برگشت وجه بیست میلیارد ریالی به شاکیان املاک در مشهد با ۱۰ موبایل پرفروش از برند‌های مختلف آشنا شوید + جزئیات و تصاویر (۷ تیر ۱۴۰۳) سقف اجاره‌بها مشخص شد | رقم‌های جدید روز‌های آینده به استان‌ها ابلاغ می‌شود طلا و سکه را در مشهد چند بخریم؟ (۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال (۷ تیر ۱۴۰۳) | پیشتازی هر گرم طلا در کانال ۳.۴ میلیون تومان قیمت خودرو‌های خارجی امروز در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۳) | جک جی ۴، ۸۳۰ میلیون تومان قیمت خودرو‌های داخلی در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷، ۸۰۸ میلیون تومان شد اقتصاد، اولویت اول دولت آینده باشد مطالبه معدن کاران خراسانی برای اصلاح تعرفه واردات ماشین آلات معدنی ارزهای دیجیتال نزولی شدند (۷ تیر ۱۴۰۳) تجربه دلار پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دوره‌های گذشته چه بود؟ پیاز و سیب زمینی کیلویی چند؟ | قیمت انواع میوه و صیفی جات در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۳) متوسط قیمت خرید و فروش مسکن در سال ۱۴۰۲ چقدر بود؟ قیمت کارخانه محصولات ایران خودرو در تیرماه ۱۴۰۳ مشخص شد+ جدول هوادارن سعید جلیلی در انتظار حضور او در استادیوم تختی مشهد قیمت جدیدترین موبایل‌های سامسونگ و شیائومی در بازار چقدر است؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون تومان شد آخرین وعده‌های بورسی نامزد‌ها چه بود؟ شناسایی شبکه توزیع خارج از شبکه نوار تست قند خون در مشهد جهش بورس در آخرین روز کاری قبل از انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت خورد؟ (۶ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، ارز و رمزارز‌ (۶ تیر ۱۴۰۳) | حباب سکه باد کرد قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ تیر ۱۴۰۳) | تویوتا کرولا ۲ میلیارد و ۹۷۰ میلیون تومان شد قیمت خودرو‌های داخلی افزایش یافت | رانا پلاس ۶۱۵ میلیون تومان (۶ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

۵۵ کشور مقصد زعفران ایرانی

  • کد خبر: ۲۲۷۲۳۷
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸
۵۵ کشور مقصد زعفران ایرانی
مدیرکل دفتر مطالعه، پایش و توسعه بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: در سال ۱۴۰۲ صادرات زعفران با بسته بندی کمتر از ۳۰ گرم رشد مناسبی داشته که ۲۲ درصد از زعفران‌های صادر شده را به خود اختصاص داده در صورتی که در سال ۱۴۰۱ این میزان حدود ۱۵.۵ درصد وزن کل صادرات این محصول بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، سید روح الله لطیفی اظهار کرد: ۲۲۱ تن زعفران ایرانی سال ۱۴۰۲ به ۵۵ کشور به صورت مستقیم صادر شد که ارزش صادراتی اظهاری آن ۲۰۷ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۲۸۱ دلار بوده که با وجود رشد صادرات از لحاظ وزنی و افزایش قیمت این محصول در کشور و بازارهای بین‌المللی شاهد کاهش ۱۵.۷ درصدی در اظهار ارزش این محصول هستیم.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ صادرات زعفران با بسته بندی کمتر از ۳۰ گرم رشد مناسبی داشته که ۲۲ درصد از زعفران‌های صادر شده را به خود اختصاص داده در صورتی که در سال ۱۴۰۱ این میزان حدود ۱۵.۵ درصد وزن کل صادرات این محصول بوده است.

لطیفی گفت: ۳۱.۴ تن از زعفران‌های صادر شده در سال ۱۴۰۲، زعفران‌های با بسته بندی زیر ۱۰ گرم بودند که این محصول با این بسته بندی نسبت به سال قبل ۶۷.۲ درصد افزایش داشته است و ۴۲ کشور مقصد آن بودند، ۱۳۱ کیلوگرم پودر زعفران، در بسته بندی زیر ۱۰ گرم در سال قبل صادر شده که این محصول فرآوری شده نسبت به سال قبل رشد ۵۶ درصدی داشته و ۱۱ کشور خریدار مستقیم آن بودند.

