محمد میریدیسفانی روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز بیان کرد: امسال در سطح استان، ۱۲۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت محصول جو قرار گرفته که از این میزان، ۱۰۷ هزار هکتار آبی و ۲۰ هزار هکتار به صورت دیم کشت شده که پیشبینی برداشت بیش از ۴۰۰ هزار تن محصول از این سطح را داریم.
وی با بیان اینکه برداشت جو از مزارع این استان از اول خرداد ماه از شهرستانهای جنوبی استان آغاز شده است، گفت: ارقام کشتشده در سطح استان عمدتاً رقم یوسف، بهمن، ریحان، بهرخ و… و متوسط عملکرد جو آبی ۳.۸ تن در هکتار است.
میری افزود: حدود هزار دستگاه کمباین عملیات برداشت غلات را در این استان در سال جاری به عهده خواهند داشت و در این رابطه اکیپهای برداشت متشکل از کارشناسان مجرب مستقر در مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستانهای استان بههمراه کارشناسان ناظر بخش خصوصی بر کار برداشت و تنظیم کمباینها نظارت مینمایند.
وی اظهار کرد: در این ارتباط، جلسات برداشت غلات در سطح استان و شهرستانها بهمنظور هماهنگی بینبخشی با سایر دستگاههای دولتی ازجمله شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی، پلیس راه، اداره راهداری و حملونقل جادهای، اتاق اصناف کشاورزی و... در راستای تأمین سوخت مورد نیاز و تسهیل در تردد کمباینها برگزار شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسانرضوی گفت: در سال زراعی جاری، کار کشت بیش از ۵۰درصد مزارع جو استان بهصورت مکانیزه و با دستگاههای خطی انجام شده است.
میریدیسفانی در مورد تأمین سوخت کمباینهای برداشت غلات گفت: سهمیه سوخت کمباینهای بومی به صورت ماهانه و کمباینهای مهاجر ۱۰روزه تأمین میشود؛ به صورتی که برای کمباینهای سبک مثل جاندیر۹۵۵ و جاندیر۱۰۵۵، ۶۰۰۰ لیتر در ماه و برای کمباینهای نیمهسنگین و سنگین مثل کمباینهای نیوهلند، سمپو و کلاسمدیوم۳۱۰ و همچنین جاندیر۱۱۶۵، ۹۰۰۰ لیتر در ماه در نظر گرفته شده است.
وی اقدامات انجامشده برای حمایت از تولیدکنندگان جو را توزیع بموقع نهادهها، توزیع بذر اصلاحشده، ارائه خدمات فنی و کارشناسی و اطلاعرسانی و پیگیری بیمه محصول بیان کرد.
وی خاطرنشان کرد: امسال نیز با انجام اقدامات مراقبتی و حفاظتی مناسب تلاش شده است که این اراضی از هرگونه آفت و نیز دیگرعوامل خسارتزایی که منجر به کاهش عملکرد کمی و کیفی محصول میشود، بهدور باشد.