شرط کاخ سفید برای حضور ترامپ در نشست آسه‌آن قطر دور اول مذاکرات غزه در شرم الشیخ را دقیق خواند پایان فعالیت دیپلماتیک سفرای عمان و امارات در ایران | سفرای جدید به‌زودی وارد تهران می‌شوند دریادار ایرانی: در دریای خزر جایی برای قدرت‌های فرامنطقه‌ای وجود ندارد کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با تأسیس ۱۱ شعبه استانی احزاب ملی موافقت کرد آیت‌الله علم‌الهدی: کلید حل مشکلات اقتصادی شهرستان صالح‌آباد ساخت جاده است | مناطق تلفیقی، نماد انسجام ملی هستند ظهوریان: قوه‌قضائیه به موضوع تعیین تکلیف پرونده‌های کرسنت و بدهکاران بانکی ورود کند پزشکیان: فرهنگ ایرانیان ریشه در همیاری و کمک به یکدیگر دارد سپاه پاسداران شهادت ۲ نفر از نیروهای سپاه سروآباد کردستان در درگیری با ضدانقلاب را تأیید کرد لایحه مربوط به ارائه خدمات صدور گواهی‌نامه‌های قانونی فنی و ایمنی دریایی اصلاح شد فرمانده نیروی دریایی ارتش: کشورهای ساحلی خزر رزمایش مشترک برگزار می‌کنند طرح صدور گواهینامه برای نوجوانان ۱۶ ساله در چه مرحله‌ای است؟ + فیلم هشدار وزارت خارجه درباره دخالت مخرب اروپا در امور منطقه خلیج‌فارس معاون اول رئیس جمهور: بحران آب یک معضل منطقه‌ای نیست، اقدامات ملی لازم است سخنگوی دولت: متوجه تلاطم‌های بازار هستیم | وزیر امور خارجه با نظر شخصی خود کاری را انجام نمی‌دهد توضیحات سخنگوی دولت درباره قطعی گاز در زمستان ۱۴۰۴ + فیلم دست استرالیا رو شد| ارسال قطعات جنگنده از سیدنی به اسرائیل با پرواز‌های مسافربری توضیح مصر درباره مذاکرات آتش‌بس | هدف در شرم‌الشیخ، ایجاد مکانیسم امنیتی برای عقب‌نشینی کامل اسرائیل از غزه است بیداری دوباره وجدان جهانی در مسئله فلسطین آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد برای فلسطین: غزه محلی ناامن برای یک میلیون کودک فلسطینی است تاریخ انتخابات شورا‌ها در ۱۴۰۵ مشخص شد + جزئیات (۱۵ مهرماه ۱۴۰۴) درصورت تأیید شورای نگهبان، سقف مهریه از ۱۴ به ۱۱۰ سکه افزایش می‌یابد | جزئیات تغییرات لایحه اصلاحی مهریه در مجلس تشریح آخرین وضعیت امنیتی کشور در کمیسیون امنیت ملی توسط وزیر اطلاعات نتانیاهو: هنوز به پایان جنگ غزه نرسیده‌ایم اما به آن نزدیکیم راه‌اندازی سامانه ثبت تخلفات اینترنتی، به صورت آزمایشی | مراحل اعتراض به جریمه‌ها واکنش ایران نسبت‌به کاهش سهم خود از بودجه کمیساریای عالی پناهندگان
سرخط خبرها

محبت نسخه امام خمینی (ره) برای مردم و حاکمیت

  • کد خبر: ۲۳۱۶۴۵
  • ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۸
محبت نسخه امام خمینی (ره) برای مردم و حاکمیت
تجربه تاریخی زیست در زمان پیامبر اعظم الهی (ص) و مولا امیر المؤمنین (ع) به ما می‌گوید، در اعطای حق به صاحب آن لحظه‌ای هم تعلل روا نیست چه رسد به تردید.

