طالبان یک زوج انگلیسی را آزاد کرد تیم ملی فوتسال افغانستان راهی میانمار شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) کمپین «اینترنت را قطع نکنید»، تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی‌شدن فرمان رهبر طالبان ۳۰۰ هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا متصل شدند توضیحات مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره ثبت نام از دانش آموزان اتباع در مدارس + فیلم وزیر صمت با ملابرادر دیدار کرد | تاکید بر گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل- تهران نشست اقتصادی و تجارتی افغانستان و ایران به میزبانی کابل برگزار شد | تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری شد + عکس دیدار هیئت راه آهن ایران با مقامات محلی بلخ | ایران آماده آغاز اقدامات عملی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) مجید مرتضایی فهرست نهایی بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان برای مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ را اعلام کرد قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴) طالبان دسترسی مردم به خدمات اینترنت فیبرنوری را در استان بلخ افغانستان قطع کردند مدیرکل اتباع خراسان رضوی: بازگشت اتباع افغانستانی فقط از طریق اردوگاه‌ها امکان پذیر است معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی: میزان ورود دوباره اتباع غیرمجاز به کشور تقریباً صفر است وزیر صمت در رأس یک هیئت عالی‌رتبه اقتصادی به کابل رفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) وزارت آموزش پرورش طالبان: ۲۶۸ دانش‌آموز در زلزله شرق افغانستان جان باخته‌اند وزیر خارجه طالبان در گفت‌وگو با مقام قطری: حمله به دوحه نقض آشکار قوانین، عرف‌ها و ارزش‌های بین‌المللی بود قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴) دیدار وزیر خارجه طالبان با هیئت آمریکایی در کابل قیمت امروز پول افغانی (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه هنرمندان افغانستانی در کابل، به‌مناسبت سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص)
سرخط خبرها

افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی

  • کد خبر: ۲۲۸۶۷۱
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹
افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی
سازمان ملل متحد در گزارشی تازه گفته است که افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی است و تا سال ۲۰۳۰ خشکسالی در این کشور به حالتی عادی تبدیل خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد با انتشار گزارشی می‌گوید که افغانستان همچنان یکی از آسیب‌پذیرترین کشور‌های جهان در برابر اثرات تغییرات اقلیمی است و پیامد‌های آن برای این کشور زیان‌بار خواهد بود.

اوچا در گزارش خود که ۲۷ اردیبهشت آن را منتشر کرده گفته است که براساس شاخص سازگاری جهانی نوتردام، افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر و کم آمادگی برای رسیدگی به تاثیرات تغییرات اقلیمی در سطح جهان است و در حال حاضر رتبه هشتم را در شاخص خطر تغییرات اقلیمی دارد.

در این گزارش آمده است که بین سال‌های ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۰، میانگین دمای سالانه افغانستان حدود ۱.۸ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته که تقریباً دو برابر میانگین جهانی است.

اوچا گفته است: «بر اساس مدل‌های تغییر اقلیم، انتظار می‌رود که افزایش میانگین سالانه دمای افغانستان در آینده به طور قابل توجهی بیشتر از میانگین جهانی باشد که در نتیجه خطر خشکسالی و خشکسالی سالانه در بسیاری از مناطق کشور احتمالاً تا سال ۲۰۳۰ به حالت عادی تبدیل می‌شود.»

گزارش گفته است که در عین حال، شرایط آب و هوایی نامنظم‌تر شده است و با توجه به الگو‌های ال نینو در اواخر سال ۲۰۲۳ و اوایل سال ۲۰۲۴ انتظار می‌رفت که باران و برف مطلوبی را به همراه داشته باشد، اما افغانستان در عوض در این دوره شرایط زمستانی خشک و گرم غیرمنتظره‌ای را تجربه کرد.

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد گفته است که از اکتبر سال گذشته تا جنوری سال روان، کمبود بارندگی به موقع بین ۱۰ تا ۵۵ درصد بوده است، طوری که مناطق شرق و شمال‌شرق از رهگذر بارندگی اندک بیشتر و شمال و جنوب‌شرق کمتر متاثر شده است.

این درحالی است که وقوع سیلاب در هفته‌های گذشته در شمال شرق افغانستان تلفات و خسارت‌های زیادی برجای گذاشته است. همچنین وقوع سیل در ولایت غور در روز جمعه ۵۰ کشته برجای گذاشته است. در هرات نیز در رابطه با وقوع سیل هشدار داده شده است.

امیرخان متقی وزیر امور خارجه حکومت سرپرست طالبان چندی پیش گفته بود که هرچند افغانستان نقشی در تغییر شرایط اقلیمی جهان ندارد، اما بیشترین آسیب را از این ناحیه دیده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->