برق‌گرفتگی مرگبار جوان مشهدی برای شکار کبوتر صدور مجوز تاسیس مرکز منطقه‌ای اقلیم سازمان جهانی هواشناسی در تهران ریزش معدن در محدوده جاده اراک-توره | ۴ نفر در زیر آوار (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) جزئیات استخدام نیروی جدید در پلیس آیا گرمای هوا باعث تشدید میگرن می‌شود؟ ابتلای ۹۰ نفر به تب دنگی در کشور تا ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ دستگیری بادیگارد سلبریتی‌ها پس از قتل و گروگانگیری در تهران بارش‌های اخیر کدام حوضه‌های آبریز کشور را بهره‌مند کرد ٧۴ درصد شهرک‌های صنعتی فاقد تصفیه‌خانه یوز نابالغ خارج از مجموعه حفاظتی توران مشاهده شد پرداخت ۱۳۰ هزار فقره تسهیلات صندوق امداد ولایت به مددجویان کمیته امداد خراسان‌رضوی مدرسه مسجدمحور؛ جوانه‌ای است بر درخت تنومند انقلاب اسلامی رونمایی از نمونه‌های ۹ گونه از خزندگان ایران اعلام محدودیت‌های ترافیکی مراسم دعای عرفه در مشهد (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) امیدها برای نجات «گوزن زرد» از خطر انقراض اسناد دفترچه‌ای قدیمی دیگر اعتبار ندارند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ۲۷ خرداد ١۴٠٣) | بارش باران در مناطق غربی و شرقی استان فوت ۵ زائر ایرانی در ایام حج ۱۴۰۳ سال گذشته، همیاران صلح به ۴۰ هزار پرونده در مشهد رسیدگی کردند معاون زنان ریاست‌جمهوری از اجرای طرح «زنان برای زنان» خبر داد
سرخط خبرها

چطور با مصرف کافئین دچار مسمومیت می‌شویم؟

  • کد خبر: ۲۲۵۸۵۳
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۷
چطور با مصرف کافئین دچار مسمومیت می‌شویم؟
مسمومیت با کافئین زمانی اتفاق می‌افتد که مقدار این ماده در بدن فرد به میزان خطرناکی برسد. این امر طیفی از علائم ناخوشایند و شدید مانند مشکلات تنفسی و تشنج را به دنبال دارد. موارد معدودی هم وجود دارند که افراد به‌دلیل مسمومیت با کافئین جانشان را از دست داده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، به گفته متخصصان، میزان تحمل کافئین در افراد متفاوت است، اما در سیستم بدن برای میزان کافئین محدودیتی وجود دارد.

برای بسیاری از آمریکایی‌ها روز بدون نوشیدن یک فنجان قهوه شروع نمی‌شود و براساس گزارش انجمن ملی قهوه در آمریکا، میانگین مصرف قهوه در آمریکا بیش از سه فنجان در روز است و در این میان برخی افراد هم ترجیح می‌دهند کافئین را از طریق نوشیدنی‌های انرژی‌زا و قرص‌های کافئین دریافت کنند.

میزان تحمل کافئین در افراد متفاوت است، اما در سیستم بدن برای میزان کافئین محدودیتی وجود دارد. لرزش دستان و بالا رفتن ضربان قلب نشانه‌های رایجی‌اند که از وجود کافئین بیش از حد در بدن خبر می‌دهند. در شرایطی نادرتر، مصرف بیش از حد کافئین به وضعیتی به نام مسمومیت با کافئین یا سوءمصرف کافئین منجر می‌شود.

مسمومیت با کافئین زمانی اتفاق می‌افتد که مقدار این ماده در بدن فرد به میزان خطرناکی برسد. این امر طیفی از علائم ناخوشایند و شدید مانند مشکلات تنفسی و تشنج را به دنبال دارد. موارد معدودی هم وجود دارند که افراد به‌دلیل مسمومیت با کافئین جانشان را از دست داده‌اند.

به‌رغم نادر بودن، احتمال مسمومیت با کافئین‌ــ در صورت مصرف بدون ملاحظه‌ــ همیشه وجود دارد. شناخت علائم و عوامل هشداردهنده مصرف بیش از حد کافئین، می‌تواند به جلوگیری از آن کمک کند.

