روزنامه سعودی الریاض: اسرائیل نمی‌تواند به اهداف خود در جنگ غزه دست یابد مذاکرات ترامپ-پوتین و طرحی برای برقراری آتش‌بس میان مسکو-کی‌یف بیانیه وزارت خارجه در خصوص تحولات منطقه قفقاز | ابراز نگرانی از هرگونه مداخله خارجی در نزدیکی مرزهای مشترک با ایران جریمه یک میلیارد دلاری دانشگاه کالیفرنیا بابت حمایت از غزه رئیس کمیسیون قضایی مجلس: خلاء قانونی در بکارگیری سلاح توسط محیط بانان به پایان می‌رسد استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: احتمال انتقال آب به مشهد از خارج حوزه برای تامین نیاز شهروندان ردپای سلاح‌های شکارچیان متخلف در اغتشاشات| اصلاح قانون حمل سلاح محیط‌بانان در دستور کار مجلس است محمد رعد: تحویل سلاح یعنی خودکشی برای لبنان| شرافتمان را نمی‌فروشیم پزشکیان: در دنیا برخی از خود فروخته‌ها اخبار را بر اساس نیت‌های شوم استعمارگران و متجاوزان مدیریت می‌کنند ارتش پاکستان: ۳۳ تروریست را در خط مرزی با افغانستان کشتیم نتانیاهو تعلیق صادرات سلاح و تجهیزات نظامی به اسرائیل از سوی آلمان را پاداشی برای حماس دانست سندرز: در جنگ غزه بایدن خطا کرد و ترامپ این اشتباه را بدتر ادامه داد آلاسکا میزبان ترامپ و پوتین مواضع مشترک وزرای خارجه ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه آنکارا از توافق صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان ابراز رضایت کرد توافق آذربایجان و ارمنستان برای واگذاری زنگزور به آمریکا مذاکرات ایران و FATF کلید خورد حملات پهپادی موفقیت آمیز انصارالله به سرزمین‌های اشغالی (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) استقبال از پاشینیان و علی‌اف توسط ترامپ در بدو ورود به کاخ سفید + فیلم وزیر اقتصاد از طرح دو فوریتی مناطق آزاد خبر داد همه چیز درباره خبر خوش رییس جمهور برای دارندگان سهام عدالت در هفته دولت (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) توضیحات وزارت خارجه پاکستان درباره سفر پزشکیان | موضع اسلام آباد درباره اسرائیل مشخص است سخنگوی وزارت خارجه: طرح اشغال نظامی غزه نشانه نیت رژیم صهیونیستی برای نسل‌کشی در فلسطین است با وجود تلاش‌های آمریکا برای ممانعت؛ شورای امنیت سازمان ملل درباره طرح اشغال غزه تشکیل جلسه می‌دهد تأکید معاون رئیس‌جمهور بر تأمین حقوق و آزادی‌های حرفه‌ای خبرنگاران شهید زنده حادثه هفتم تیر در سبزوار به دیار باقی شتافت (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) واکنش دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس به تصمیم تل‌آویو برای اشغال شهر غزه: اسرائیل امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند
سرخط خبرها

سازمان ملل: نگران تنش‌ها در مرزهای لبنان و اسرائیل هستیم

  • کد خبر: ۲۳۲۱۶۴
  • ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱
سازمان ملل: نگران تنش‌ها در مرزهای لبنان و اسرائیل هستیم
سخنگوی سازمان ملل با اعلام اینکه «ما بسیار نگران ادامه تنش ها در امتداد مرزهای لبنان و اسرائیل هستیم» ابراز امیدواری کرد که اسرائیل و حماس در پی طرح پیشنهادی صلح جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با یکدیگر توافق کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل این مطلب را روز چهارشنبه وقت محلی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گزارش‌ها حاکی از آمادگی اسرائیل برای حمله به مناطق شمالی هم مرز با لبنان است، مطرح کرد که خبرنگار پرسید: آیا دبیرکل سازمان ملل اظهار نظری در این مورد دارد؟

دوجاریک تصریح کرد: ما بسیار نگران ادامه تنش‌ها در امتداد مرزهای لبنان و اسرائیل هستیم. ما از طرف‌ها می‌خواهیم از مکانیزم‌های موجود مانند دیدارهای سه‌جانبه با همکاری سازمان ملل استفاده کنند.

سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: امیدواریم لفاظی‌ها و تنش‌ها کاهش یابد.

سازمان ملل: امیدواریم اسرائیل و حماس از فرصت استفاده کنند

دوجاریک در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا طرح صلح جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای خاورمیانه طرح خوبی است؟ نظر شما چیست؟

سخنگوی سازمان ملل پاسخ داد: دبیرکل سازمان ملل بلافاصله پس از اعلام طرح بایدن به آن واکنش نشان داد. ما معتقدیم این یک فرصت بسیار خوب برای پیگیری آتش بس و آزادی بی قید وشرط گروگان‌ها ئ دسترسی بشردوستانه به غزه است.

