به گزارش شهرآرانیوز، حضور آسان و اشتغال اتباع خارجی در ایران به ویژه اتباع کشور افغانستان، معضلی است که چند دهه در بازار کار کشور بهصورت جدی پدید آمده و یک واقعیت انکارناپذیر است؛ تا جایی که کارگران ایرانی اعتقاد دارند کارفرمایان نیروی کار اتباع را به کار میگیرند تا شرایط کاری خودشان آسانتر باشد.
کارشناسان اقتصادی با هشدار برای پیامدهای ورود بیرویه اتباع بیگانه غیرمجاز به کشور، اشغال فرصتهای شغلی جوانان جویای کار توسط مهاجران را ازجمله این پیامدها عنوان میکنند. باوجود تلاش بسیار دستگاههای نظارتی برای کنترل و اعمال سختگیری در مرزها، در طول سه دهه گذشته اشتغال اتباع بیگانه غیرمجاز به یکی از چالشهای بازار کار ایران تبدیل شده و پیامدها و ناهنجاریهایی را بهدنبال داشته است. مطابق قانون کار، اتباع بیگانهای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و درصورت اشتغال، کارفرمای آنها متخلف محسوب شده و مشمول جریمه میشود.
ادارهکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی بخشنامهای، میزان جدید جریمه کارفرمایانی را که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده میکنند، برای اجرا به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها ابلاغ کرد.
بر اساس این بخشنامه، بهاستناد بند(ج) ماده(۱۱) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بر اساس مصوبه اخیر شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل حقوق و دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۳، میزان جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال تعیین شده که در صورت تکرار تخلف، این میزان دوبرابر خواهد شد.
منبع: تسنیم