چقدر کافئین زیاد است؟

مسمومیت با کافئین بسیار جدی‌تر از سردردی است که به دلیل مصرف زیاد اسپرسو ایجاد می‌شود و زمانی رخ می‌دهد که فرد بیش از حد کافئین مصرف کند.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای بزرگسالان سالم تا ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز را حد مجاز تعریف می‌کند که معادل چهار یا پنج فنجان قهوه است هرچند «ارین پالینسکی وید»، متخصص تغذیه از نیوجرسی، معتقد است که مصرف حتی کمی بیشتر از ۴۰۰ میلی‌گرم اگرچه موجب مرگ یا آسیب دائمی نمی‌شود، اما در بزرگسالان معمولی احساس اضطراب را افزایش می‌دهد و تحریک‌پذیری را بیشتر خواهد کرد.

آثار جدی‌تر مسمومیت با کافئین زمانی ظاهر می‌شود که فرد ۱۲۰۰ میلی‌گرم یعنی حدود ۱۲ فنجان قهوه مصرف کند.

مسمومیت با کافئین انواع متفاوتی از آثار مخرب را بر بدن درپی دارد.

این متخصص تغدیه در این باره گفت: تاثیر محرک کافئین ضربان معمولی قلب را مختل می‌کند و به ضربان غیرطبیعی و حتی احتمال ایست قلبی منجر می‌شود. علاوه بر این، به گفته پالینسکی وید، سوء‌مصرف کافئین ممکن است مشکلات گوارشی مانند استفراغ و اسهال ایجاد کند.

به گفته متخصصان، از آنجا که کافئین مقدار ادرار را افزایش می‌دهد، افرادی که کافئین خیلی زیادی در بدن دارند، در معرض خطر از دست دادن مواد معدنی ضروری به‌ویژه پتاسیم از طریق ادرار قرار دارند. پایین‌آمدن سطح پتاسیم یا هیپوکالمی می‌تواند به ماهیچه‌ها تا حد فلج شدن آسیب بزند و مشکلات تنفسی ناشی از ضعیف‌شدن عضلات تنفسی را به دنبال داشته باشد. همچنین می‌تواند مانع عملکرد درست کلیه‌ها شود.

برخی علائم ناشی از مسمومیت با کافئین به‌شکل آثاری بر مغز و اعصاب دیده می‌شوند. موارد ثبت‌شده از اضطراب، توهم، میگرن، تورم مغزی و تشنج خبر می‌دهند.

مرگ ناشی از مسمومیت با کافئین بسیار نادر است و بیشتر مرگ‌های مرتبط با کافئین هم تصادفی اتفاق می‌افتند و معمولا به مصرف دارو‌های حاوی کافئین با دز بالا مربوط می‌شوند.

در صورت مشکوک‌شدن به مصرف بیش از حد کافئین، چه باید کرد؟

به گفته متخصصان، اگر بیش از چند بار دچار اضطراب و آشفتگی عصبی شدید و به مصرف بیش از حد کافئین مشکوک بودید، حتما به اورژانس مراجعه کنید. پزشکان می‌توانند از طریق همودیالیز برای فیلتر کردن کافئین از خون اقدام کنند.

چگونه از مسمومیت با کافئین جلوگیری کنیم؟

متخصصان توصیه می‌کنند که میزان مصرف روزانه کافئین را کنترل کنید. منبع محبوب کافئین قهوه است، اما محصولاتی مانند نوشابه‌های گازدار، چای سبز و کاکائو هم میزان کافئین را در بدن شما افزایش می‌دهند. پالینسکی وید توصیه می‌کند که در کنار مصرف این نوشیدنی‌ها، از نوشیدن آب کافی در روز غافل نشوید. آب‌رسانی کافی به بدن می‌تواند در حفظ ذخیره ویتامین‌های محلول در آب موجود در بدن موثر باشد، زیرا همان‌طور که گفته شد کافئین دفع ادرار را افزایش می‌دهد.


منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->