به گزارش شهرآرانیوز؛ دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد با انتشار گزارشی میگوید که افغانستان همچنان یکی از آسیبپذیرترین کشورهای جهان در برابر اثرات تغییرات اقلیمی است و پیامدهای آن برای این کشور زیانبار خواهد بود.
اوچا در گزارش خود که ۲۷ اردیبهشت آن را منتشر کرده گفته است که براساس شاخص سازگاری جهانی نوتردام، افغانستان ششمین کشور آسیبپذیر و کم آمادگی برای رسیدگی به تاثیرات تغییرات اقلیمی در سطح جهان است و در حال حاضر رتبه هشتم را در شاخص خطر تغییرات اقلیمی دارد.
در این گزارش آمده است که بین سالهای ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۰، میانگین دمای سالانه افغانستان حدود ۱.۸ درجه سانتیگراد افزایش یافته که تقریباً دو برابر میانگین جهانی است.
اوچا گفته است: «بر اساس مدلهای تغییر اقلیم، انتظار میرود که افزایش میانگین سالانه دمای افغانستان در آینده به طور قابل توجهی بیشتر از میانگین جهانی باشد که در نتیجه خطر خشکسالی و خشکسالی سالانه در بسیاری از مناطق کشور احتمالاً تا سال ۲۰۳۰ به حالت عادی تبدیل میشود.»
گزارش گفته است که در عین حال، شرایط آب و هوایی نامنظمتر شده است و با توجه به الگوهای ال نینو در اواخر سال ۲۰۲۳ و اوایل سال ۲۰۲۴ انتظار میرفت که باران و برف مطلوبی را به همراه داشته باشد، اما افغانستان در عوض در این دوره شرایط زمستانی خشک و گرم غیرمنتظرهای را تجربه کرد.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد گفته است که از اکتبر سال گذشته تا جنوری سال روان، کمبود بارندگی به موقع بین ۱۰ تا ۵۵ درصد بوده است، طوری که مناطق شرق و شمالشرق از رهگذر بارندگی اندک بیشتر و شمال و جنوبشرق کمتر متاثر شده است.
این درحالی است که وقوع سیلاب در هفتههای گذشته در شمال شرق افغانستان تلفات و خسارتهای زیادی برجای گذاشته است. همچنین وقوع سیل در ولایت غور در روز جمعه ۵۰ کشته برجای گذاشته است. در هرات نیز در رابطه با وقوع سیل هشدار داده شده است.
امیرخان متقی وزیر امور خارجه حکومت سرپرست طالبان چندی پیش گفته بود که هرچند افغانستان نقشی در تغییر شرایط اقلیمی جهان ندارد، اما بیشترین آسیب را از این ناحیه دیده است.