پس از شهادت رئیس‌جمهور افزایش یافت + علت (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات سایپا اعلام شد + جدول صادرات ۹۰ درصد طلای سرخ از ایران است | سهم پایین زعفران ایران از تجارت دنیا نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد آینده اقتصاد ایران پس از درگذشت آیت‌الله رئیسی چه می‌شود؟ | نمونه‌های تاریخی چه می‌گوید؟ مستاجران تا ۵ سال فرصت شکایت از صاحب‌خانه را دارند | در چه صورت می‌توان شکایت کرد؟ قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (سه شنبه، یکم خرداد ۱۴۰۳) سوءاستفاده دلالان ارز از شهادت رئیس‌جمهور سهمیه بنزین خردادماه بدون تغییر شارژ شد تخلف یک شرکت تولیدی محصولات چرمی به ارزش بیش از ۲ میلیارد ریال در مشهد و پلمب آن
سرخط خبرها

هفته کارگر رسید، تکلیف دستمزد کارگران مشخص نشد

  • کد خبر: ۲۲۴۱۰۰
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷
هفته کارگر رسید، تکلیف دستمزد کارگران مشخص نشد
یک فعال کارگری گفت: هر سال وعده‌هایی در این هفته به کارگران داده می‌شود، اما این وعده‌ها در طول سال به دست فراموشی سپرده می‌شود. به طور مثال وعده‌ برقراریِ امنیتِ شغلی هنوز محقق نشده است و اظهارنظر‌هایی که از وزارت کار بیرون می‌آید، نشان می‌دهد برنامه‌ دقیقی برای امنیتِ شغلی کارگران وجود ندارد.

 به گزارش شهرآرانیوز، عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین) با اشاره به درصدِ افزایشِ دستمزد امسال کارگران گفت: دستمزد امسال کاملا یک سویه تعیین شده است؛ کارگران مصوبه‌ مزد را امضا نکردند و حتی کارفرمایان هم نقش چندانی در تعیین آن نداشتند؛ بنابراین دستمزد با رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی تعیین نشده است. عدم رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی و عدم تعیین دستمزد طبق دو مولفه‌ ماده ۴۱ قانون کار، نشان می‌دهد که وزیر کار به قانون کار پایبند نیست. دو سالِ پیاپی هر دو مؤلفه‌ی ماده ۴۱ قانون کار در تعیین دستمزد کنار گذاشته شد. مجلس باید بابتِ این بی‌توجهی به قانون کار و نقضِ آن، وزیر کار را استیضاح کند. 

وی گفت: وزارت کار می‌گوید با پرداختِ یارانه و ایجاد مسکن، مشکلِ کارگران را حل می‌کنیم، اما اینها به کارِ بسیاری از کارگرانِ حداقل بگیر نمی‌آید. بخشِ بیشتری از این کارگران از پسِ بازپرداختِ این وام‌ها بر نمی‌آیند. آنها حتی نمی‌توانند با حداقل حقوقی که می‌گیرند کرایه خانه خود را پرداخت کنند. یارانه و کالابرگ هم به قدری نیست که بتواند مشکلِ کارگران را حل کند. ضمن اینکه خیلی از کارگران حتی از شرط و شروطی که برای گرفتنِ کالابرگ گذاشته شده ناراضی هستند. 

کریمی افزود: ظاهرا بحث‌هایی در مورد افزایشِ دستمزدِ کارگران مطرح است، که اگر هم افزایشی صورت بگیرد باز نمی‌تواند مشکل کارگران و عقب‌ماندگیِ چند ساله‌ دستمزدِ کارگران را حل کند، اما به هر حال هر چه به حقوق ناچیزِ کارگران اضافه شود، خوب است. از وزارت کار می‌خواهیم اگر قرار است اتفاقی در رابطه با دستمزد بیفتد، سریع اعلام و ابلاغ شود و بیش از این کارگران را در انتظار نگذارند. اینکه موضوع را بعد از گذشتِ چند ماه از سال مطرح کنند، درست نیست و کارگران از همین ابتدای سال با رشد نرخ تورم و افزایشِ هزینه‌ها مواجه شده‌اند که با دستمزد فعلی نمی‌توانند از پسِ آن هزینه‌ها بر بیایند. 

این فعال کارگری بیان کرد: واردِ اردیبهشت ماه شده‌ایم و هنوز تکلیف دستمزدِ بازنشستگان و زمانِ افزایش دستمزد مشخص نشده است. در حالیکه طبق روال هر سال افزایشی که برای کارگران در نظر گرفته شده برای بازنشستگان نیز در نظر گرفته می‌شود. اگرچه ما معتقدیم دستمزد بازنشستگان باید طبق ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی و حداقل‌های زندگی افزایش پیدا کند. به هر حال باید سریع در موردِ مستمریِ بازنشستگان تصمیم گرفته شود تا آنها بتوانند مستمریِ خود را با افزایش، از اردیبهشت ماه دریافت کنند و برای دریافتِ مابه‌التفاوت فروردین نیز تصمیم‌گیری شود. 

کریمی ادامه داد: در هفته‌ کارگر هستیم و انتظار داریم در این هفته به طور جدی به مشکلاتِ کارگران پرداخته شود. هر سال وعده‌هایی در این هفته به کارگران داده می‌شود، اما این وعده‌ها در طول سال به دست فراموشی سپرده می‌شود. به طور مثال وعده‌ برقراریِ امنیتِ شغلی هنوز محقق نشده است و اظهارنظر‌هایی که از وزارت کار بیرون می‌آید، نشان می‌دهد برنامه‌ دقیقی برای امنیتِ شغلی کارگران وجود ندارد. 

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: مطالباتِ صنفی ما در هفته‌ کارگر باید به گوش مسئولان برسد و برای آن برنامه‌ریزی دقیق کنند، نه اینکه با وعده و وعید‌های مختلف این هفته را سر کنند و بعد هم همه را فراموش کنند. 

کریمی بیان کرد: جهش تولید با حمایت از کارگران محقق می‌شود. با عقب‌ماندگیِ دستمزد از تورم، کارگران دیگر تمایلی به کار در مراکز تولیدی ندارند و به سمت بخش خدماتی و دلالی می‌روند. جهش تولید با دستانِ توانمندِ کارگران باید اتفاق بیفتد.
منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->