تشرف ۵ هزار مددجوی کمیته امداد آذربایجان شرقی به حرم مطهر رضوی یک آواز در چند گوشه آستان قدس رضوی، میزبان هفتمین اجلاسیه تولیت‌های آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی مضجع شریف امام‌رضا(ع) با حضور خانواده شهدا غبارروبی شد (۲۷ آذر ۱۴۰۳) دوستش داشتم... خیلی | یادی از رقیه کرمانی، مادر شهید مشهدی که سوژه یک مستندساز شد مادری از روی دست حضرت‌ ام‌البنین(س) بانوی ادب، مادر وفا | بررسی ویژگی‌های حضرت ام البنین (س) برگزاری نمایشگاه مادران ارزش‌آفرین با حضور بیش از ۶۰ بانوی کارآفرین در مشهد بدرقه و تشییع مادر شهیدان جوادنیا در تهران (۲۵ آذر ۱۴۰۳) + تصاویر ام‌البنین(س) پرورش‌دهنده پرچمدار کربلا بود | سربازی ولایت‌مدار در کسوت مادری حکایت وضویِ آقای غواص اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی در سوگ رحلت حضرت‌ام‌البنین (س) کوزه طلایی پر از زهر ! مرد حدیث و حادثه | یادی از شیخ مهدی واعظ خراسانی، از روحانیان تأثیرگذار در واقعه گوهرشاد جایگاهی که فقط برای زن است زیر باران رحمت با کتاب وحی | بررسی آثار انس با قرآن خانه را جهنم نکنیم! حلال و بابرکت معامله کنیم | بررسی احکام داد و ستد در اسلام آیت‌الله علم‌الهدی: گسترش ایمان در جامعه، شرط تکرار پیروزی‌هاست | تحولات اخیر سوریه، مایه عبرت است شکر که زیر سایه امام رئوفیم
سرخط خبرها

مادری از روی دست حضرت‌ ام‌البنین(س)

  • کد خبر: ۳۰۵۹۲۱
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
مادری از روی دست حضرت‌ ام‌البنین(س)
حتی یکی از فرزندان‌ ام‌البنین(س)، همراهی با امام‌حسین(ع) را رها نکرد و سست و متزلزل نشد. آنان شهادت را پیش‌روی خود می‌دیدند، اما امان‌نامه را نپذیرفتند.

ام‌البنین بنت‌حزام بن‌خالد بن‌درام کلابیه، همسر امیرالمؤمنین امام‌علی (ع)، مادر چهار شهید کربلا بود. او در خانه امام زمان خویش، فرزندانی شجاع و ولایت‌مدار و اهل امامت و شیعه راستین تربیت کرد. چهار فرزند مؤمن‌ام‌البنین در کربلا امان‌نامه عبید‌ا... بن‌زیاد را نپذیرفتند و امان‌نامه‌رسان را لعنت کردند.

به گزارش تاریخ، عبید‌ا... بن‌زیاد نامه‌ای برای عمربن‌سعد نوشت و فرمان جنگ با امام‌حسین (ع) را صادر کرد. شمربن‌ذی‌الجوشن را خواست و گفت با این نامه نزد عمربن‌سعد برو و به او بگو او باید به حسین و یارانش پیشنهاد کند تحت فرمان من درآیند. اگر نپذیرفتند، آنان را در حال تسلیم نزد من بفرستد و اگر نپذیرفتند، با آنان بجنگد. 

وقتی شمر نامه را گرفت، همراه او عبدا... بن‌ابی‌محل حزام کلابی برخاست و به عبیدا... بن‌زیاد گفت: «أصالح ا... الامیر! ان بنی اختنا العباس و عبدا... و جعفر و عثمان مع‌الحسین فان رأیت ان تکتب لهم امانا فعلت: خدا امیر را سلامت بدارد! خواهرزاده‌هایم یعنی عباس و عبدا... و جعفر و عثمان با حسین هستند؛ اگر صلاح می‌دانی، برایشان امان نامه‌ای بنویسی، بنویس!». ابن‌زیاد گفت: بله؛ روی چشم! به کاتبش دستور داد تا برای آنها امان‌نامه بنویسد. آن امان‌نامه را توسط عبدا... بن‌ابی‌محل بن‌حزام کلبی و برده‌اش به نام کزمان برای فرزندان‌ام‌البنین فرستاد. شمربن‌ذی‌الجوشن با نامه عبیدا... بن‌زیاد برای عمربن‌سعد و امان‌نامه برای فرزندان‌ام‌البنین، نزد عمربن‌سعد آمد. 

