سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

رئیس کل موزه ملی ایران: ما باید میراث افغانستان را به درستی به جهان معرفی کنیم

  • کد خبر: ۲۲۸۱۴۹
  • ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷
رئیس کل موزه ملی ایران: ما باید میراث افغانستان را به درستی به جهان معرفی کنیم
رئیس کل موزه ملی ایران با بیان اینکه ما باید میراث افغانستان را به درستی به جهان معرفی کنیم گفت: افغانستان چهار راه فرهنگی است.

به گزارش شهرآرانیوز، جبرئیل نوکنده، رئیس کل موزه ملی ایران در حاشیه نشست روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در تالار همایش‌های موزه ملی ایران با بیان غنای فرهنگی نامحدود افغانستان، با سه ویژگی کهن، عمیق و پر مغز، افزود: افغانستان چهارراه فرهنگ است.

نوکنده شناساندن و شناسایی افغانستان توسط جهان به عنوان یک «گنجینه فرهنگی» را نیازمند همکاری‌های چندجانبه و دوجانبه بسیار منطقه‌ای و بین‌المللی عنوان کرد و این امر را وظیفه تمام کشور‌های حوزه تمدنی فارسی دانست.

او در ادامه تصریح کرد: ما باید میراث افغانستان را به درستی به جهان معرفی کنیم؛ میراثی کهن، عمیق و پرمغز. ما متأسفانه لایه فرهنگی و غنای فرهنگی افغانستان را در جهان پررنگ نکردیم و متأسفانه یک تصویر دیگری به جهان مخابره کردیم که تصحیح این امر، وظیفه همه ماست. چون همه ما در یک سرزمین و صاحب یک میراث فرهنگی هستیم.

رئیس کل موزه ملی ایران در ادامه از لزوم برنامه‌های مشترک فرهنگی میان کشور‌های حوزه تمدنی زبان فارسی سخن گفت و از ضعف‌های مدیریت فرهنگی کشور‌های حوزه تمدنی زبان فارسی انتقاد کرد.

او تاکید کرد: از نظر من کشور‌های فارسی‌زبان در حوزه فرهنگ، آن‌چنان کار‌های جدی مشترک انجام نمی‌دهند؛ چه در حوزه ادبیات، چه در حوزه سینما، چه در حوزه میراث فرهنگی. من الان مدیر موزه ملی ایران هستم، مدیران موزه‌های ملی این کشورها، باید نمایشگاه‌های مشترک بگذارند. ما یک میراث مشترک فرهنگی-تمدنی داریم و از هم جدا نیستیم.

نوکنده، انجام برنامه‌ها و کار‌های مشترک گسترده و درازمدت در حوزه زبان فارسی را نیاز کشور‌های فارسی‌زبان دانست و تصریح کرد: اعتقاد من این است که هر سه کشور فارسی‌زبان، باید کار‌های مشترک زیادتری در این حوزه انجام بدهند. ما متأسفانه خیلی کار مشترک نمی‌کنیم و این نیاز ماست. ما در این حوزه باید برنامه‌ها و کار‌های مشترکِ گسترده درازمدت داشته باشیم.

مدیر موزه ملی ایران با اشاره به حضور مهاجران افغانستانی به ویژه نخبگان و فرهنگیان افغانستانی در ایران، به عنوان یک زمینه و فرصت برای تقویت و تحکیم روابط فرهنگی ایران و افغانستان، درباره حضور مهاجران افغانستانی در ایران گفت: مهاجران در سرزمین خودشان هستند.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->