دوجاریک تاکید کرد: این هم اکنون یک مسیر خوب به سمت صلح است. امیدواریم رهبران اسرائیل و حماس از آن استفاده کنند. رهبران منطقه‌ای نیز با این پیشنهاد موافق هستند.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۳۱ می ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ و در آستانه انتخابات ۵ نوامبر سال جاری (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ارائه کرد که از طریق قطر به حماس ارائه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.

رئیس جمهور دموکرات ایالات متحده آمریکا که به دلیل حمایت هایش از اسرائیل در جنگ کنونی غزه در داخل و خارج از آمریکا تحت فشار نهادهای بین المللی و افکار عمومی جهانی است، تصریح کرد: پیشنهاد جدید اسرائیل «نقشه راه برای آتش بس پایدار و آزادی همه گروگان ها» است. «می دانم عده ای در اسرائیل با این طرح مخالفت خواهند کرد. این واقعا یک لحظه تعیین کننده است. حماس باید این توافق را انجام دهد. زمان پایان دادن به جنگی است که حماس شروع کرد.»

طرح سه مرحله ای که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا معرفی کرد، شامل:

مرحله اول: ۶ هفته طول می کشد که شامل «آتش بس کامل»، خروج نیروهای اسرائیلی از تمام مناطق پرجمعیت غزه، آزادی تعدادی از اسیران از جمله زنان، سالمندان و مجروحان در ازای آزادی صدها اسیر فلسطینی است. گروگان های آمریکایی در این مرحله آزاد می شوند.

بقایای اسیران مرده به آغوش خانواده هایشان بازخواهد گشت. غیرنظامیان فلسطینی به خانه های خود در محله های غزه از جمله در شمال باز خواهند گشت. کمک های بشردوستانه با ورود ۶۰۰ کامیون روزانه به غزه افزایش خواهد یافت. صدها هزار چادر توسط جامعه بین المللی توزیع خواهد شد.

مرحله دوم: شامل تبادل همه گروگان‌های زنده باقیمانده، از جمله سربازان مرد، همراه با خروج کامل سربازان اسرائیلی از غزه است.

مرحله سوم: شامل آغاز "طرح بازسازی بزرگ غزه" و بازگرداندن نهایی بقایای اسرا خواهد بود.

کاخ سفید عصر ۱۴ خرداد به وقت محلی (نیویورک) با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا امروز با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر گفتگو کرد. آنها تایید کردند که آتش بس جامع و توافقنامه آزادی گروگانها که اکنون روی میز است، یک نقشه راه مشخص برای پایان دادن به بحران در غزه است.

کاخ سفید افزود: «رئیس جمهور تاکید کرد که ایالات متحده آمریکا به همراه مصر و قطر برای تضمین اجرای کامل کل توافق تلاش خواهند کرد. وی از امیر تمیم خواست تا از تمام ابزارهای مناسب برای تضمین موافقت حماس با این توافق استفاده کند و تامید کرد که حماس اکنون تنها مانع آتش بس کامل و کمک به مردم غزه است.»

پس از گذشت نزدیک به هشت ماه از جنگ اسرائیل در غزه و ارائه طرح موسوم به صلح از سوی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ۱۱ خرداد ماه جاری، اکنون پیش نویس قطعنامه واشنگتن روی میز شورای امنیت قرار دارد و دولت بایدن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور در حال فشار به حماس و اسرائیل برای تصویب این قطعنامه است.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل درباره پیش نویس قطعنامه آمریکا می گوید: از پیشنهاد کنونی مبنی بر پایان دادن به جنگ در غزه از طریق آتش بس و آزادی گروگانها، حمایت می کند.

گرینفیلد که عضو کابینه جو بایدن رئیس جمهور آمریکا است، درباره این طرح می افزاید: رهبران و دولت‌های متعددی از جمله رهبران منطقه ای این طرح را تایید کرده‌اند و ما از شورای امنیت می‌خواهیم که با آنها همراه شود و خواستار اجرای این توافق بدون تاخیر و بدون قید و شرط شود.

سفیر آمریکا در سازمان ملل معتقد است: اجرای سریع این توافق آتش بس فوری، آزادی گروگان ها، خروج نیروهای اسرائیلی از مناطق مسکونی در مرحله اول، افزایش فوری کمک های بشردوستانه و بازگرداندن خدمات اولیه و بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به شمال غزه را امکان پذیر می کند.

به اعتقاد او، «این قطعنامه همچنین با یک نقشه راه برای پایان دادن به بحران به طور کلی و یک طرح بازسازی چند ساله با حمایت بین المللی همراه است.»

بر اساس تازه ترین آمار وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای جنگ اسرائیل در غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر۱۴۰۲ ) به ۲۶ هزار و ۵۵۰ نفر و شمار زخمی ها به ۸۲ هزار و ۹۵۹ نفر رسیده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->