دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه رمضان و عید نوروز ۱۴۰۴ ابلاغ شد گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

خاطرات شنیدنی پزشک امام(ره) از توجه ایشان به توصیه پزشکان

  • کد خبر: ۲۳۱۷۶۷
  • ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
خاطرات شنیدنی پزشک امام(ره) از توجه ایشان به توصیه پزشکان
پزشک مخصوص امام (ره) خاطراتی جالب و شنیدنی از طبابت در محضر بنیان‌گذار انقلاب اسلامی ایران روایت می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، «ما‏‎ ‎‏مراقب تندرستی و درمان درد‌های جسمانی او بودیم و او با حالات و گفتار و کردار‏‎ ‎‏درمان‌بخش و تسکین‌ده آلام و اضطراب‌های ما.» این جملات را دکتر حسن عارفی؛ مسئول تیم پزشکی حضرت امام خمینی (ره) می‌گوید.پزشکی ۸۸ ساله که در سال ۱۳۴۵ پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی در ایران، عازم آمریکا شد و با پشت سر گذاشتن ۵ دوره تخصصی، به وطن بازگشت.

آن طور که روایت می‌کند، شروع درد‌های قلبی حضرت امام سبب شد که وزیر وقت بهداری، او و چند تن دیگر از پزشکان را برای‏‎ ‎‏تشخیص و درمان بیماری حضرت امام دعوت کند و به علت نوع بیماری و تطبیق آن با رشته‌های تخصصی این پزشک، ‏‎ ‎‏مسئولیت سرپرستی تیم پزشکی امام (ره) به دوش او گذاشته شد. ‏

به مناسبت ۱۴ خردادماه، سالروز ارتحال امام خمینی (ره)؛ بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران پای خاطرات دکتر حسن عارفی؛ مسئول تیم پزشکی و پزشک مخصوص حضرت امام خمینی (ره) نشستیم که دو خاطره جالب او از طبابت در محضر امام (ره) را در ادامه می‌خوانید:

آقای دکتر، حضرت امام (ره) چه قدر به دانش و توان پزشکان داخلی اعتماد داشتند؟

حضرت امام هیچگاه در امر درمان خود کوچکترین حرکتی که نمایانگر عدم‏‎ ‎‏اعتماد ایشان به پزشکان داخلی باشد اظهار نکردند و همیشه از عملکرد اطبا ‎‏اظهار رضایت و تشکر می‌فرمودند و این امر را در جریان قبل از بیماری خود به‏‎ ‎‏مناسبتی با دیدی گله‌آمیز بیان کردند که هنوز عده‌ای برای معالجه معمولی خود ترجیح می‌دهند به خارج از کشور مسافرت کنند و بالاخره در‏‎ ‎‏جریان بیماری خود علیرغم آن که عده معدودی از مسئولین و حتی بعضی از پزشکان‏‎ ‎‏قصد داشتند ایشان را جهت معاینه و معالجه به خارج از کشور اعزام نمایند و یا‏‎ ‎‏پزشکان خارجی را برای معالجه به داخل دعوت نمایند، ایشان با این امر‏‎ ‎‏موافقت نداشتند و معتقد بودند که هرآنچه در توان و قدرت پزشکان داخلی بوده‏‎ ‎‏انجام داده‌اند و همین امر برای من کفایت می‌کند. ‏

حضرت امام (ره) تا چه میزان به توصیه‌های پزشکان عمل می‌کردند؟

‏‏حضرت امام اهمیت زیادی به دستورات پزشک می‌دادند و در انجام موارد‏‎ ‎‏تجویز شده بسیار دقیق بودند. ایشان وقتی از پزشک نحوه مصرف دارو و یا رعایت امر خاصی را می‌شنیدند می‌پذیرفتند.

نکته بسیار جالبی که از نظر بنده بسیار حائز اهمیت است این است که حضرت امام به‏‎ ‎‏دستور‌های پزشکی احترام می‌گذاشتند و آن چیزی را که پزشک تجویز می‌کرد شرعاً‏‎ ‎‏خودشان را موظف به اجرایش می‌دانستند. ایشان در نهایت توکلی که به خدا داشتند ولی ‎‏برای حفظ سلامت خودشان اصولاً دستورات پزشکی را اجرا می‌کردند.

‏‏صبر حضرت امام هم فوق‌العاده بود. مواقعی بود که با توجه به دستورات‏‎ ‎‏پزشکی مجبور بودند مدت نسبتاً طولانی محدودیت‌های ویژه‌ای داشته باشند. ‏

یکبار در‏‎ ‎‏طی مدتی که درمان را انجام می‌دادیم ایشان به آرامی هر کاری را که می‌خواستیم‏‎ ‎‏انجام می‌دادند و در حالی که اطرافیان گاه تکرار می‌کردند که دیگر آقا خسته‏‎ ‎‏شده‌اند و یا بهتر است بیش از این امام را اذیت نکنیم خود ایشان هیچگاه لب به‏‎ ‎‏شکایت نگشودند و تا انتهای کار تحمل کردند و در نهایت تشکر می‌فرمودند. ‏

یک روز هم حضرت امام به من فرمودند که آقای دکتر؛ من موقع راه رفتن مثل اینکه زیر پایم ابر وجود دارد، اول که پاهایم را‏‎ ‎‏روی زمین می‌گذارم بلافاصله زیر پایم در یک ابر فرو می‌رود که من متوجه شدم ممکن است از بالا رفتن چربی خون ایشان باشد. توصیه کردم که از مصرف قند، شکر، شیرینی‌جات و مواد نشاسته‌ای تا حد امکان پرهیز کنند و ایشان قبول کردند. 

‏یک روز من در اتاق پزشکان مشغول مطالعه بودم که در این زمان درِ اتاق باز شد و یکی از خدمه شیرینی‏‎ ‎‏کوچکی را به من داد و گفت حضرت امام فرمودند که «این شیرینی کوچک را به آقای دکتر بدهید بررسی کنند، تا با توجه به رژیم غذایی در نظر گرفته شده برای من، می‌توانم این شیرینی را بخورم یا‏‎ ‎‏نه؟»

من به آن فرد گفتم خدمت حضرت امام عرض‏‎ ‎‏شود که مصرف این نوع شیرینی‌ها بلامانع است. بعد از خارج شدن خدمه با خودم فکر کردم که حضرت امام برای دستور پزشک چقدر ارزش قائل است و برای حفظ سلامت خود حتی یک تکۀ شیرینی را بدون اجازه طبیب معالج میل نمی‌کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->