او برای رساندن امان‌نامه حرکت کرد و روبه‌روی اصحاب امام‌حسین (ع) ایستاد و گفت: «أین بنو اختنا؟ فخرج العباس و جعفر و عثمان و عبدا... بنو علی (ع) فقالوا: ما لک و ما ترید؟ کجایند فرزندان خواهرمان، پس عباس و جعفر و عثمان و عبدا...؟» فرزندان امام‌علی (ع) بیرون آمدند و گفتند: چه‌کار داری و چه می‌خواهی؟ گفت: «انتم بنو اختی آمنون! شما خواهرزاده‌های من در امان هستید». تاریخ گزارش کرده است که فرزندان‌ام‌البنین همگی پاسخ رد دادند: قال له الفتیه: لعنک ا... و لعن امانک اتؤمننا و ابن رسول ا... لا أمان له!

آن جوانان به او گفتند: خدا تو و امان‌نامه‌ات را لعنت کند! به ما امان می‌دهی درحالی‌که پسر رسول خدا بی‌امان است؟ کزمان غلام عبدا... بن‌ابی محل‌بن‌حزام کلابی نیز جلو آمد و آنان را صدا زد و گفت: این امان‌نامه را دایی‌تان یعنی عبدا... بن‌ابی‌محل فرستاده است. پسران‌ام‌البنین گفتند: اقرأ خالنا السلام و و قل له: أن لا حاجه لنا فی امانکم امان ا... خیر من أمان ابن سمیّه به دایی ما سلام برسان و بگو ما به امان شما نیازی نداریم. امان‌نامه خدا بهتر از امان‌نامه پسر سمیه است. (وقعه الطف، لوط‌بن‌یحیی ابومخنف کوفی، وفات ۱۵۷ ه. ق، ص ۱۸۹ و ۱۹۰).

در این گفت‌و‌گو درباره امان‌نامه، وفاداری فرزندان‌ام‌البنین به برادرشان و امام زمانشان سیدالشهدا (ع) نمودار است؛ فرزندانی که در مکتب تربیتی‌ام‌البنین رشد کرده‌اند، این‌گونه باصلابت و قاطعیت، امان‌نامه را نمی‌پذیرند و توطئه ابن‌زیاد را خنثی کرده، دشمنان اهل‌بیت را لعنت می‌کنند. هر چهار فرزند باصداقت درکنار برادر بزرگ خویش اباعبدا... الحسین (ع) می‌مانند و در این راه به شهادت می‌رسند.

حتی یکی از فرزندان‌ام‌البنین همراهی با امام‌حسین (ع) را رها نکرد و سست و متزلزل نشد. آنان شهادت را پیش‌روی خود می‌دیدند، اما امان‌نامه را نپذیرفتند. آنان سرشار از ایمان به خدا و عقیده به توحید بودند و امان خداوند را برتر از امان‌نامه عبیدا... بن‌زیاد و آورنده آن اعلام کردند.

عبدا... بن‌ابی محل‌بن‌حزام کلابی، برادرزاده حضرت‌ام‌البنین، است؛ چون‌ام‌البنین فاطمه دختر حزام کلابی بود و ابی‌محل برادرش به‌حساب می‌آمد و عبدا... برادرزاده‌اش می‌شد، از این‌رو طبق رسم عرب، عبدا... خود را به حساب پدرش، دایی فرزندان‌ام‌البنین دانست و آنها را خواهرزاده خواند، درحالی‌که درواقع فرزندان‌ام‌البنین، خواهرزاده پدرش بودند نه خواهرزادگان عبدا....‌ام‌البنین الگویی بزرگ و بی‌نظیر برای زنان در تاریخ اسلام و تشیع است.

 او تنها چهار فرزند از امیرمؤمنان امام‌علی (ع) داشت و آنان را خیلی دوست می‌داشت ولی آنان را دوست‌دار و عاشق اهل‌بیت (ع) و امام‌حسین (ع) بار آورد، به‌گونه‌ای‌که در راه امامت و ولایت گام برداشتند و خون خودشان را در راه خدا دادند.

دلبستگی و محبت این چهار فرزند‌ام‌البنین به‌ویژه حضرت ابوالفضل‌العباس (ع) به برادر بزرگشان، اباعبدا... الحسین (ع)، بی‌پایان بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->