زبان حکومت در تعامل با مردم باید زبان محبت و خیرخواهی باشد. در نگاه امام خمینی (ره) این یک ضرورت راهبردی است که ریشه در منهج نبوی و علوی دارد. «باید مملکت اسلامی به پیغمبر اسلام و ائمه اسلام اقتدا بکنند (۱)»

 اقتدایی چنین به قیام عدل و گسترش داد می‌انجامد. در این نظام، حق، دادنی است. تجربه تاریخی زیست در زمان پیامبر اعظم الهی (ص) و مولا امیر المؤمنین (ع) به ما می‌گوید، در اعطای حق به صاحب آن لحظه‌ای هم تعلل روا نیست چه رسد به تردید. در نظام‌های باطل است که تردید در دادن حق به ندادن آن منجر می‌شود. این جاست که «حق گرفتنی است» معنا پیدا می‌کند و افراد باید برای گرفتن حق خود، از همه ظرفیت‌ها استفاده کنند. قیام‌های عدالت محور علیه ظلم اتفاق افتاده که در حکومت اسلامی جزو «صفاتِ سلبیه» از حکومت است. آنچه به عدل جای آن به عنوانِ صفات وجوبی مطرح می‌شود، خدمت به مردم است.

التزام حکومت به خدمت را امام خمینی (ره) چنین تبیین می‌کنند: «حکومت‌ها باید خدمتگزار ملت‌ها باشند، چنانچه در اسلام این سیره بود که حکومت در خدمت مردم بود. (۲)»

 امام نگاه از بالا به پایین را برای حکومت نمی‌پسندند. در منهج خمینی (ره)، مردم به واقع ارباب و صاحب حق اند و حکومت جز خدمت تمام ساحتی برای ارتقای تمام ساحتی و به فعلیت رساندن همه استعداد ها، شأن دیگری ندارد. همه در خدمت ملت هستند، دولت در خدمت ملت است، ما همه در خدمت ملت هستیم. (۳)

 اتفاقا این بزرگ‌ترین ارزش است. خروج از مهندسی خدمت نه تنها ارزشی تولید نمی‌کند بلکه خارج شدگان را، چون سکه از رواج افتاده، از ارزش می‌اندازد. در همین سال‌هایی که از عمر انقلاب گذشته است، خوب تجربه کرده و به یاد داریم که فقط کارگزارانی در نگاه مردم به احترام جاودانه می‌شوند که برای خود جز خدمت شأنی قائل نبوده اند. آن‌هایی که بالانشینی آن‌ها را به خودبینی و خود برترشماری گرفتار کند چنان از چشم مردم می‌افتند که صدای شکستن استخوان هایشان تا آسمان می‌رسد.

این‌ها از چشم خدا هم می‌افتند. مردم عیال خدایند. صاحب حق اند و خدا هم بر حق آن‌ها غیور است. امام (ره) فراتر از خدمت، بر محبت در خدمت هم تأکید دارند راز ماندگاری نظام‌ها هم همین است؛ لذا می‌فرمایند «کاری بکنید که دل مردم را به دست بیاورید. پایگاه پیدا کنید در بین مردم. وقتی پایگاه پیدا کردید، خدا از شما راضی است، ملت از شما راضی است، قدرت در دست شما باقی می‌ماند و مردم هم پشتیبان شمایند (۴)»

امام مسئولان را به یک دادوستد پرسود برای حکومت و ملت فرامی خوانند «عمده این است که روح مَحبت از شما ببینند، وقتی دیدند شما مَحبت به آن‌ها دارید، آن‌ها هم به شما مَحبت پیدا می‌کنند، یک امر طبیعی است این معنا.» (۵)

این هم باعث ماندگاری نظام و توسعه خدمت به مردم می‌شود. باری، حکومتی که علت موجده اش مردم اند علت مبقیه اش را هم باید در میان مردم بجوید.

پی نوشت ها:
۱-صحیفه امام، ج ۸، ص ۴۹، 
۲-صحیفه امام، ج ۷، ص ۱۱۷،
 ۳-صحیفه امام، ج ۶، ص ۴۱۹، 
۴-صحیفه امام، ج ۷، ص ۵۱۲، 
۵-صحیفه امام، ج ۱۹، ص ۴۱۰

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->