واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

جویدن ناخن یک اختلال وسواسی است که باید درمان شود

  • کد خبر: ۲۳۰۳۳۶
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹
جویدن ناخن یک اختلال وسواسی است که باید درمان شود
جویدن ناخن یا اونیکوفاژی ممکن است یک رفتار موقتی نسبتاً غیرمخرب باشد. این عادت در ابتدا می‌تواند صرفاً یک نگرانی در مورد ایجاد اختلال در زیبایی باشد، اما به‌تدریج می‌تواند به یک مشکل جدی و طولانی‌مدت تبدیل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، جویدن ناخن در حقیقت یک عارضه آسیب‌شناختی مربوط به دهان و آراستگی است كه با گازگرفتگی مزمن و غیرقابل‌كنترل ناخن همراه است. این کار برای ناخن‌ها و بافت اطراف آن مخرب است. جویدن یک اختلال وسواسی اجباری است و باید درمان شود.

 افرادی که به صورت مزمن ناخن‌های خود را می‌جوند، ممکن است احساس پریشانی، اضطراب یا تنش قبل از گاز‌گرفتن، احساس تسکین یا حتی لذت پس از گاز‌گرفتن، احساس شرم، خجالت و گناه را که غالباً به‌خاطر ظاهر صدمات جسمی است که به پوست و ناخن‌ها وارد می‌شود، تجربه کنند.

جویدن ناخن به بافت انگشتان، ناخن‌ها و کوتیکول‌ها و نیز دهان و دندان آسیب وارد کرده و مشکلات عفونتی ایجاد می‌کند. در صورت کنترل‌نشدن جویدن ناخن، ممکن است به روابط پیچیده خانوادگی و اجتماعی منجر شود.

جویدن ناخن معمولاً در اوایل کودکی شروع می‌شود. این عارضه در دوران نوجوانی به اوج خود می‌رسد، اما ممکن است تا بزرگ‌سالی نیز ادامه پیدا کند. در بیشتر موارد این رفتار با افزایش سن کاهش می‌یابد یا متوقف می‌شود.

علت 

ممکن است یک ارتباط ژنتیکی با اونیکوفاژی وجود داشته باشد. به نظر می‌رسد برخی از افراد زمینه ژنتیکی در جهت ایجاد BFRB دارند. همچنین اختلالات خلقی و اضطرابی که از اقوام درجه‌یک به ارث برسد نیز در بروز اختلال جویدن ناخن مؤثر است. طبق نتایج به‌دست‌آمده، عمل جویدن ناخن باعث کاهش استرس، تنش یا حس کسل‌بودن می‌شود. 

افرادی که به‌طور عادی ناخن‌های خود را می‌جوند، اقرار می‌کنند که وقتی احساس عصبی‌بودن، بی‌حوصلگی، تنهایی یا حتی گرسنگی دارند، این کار را انجام می‌دهند.

درمان

روش‌های قدیمی که برای جلوگیری از جویدن ناخن استفاده می‌شوند، عموماً بی‌اثر هستند. ازجمله این داروها می‌توان به استفاده از محصولات با طعم تلخ بر روی ناخن‌ها اشاره کرد که به مرور زمان عادی می‌شوند.

مداخلاتی مانند گذاشتن یک مانع که از تماس بین دهان و ناخن‌ها جلوگیری می‌کند نیز یک روش مقابله با جویدن ناخن است. استفاده از دستکش معمولی یا دستکش‌های بدون‌انگشت، جوراب و وسایل نگهدارنده از روش‌های جلوگیری از جویدن ناخن محسوب می‌شوند.

در موارد شدید، درمان باید بر کاهش یا از‌بین‌بردن عوامل حسی مرتبط با جویدن ناخن متمرکز شود. درمان شناختی‌رفتاری، تمرین عادت معکوس و آرام‌سازی عضلات پیش‌رونده، پذیرش و تعهد درمانی به‌همراه تکنیک خودیاری می‌توانند مفید باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->