وی افزود: ۱۶.۴ تن زعفران نیز با بسته بندی ۱۰ تا ۳۰ گرمی به ۲۹ کشور صادر شده که ۱۲.۵ درصد بیشتر از سال قبل بوده و ۴۶۳ کیلوگرم محصول فرآوری شده پودر زعفران هم در بسته بندی ۱۰ تا ۳۰ گرمی در سال ۱۴۰۲ به ۱۱ کشور صادر شده که ۱۴.۹ درصد نسبت به سال قبل کمتر صادر شده است.

لطیفی در خصوص زعفران با بسته بندی ۳۰ گرم به بالا گفت: نزدیک به ۱۷۳ تن از زعفران‌های صادر شده در سال ۱۴۰۲، زعفران‌های با بسته بندی بالای ۳۰ گرم بودند که برای این محصول، صادرات فله به شمار می‌آید که نسبت به مدت مشابه به دلیل افزایش صادرات با بسته بندی با کاهش ۵.۹ درصدی همراه بوده است.

مدیرکل دفتر مطالعه، پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی در خصوص مقاصد زعفران ایرانی گفت: امارات با خرید ۶۷ هزار و ۱۲۰ کیلوگرم زعفران مقصد نخست و پس از آن چین با خرید ۴۹ هزار و ۲۰۰ کیلوگرم، اسپانیا با ۴۳ هزار و ۸۲۰ کیلوگرم، افغانستان با ۲۱ هزار و ۷۱۶ کیلوگرم و رشد ۱۹۸ درصدی، قطر با ۵ هزار و ۷۷۴ کیلوگرم، ایتالیا با ۵ هزار و ۶۰۴ کیلوگرم، کویت با ۳ هزار و ۳۰۱ کیلوگرم، عمان با ۲ هزار و ۹۹۳ کیلوگرم، بحرین با ۲ هزار و ۶۸۳ کیلوگرم و فرانسه با ۲ هزار و ۴۳۳ کیلوگرم مقاصد دوم تا دهم صادرات زعفران ایرانی بودند.

وی ادامه داد: هند، آلمان، هلند، تایوان، هنگ کنگ، کانادا نیز خریداران بالای هزار کیلوگرم زعفران بودند و پس از آن کشورهای سوئد، بلژیک، انگلستان، مالزی، استرالیا، ترکیه، عراق، سوئیس، روسیه، موریس، سنگاپور، قزاقستان، ژاپن، تایلند، اسلوونی، اردن، فیلیپین، اتریش، نروژ، نیوزیلند، کره جنوبی، رومانی، پاکستان، آفریقای جنوبی، بنگلادش، یونان، کرواسی، چک، اندونزی، آرژانتین، برزیل، دانمارک، ایرلند، بوسنی، تونس، عربستان، گرجستان و مجارستان در رتبه‌های بعدی خرید زعفران از ایران در سال ۱۴۰۲ قرار دارند.

لطیفی در خصوص افزایش سه برابری صادرات زعفران به افغانستان گفت: صادرات زعفران ایرانی به افغانستان حدود ۱۹۸ درصد افزایش داشته که این امر می‌تواند ارتباط مستقیمی با حقوق ورودی صفر درصدی زعفران از مبدا افغانستان به بازار مصرف هند داشته باشد که در راستای پیمان‌های مشترک هند و افغانستان صورت می‌گیرد، در صورتی که اگر تاجر ایرانی و برخی کشورهای دیگر بخواهند این محصول را وارد بازار هند کنند باید بیش از ۳۸ درصد حقوق ورودی یا اصطلاحاً تعرفه گمرکی پرداخت کنند که این اختلاف تعرفه‌ای باعث شده شراکتی بین برخی تجار ایرانی و افغان برای بهره‌گیری از این مزیت در افزایش سود و کاهش هزینه‌ها به وجود بیاید تا سهمی از بازار مصرف بیش از ۵۰ تن زعفران در هند را در اختیار بگیرند.

دبیر کمیته توسعه صادرات تشکل‌ها و اتحادیه‌های کشاورزی ایران گفت: بیشترین میزان صادرات زعفران در سال گذشته به ترتیب مربوط به ماه‌های آبان با ۲۶.۴ تن و اردیبهشت با ۲۵.۴ تن، اسفند با ۲۲ تن، آذر با ۲۱.۴ تن و بهمن با ۲۰.۸ تن بوده است و کمترین میزان صادرات مربوط به فروردین با ۱۲.۴ تن بوده است.
منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->