لاریجانی: ترامپ می‌گوید صلح‌طلب هستم، پس نباید از تهدید و جنگ سخن بگوید کانادا از اعمال تعرفه بر واردات مواد غذایی از آمریکا عقب‌نشینی کرد سفر دوباره گروسی به تهران، احتمالا تا پایان آوریل استاندار خراسان رضوی: هم‌استانی‌ها، همشهریان و هموطنانی که مهمان ما هستند به پویش خراسانی «یک، دو، سه طبیعت» بپیوندند واکنش تند آمریکا و اتحادیه اروپا به رزمایش نظامی چین در اطراف تایوان عراقچی: گزینه نظامی علیه ایران وجود ندارد | ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست واکنش سازمان ملل در پی تهدیدات ترامپ علیه ایران درخواست مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای سفر به ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران | صنعت پهپادی هدف تحریم جلوگیری حشد شعبی از ورود تروریست‌ها از سوریه به عراق پزشکیان به‌زودی عازم باکو می‌شود روسیه برای ایجاد گفت‌وگوی سازنده میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد شمار شهدای غزه به بیش از ۵۰ هزار شهید از آغاز جنگ افزایش یافت (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ادعای رژیم صهیونیستی درباره ترور یکی از مسئولان حزب الله (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: مصمم هستیم همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کنیم ترامپ برای دانشگاه‌های حامی فلسطین خط و نشان کشید شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت + فیلم بازخوانی ماجرای یوم الله ۱۲ فروردین و آغاز ممتازترین مردم سالاری دینی عراقچی: حمایت از مقاومت ادامه دارد تأکید مهاجرانی بر پاسداشت اهمیت مردم در حکمرانی بیش از ۲۰ حمله هوایی آمریکا به استان‌های صنعا و صعده یمن قطر و رژیم صهیونیستی در رزمایش یونان شرکت کردند (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) انگلیس: ما همراه با شرکای اروپایی خود برای مقابله با روسیه و دفاع از امنیت خودمان گام برمی‌داریم روز جمهوری اسلامی ایران؛ روز پیروزی ملت پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۱۲ فروردین ماه روز جمهوری اسلامی برگزاری مراسم تشییع پیکر دو پلیس فداکار کلانتری شهید رجایی مشهد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ترامپ شرط توقف حملات به یمن را اعلام کرد لاریجانی: اگر آمریکا اشتباه کند، ایران به سمت سلاح هسته‌ای می‌رود
سرخط خبرها

محبت نسخه امام خمینی (ره) برای مردم و حاکمیت

  • کد خبر: ۲۳۱۶۴۵
  • ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۸
محبت نسخه امام خمینی (ره) برای مردم و حاکمیت
تجربه تاریخی زیست در زمان پیامبر اعظم الهی (ص) و مولا امیر المؤمنین (ع) به ما می‌گوید، در اعطای حق به صاحب آن لحظه‌ای هم تعلل روا نیست چه رسد به تردید.

زبان حکومت در تعامل با مردم باید زبان محبت و خیرخواهی باشد. در نگاه امام خمینی (ره) این یک ضرورت راهبردی است که ریشه در منهج نبوی و علوی دارد. «باید مملکت اسلامی به پیغمبر اسلام و ائمه اسلام اقتدا بکنند (۱)»

 اقتدایی چنین به قیام عدل و گسترش داد می‌انجامد. در این نظام، حق، دادنی است. تجربه تاریخی زیست در زمان پیامبر اعظم الهی (ص) و مولا امیر المؤمنین (ع) به ما می‌گوید، در اعطای حق به صاحب آن لحظه‌ای هم تعلل روا نیست چه رسد به تردید. در نظام‌های باطل است که تردید در دادن حق به ندادن آن منجر می‌شود. این جاست که «حق گرفتنی است» معنا پیدا می‌کند و افراد باید برای گرفتن حق خود، از همه ظرفیت‌ها استفاده کنند. قیام‌های عدالت محور علیه ظلم اتفاق افتاده که در حکومت اسلامی جزو «صفاتِ سلبیه» از حکومت است. آنچه به عدل جای آن به عنوانِ صفات وجوبی مطرح می‌شود، خدمت به مردم است.

التزام حکومت به خدمت را امام خمینی (ره) چنین تبیین می‌کنند: «حکومت‌ها باید خدمتگزار ملت‌ها باشند، چنانچه در اسلام این سیره بود که حکومت در خدمت مردم بود. (۲)»

 امام نگاه از بالا به پایین را برای حکومت نمی‌پسندند. در منهج خمینی (ره)، مردم به واقع ارباب و صاحب حق اند و حکومت جز خدمت تمام ساحتی برای ارتقای تمام ساحتی و به فعلیت رساندن همه استعداد ها، شأن دیگری ندارد. همه در خدمت ملت هستند، دولت در خدمت ملت است، ما همه در خدمت ملت هستیم. (۳)

 اتفاقا این بزرگ‌ترین ارزش است. خروج از مهندسی خدمت نه تنها ارزشی تولید نمی‌کند بلکه خارج شدگان را، چون سکه از رواج افتاده، از ارزش می‌اندازد. در همین سال‌هایی که از عمر انقلاب گذشته است، خوب تجربه کرده و به یاد داریم که فقط کارگزارانی در نگاه مردم به احترام جاودانه می‌شوند که برای خود جز خدمت شأنی قائل نبوده اند. آن‌هایی که بالانشینی آن‌ها را به خودبینی و خود برترشماری گرفتار کند چنان از چشم مردم می‌افتند که صدای شکستن استخوان هایشان تا آسمان می‌رسد.

این‌ها از چشم خدا هم می‌افتند. مردم عیال خدایند. صاحب حق اند و خدا هم بر حق آن‌ها غیور است. امام (ره) فراتر از خدمت، بر محبت در خدمت هم تأکید دارند راز ماندگاری نظام‌ها هم همین است؛ لذا می‌فرمایند «کاری بکنید که دل مردم را به دست بیاورید. پایگاه پیدا کنید در بین مردم. وقتی پایگاه پیدا کردید، خدا از شما راضی است، ملت از شما راضی است، قدرت در دست شما باقی می‌ماند و مردم هم پشتیبان شمایند (۴)»

امام مسئولان را به یک دادوستد پرسود برای حکومت و ملت فرامی خوانند «عمده این است که روح مَحبت از شما ببینند، وقتی دیدند شما مَحبت به آن‌ها دارید، آن‌ها هم به شما مَحبت پیدا می‌کنند، یک امر طبیعی است این معنا.» (۵)

این هم باعث ماندگاری نظام و توسعه خدمت به مردم می‌شود. باری، حکومتی که علت موجده اش مردم اند علت مبقیه اش را هم باید در میان مردم بجوید.

پی نوشت ها:
۱-صحیفه امام، ج ۸، ص ۴۹، 
۲-صحیفه امام، ج ۷، ص ۱۱۷،
 ۳-صحیفه امام، ج ۶، ص ۴۱۹، 
۴-صحیفه امام، ج ۷، ص ۵۱۲، 
۵-صحیفه امام، ج ۱۹، ص ۴۱۰

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->