یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم معرفی هتل‌های نزدیک دانشگاه اصفهان ضرب و جرح محیط‌بان پناهگاه حیات وحش میاندشت خراسان‌ شمالی پایان عملیات اطفای حریق پارک ملی گلستان (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری اعضای شبکه تروریستی داعش در تهران + عکس و فیلم سردار رادان: مراسم سالروز ارتحال امام (ره) در امنیت کامل برگزار شد کاهش ۴۰درصدی بارش‌ها نسبت به سال قبل | خراسان رضوی هم با افت بارش همراه بوده است زمان پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری مشخص شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: خراسان‌رضوی الگویی ملی در حوزه آموزش‌وپرورش است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش محسوس دما در استان کد بیماری‌های ویژه برای تشکیل پرونده بازنشستگان صعب العلاج حذف شد توضیحات وزیر آموزش و پرورش درخصوص فوق‌العاده خاص و ویژه معلمان مشکل رتبه‌بندی ۱۲۰۰ معلم که در پوشه قرمز قرار داشتند، حل شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) زورگیری با بطری شکسته، پلیس را مجبور به شلیک کرد شهادت یک محیطبان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز در کهگیلویه رمزگشایی از قتل برادر با همدستی مادر! دستگیری قاتل مرد جوان در بیابان‌های جنوب تهران برخورد میکسر بتن با ۳ خودرو و یک ساختمان در سعادت‌آباد تهران حادثه آفرید جزئیات نجات گروگان‌های هندی از چنگ باند آدم‌ربایان خارجی در تهران شلاق و کار در خانه سالمندان، مجازات تعرض به دختر جوان ماجرای زورگیری وحشتناک قمه کش نقابدار از زنان در مشهد سخنگوی آموزش و پرورش پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش رو را تکذیب کرد دستور جدید معاون وزیر آموزش و پرورش برای بازسازی مدارس سنگی صدور هشدار هواشناسی در خصوص تشدید بارش در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر (۱۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۳۰۴ ناظر در خراسان رضوی، حامی کودکان کار شدند

  • کد خبر: ۲۳۰۵۳۵
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
۳۰۴ ناظر در خراسان رضوی، حامی کودکان کار شدند
«هر کودک کار، یک حامی» عنوان پویشی است که تیر‌ماه سال گذشته برای نجات کودکان کار از بروز مخاطرات و رسیدگی به وضعیت آنها راه‌اندازی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، این حامیان ممکن است فعالان اجتماعی یا حتی اشخاص حقیقی باشند که بر رفتار کودک و برخورد اطرافیان نظارت دارند تا خطری کودک را تهدید نکند و حال طبق گفته معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی، ۳۰۴ ناظر، حامی کودکان کار خراسان رضوی شده‌اند.

نیره عابدین‌زاده، معاون دادستان و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۵ مشهد، نیز پیش‌از‌این گفته بود که «با بودجه بسیار کم دولتی، مشارکت مردم و خیران برای سامان‌دهی کودکان کار ضروری است.» آن‌طور که سال گذشته اعلام شد فرایند نظارت حامی به این‌صورت است که شرایط کودک را بررسی می‌کند و در‌صورتی‌که کودک در شرایط مخاطره‌آمیز قرار بگیرد، بدون معطلی به دایره سرپرستی دادگستری اطلاع داده می‌شود تا اقدامات لازم صورت بگیرد.

۱۱۷۷ کودک‌کار در خراسان‌رضوی

طبق گفته حمیده محدث و در گفتگو با شهرآرا، اکنون ۱۱۷۷‌پرونده فعال در زمینه کودکان‌کار در استان داریم که از این تعداد برای ۳۰۴‌کودک کار که در مراکز غربال بودند، ناظر مشخص شده است؛ مراکز غربال در‌واقع مراکز ورودی هستند که کودکان‌کار پس از شناسایی به آنجا منتقل و پذیرش می‌شوند. البته پس از اینکه این کودکان به مراکز غربال منتقل می‌شوند، ممکن است بعضی از آنها به خانواده تحویل داده شوند و برخی دیگر به مراکز شبه‌خانواده یا نگهداری کودکان‌کار و خیابان اعزام شوند.

وی اضافه کرد: از تعداد کل پرونده‌های فعال در این زمینه، هفتصد پرونده مربوط به کودکان کاری است که از خدمات مراکز آموزشی و حمایتی بهره‌مند شده‌اند و مابقی پرونده‌ها مربوط به کودکانی است که در مراکز نگهداری حضور دارند.

محدث با اشاره به مسائل اساسی در حوزه کودکان کار، بیان کرد: در شش‌ماهه ابتدایی سال گذشته، ۶۵‌درصد کودکان‌کار تبعه و بسیاری از آنها از اتباع غیرقانونی بودند که امکان ارائه هیچ خدماتی به آنها نبود؛ زیرا اعتباری که از سوی کشور برای ما در نظر گرفته می‌شد نیز بر این اساس بود. به‌همین‌دلیل ناچار می‌شدیم اعتبارات را از محل‌های دیگری تأمین کنیم تا نیاز این کودکان نیز برآورده شود.

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه اکنون حدود هفتصد پرونده برای کودکان‌کار در مراکز آموزشی و حمایتی بهزیستی وجود دارد، اظهار کرد: اینها کودکانی بوده‌اند که از مراکز اقامتی بهزیستی چه در کوتاه‌مدت چه در بلندمدت خارج شده‌اند و در مراکز آموزشی و حمایتی پرونده دارند که این پرونده می‌تواند به مدت دو سال فعال باشد.

امسال، احداث ۳ مرکز جدید حمایتی

محدث با بیان اینکه در برنامه‌‎های امسال احداث سه مرکز جدید آموزشی و حمایتی پیش‌بینی شده است، افزود: آیین‌نامه سامان‌دهی کودکان‌کار و خیابان، سیزده دستگاه را وظیفه‌مند کرده است؛ بنابراین این دستگاه‌ها باید کمک کنند و تا حدی پای کار آمده‌اند و امیدواریم این هم‌گرایی و هم‌افزایی بیشتر شود.

او بیان کرد: در شش‌ماهه دوم سال گذشته نیز بیش از ۷۰‌درصد کودکان‌کار را اتباع تشکیل می‌دانند که همین‌موضوع کار را برای ما سخت‌تر کرد؛ با‌این‌حال از طریق مراکز آموزشی و حمایتی، خدمات توانمندسازی، مددکاری و روان‌شناسی را در همه حوزه‌های تحصیلی، مهارتی، معیشتی و‌... به کودکان کار ارائه می‌دهیم.

معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه وجود مراکز آموزشی و حمایتی و حضور حامی برای رسیدگی به وضعیت کودکان کار می‌تواند مؤثر باشد، افزود:، اما آن موضوعی که بهزیستی کار کارشناسی انجام داده، مربوط به مراکز آموزشی و حمایتی است. با وجود حامی و ناظر برای کودکان‌کار موافق هستیم، اما این موضوع در حیطه اختیارات ما نیست و بهزیستی کمک‌کننده به این طرح است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->