مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور مصرف انسولین ۲۴۰ درصد بیش از نیاز کشور است
سرخط خبرها

بنیان خانواده نقشی تأثیرگذار در حفظ و بهبود سلامت روانی و اجتماعی دارد

  • کد خبر: ۲۳۰۰۸۰
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴
بنیان خانواده نقشی تأثیرگذار در حفظ و بهبود سلامت روانی و اجتماعی دارد
مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مهم‌ترین مسئولیت اعضای یک خانواده برای حفظ و بهبود سلامت روانی و اجتماعی خود و سایر اعضا، توجه به تقویت عوامل محافظ و کاهش عوامل خطر در آن خانواده بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ندا اخروی اظهار کرد: آخرین مطالعات علمی و تحلیل‌ها نشان می‌دهد صرفاً دادن اطلاعات درباره آسیب‌های اجتماعی، عوارض مصرف مواد و رفتار‌های پرخطر، بزرگ‌نمایی پیامد‌های آن و ایجاد رعب و ترس از این عوارض، تأثیر قابل‌توجهی در کاهش گرایش افراد به این آسیب‌ها نداشته است.

وی با اشاره به اینکه آنچه مانع جدی گرایش نوجوانان و جوانان به آسیب‌های اجتماعی و مصرف مواد می‌شود، بهبود فرایند رشد و تکامل جسمی و ارتقای سلامت روانی و اجتماعی آن‌ها در جامعه است، بیان کرد: مطالعات اخیر حاکی از آن بوده که از برنامه‌ها و مداخلات پیشگیرانه‌ای حمایت کرده و از طریق کاهش عوامل خطر و تقویت عوامل محافظ عمل می‌کنند.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: عوامل خطر عواملی هستند که احتمال آسیب‌های روانی، اجتماعی و رفتار‌های پرخطر را افزایش می‌دهند.

اخروی با ذکر این نکته که هرچه عوامل خطری که کودک تجربه می‌کند بیشتر باشد احتمال این آسیب‌ها در دوران نوجوانی و جوانی افزایش می‌یابد، تاکید کرد: همچنین از طرف دیگر نیز عوامل محافظ را داریم که خود عواملی هستند که اثر عوامل خطر را کاهش می‌دهند و از فرد در مقابل آسیب‌ها محافظت می‌کنند.

وی تصریح کرد: خانواده یکی از عواملی است که نقاط قوت آن می‌تواند محل رشد افراد و کمک به حل مشکلات و فشار‌های روانی آنها باشد و نقاط ضعف آن می‌تواند عامل خطری برای روی آوردن افراد به رفتار‌های پرخطر باشد.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کودکان بیش از همه از والدین خود تاثیر می‌پذیرند، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در خانواده‌هایی که یکی از والدین پرخاشگر باشند، یا دخانیات و یا مواد مصرف کنند، ممکن است کودکان با الگو برداری از آنها به این رفتار‌ها روی آورند؛ بنابراین توجه به عوامل خطر و محافظ در خانواده یکی از مهم‌ترین بخش‌های موثر در هر برنامه پیشگیری از آسیب‌های روانی و اجتماعی است.

اخروی در رابطه با نتایج پژوهش‌ها در زمینه عوامل خطر و محافظ مواد در حوزه خانواده، بیان کرد: در این خصوص می‌توان گفت که مهم‌ترین عوامل زمینه ساز آسیب‌های روانی اجتماعی و رفتار‌های پرخطر در خانواده شامل محیط خانوادگی آشفته و بهم ریخته، مشاجره و اختلاف شدید بین والدین، روش‌های فرزندپروری ناکارآمد (خصوصاً در باره کودکانی که مبتلا به بیش فعالی بوده یا دارای اختلال سلوک باشند)، دلبستگی ضعیف بین والدین و فرزندان و وجود والدین مصرف کننده مواد در خانواده بوده است.

وی اضافه کرد: همچنین از جمله مهمترین عوامل محافظت کننده از آسیب‌های روانی اجتماعی و رفتار‌های پرخطر در خانواده می‌توان به تعامل با دوام و با ثبات فرزندان و والدین (مثل ارتباط خوب بین اعضای خانواده یا بین والدین) و دلبستگی و روابط عاطفی مثبت بین اعضای خانواده (مثل دلبستگی و روابط بین مادر و فرزندان) اشاره کرد.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه تلاش برای رشد و شکوفایی خانواده به معنای آن است که اعضای خانواده برای افزایش مهارت‌ها و توانایی‌ها تلاش کنند، گفت: همچنین حمایت خانوادگی یعنی آنکه اعضای خانواده به فکر هم هستند و در مواقع مورد نیاز از یکدیگر حمایت روانی، اقتصادی و عاطفی و ... می‌کنند.

اخروی تصریح کرد: عوامل خطر و عوامل محافظت کننده در زندگی همه افراد وجود داشته و همانند کفه‌های ترازو عمل می‌کنند و عوامل محافظتی نیز نقش تعادل دهنده را دارند و اگر عوامل محافظ افزایش پیدا کند امکان آسیب دیدن فرد کمتر می‌شود.

وی با ذکر این نکته این نکته که توجه به عوامل محافظتی و تقویت آنها برای مقابله با عوامل خطر موجب پیشگیری از آسیب روانی اجتماعی، پیشگیری از مصرف مواد، دخانیات و الکل خواهد شد، تاکید کرد: با توجه به موارد اشاره شده می‌توان گفت که مهمترین مسئولیت اعضای یک خانواده برای حفظ و بهبود سلامت روانی و اجتماعی خود و سایر اعضا، توجه به تقویت عوامل محافظ و کاهش عوامل خطر در آن خانواده بوده است.

مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: اگر هر یک از ما نقش و تاثیر خود را بر سلامت روان و سلامت اجتماعی دیگران درک کنیم و به مسئولیت خود در این خصوص متعهد باشیم، بدون شک بسیاری از آسیب‌های تهدید کننده خانواده بی‌اثر خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->