«حیات کرانه» نمایشگاه‌ عکس‌های کودکانِ بی‌شناسنامه! اعلام آمادگی ایران برای برگزاری نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان در هرات مدیرکل اتباع خراسان رضوی: ساخت اردوگاه سامان‌دهی اتباع خارجی در تایباد ضروری است روسیه درباره احتمال دخالت دوباره آمریکا در افغانستان هشدار داد نوزادان ۶ قلوی جوزجانی در افغانستان جان باختند موتورسواری وزیر خارجه طالبان در خیابان‌های کابل + فیلم شوق والیبال در افغانستان | جشن پیروزی تیم اتحاد در بدخشان + فیلم براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند افراد مسلح مرکز واکسیناسیون در پاکستان را هدف قرار دادند تناقض در آمار طالبان و سازمان جهانی بهداشت | جولان فلج اطفال در افغانستان سرکنسول جدید ایران در هرات: جمهوری اسلامی به دنبال توسعه پایدار همسایگان است برنامه جهانی غذا: برای کمک به افغانستان به ۶۱۷ میلیون دلار بودجه نیاز داریم جذب ۲۸۲ دانشجوی جدید افغانستانی در دانشگاه بیرجند آغاز‌به‌کار سفیر جدید ازبکستان در افغانستان ویدئو | استقبال از اولین پرواز ایران ایرتور در فرودگاه کابل (۷ آبان ۱۴۰۳) ادامه شگفتی نوجوانان فوتبال افغانستان | پیروزی ۳ بر ۲ در برابر بنگلادش کاظمی قمی: فروش زمین به اتباع افغانستانی در چابهار، شایعه است | ۶ میلیون افغانستانی در ایران حضور دارند شورای علمای شیعه افغانستان، اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل را به‌شدت محکوم کرد عبدالله عبدالله تجاوز اسرائیل به ایران را محکوم کرد حامد کرزی اقدام رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد راهکار‌های توسعه روابط اقتصادی با خراسان رضوی از زبان تاجران افغانستانی
سرخط خبرها

افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی

  • کد خبر: ۲۲۸۶۷۱
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹
افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی
سازمان ملل متحد در گزارشی تازه گفته است که افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی است و تا سال ۲۰۳۰ خشکسالی در این کشور به حالتی عادی تبدیل خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد با انتشار گزارشی می‌گوید که افغانستان همچنان یکی از آسیب‌پذیرترین کشور‌های جهان در برابر اثرات تغییرات اقلیمی است و پیامد‌های آن برای این کشور زیان‌بار خواهد بود.

اوچا در گزارش خود که ۲۷ اردیبهشت آن را منتشر کرده گفته است که براساس شاخص سازگاری جهانی نوتردام، افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر و کم آمادگی برای رسیدگی به تاثیرات تغییرات اقلیمی در سطح جهان است و در حال حاضر رتبه هشتم را در شاخص خطر تغییرات اقلیمی دارد.

در این گزارش آمده است که بین سال‌های ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۰، میانگین دمای سالانه افغانستان حدود ۱.۸ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته که تقریباً دو برابر میانگین جهانی است.

اوچا گفته است: «بر اساس مدل‌های تغییر اقلیم، انتظار می‌رود که افزایش میانگین سالانه دمای افغانستان در آینده به طور قابل توجهی بیشتر از میانگین جهانی باشد که در نتیجه خطر خشکسالی و خشکسالی سالانه در بسیاری از مناطق کشور احتمالاً تا سال ۲۰۳۰ به حالت عادی تبدیل می‌شود.»

گزارش گفته است که در عین حال، شرایط آب و هوایی نامنظم‌تر شده است و با توجه به الگو‌های ال نینو در اواخر سال ۲۰۲۳ و اوایل سال ۲۰۲۴ انتظار می‌رفت که باران و برف مطلوبی را به همراه داشته باشد، اما افغانستان در عوض در این دوره شرایط زمستانی خشک و گرم غیرمنتظره‌ای را تجربه کرد.

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد گفته است که از اکتبر سال گذشته تا جنوری سال روان، کمبود بارندگی به موقع بین ۱۰ تا ۵۵ درصد بوده است، طوری که مناطق شرق و شمال‌شرق از رهگذر بارندگی اندک بیشتر و شمال و جنوب‌شرق کمتر متاثر شده است.

این درحالی است که وقوع سیلاب در هفته‌های گذشته در شمال شرق افغانستان تلفات و خسارت‌های زیادی برجای گذاشته است. همچنین وقوع سیل در ولایت غور در روز جمعه ۵۰ کشته برجای گذاشته است. در هرات نیز در رابطه با وقوع سیل هشدار داده شده است.

امیرخان متقی وزیر امور خارجه حکومت سرپرست طالبان چندی پیش گفته بود که هرچند افغانستان نقشی در تغییر شرایط اقلیمی جهان ندارد، اما بیشترین آسیب را از این ناحیه دیده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->